Na který den u Apolináře plánují císaře?
Ahoj,
ty, které máte za sebou plánovaný císařský řez v porodnici u Apolináře, na který den těhotenství vám ho naplánovali? A s jakým předstihem? Mohly jste si vybrat den?
Dík za odpovědi!
Tohle nejde generalizovat, zalezi na spouste faktorech a taky na tom, jakou maji zrovna kapacitu salu a co vse je jiz naplanovane. Me treba nabizeli cisare od 40+0 pro vetsi plod po cisari, ja ale chtela rodit normalne, jizva byla ten tyden jeste silna, tak me nechali a naplanovalo se to az na pozdeji. Pokud je tedy cisar indikovan, domluvila bych se s Dr. na tech pravidelnych kontrolach, predpokladam ze v 38+0 pujdete na monitor a prohlidku, tak to muzete poresit tam
@marion14 Ahoj, ja som tiez 37t, termin mam 24.6.,ale mala je este stale KP,tak som zvedava ako to snami dopadne. Zajtra mam prvu kontrolu u Apolinara, uvidim, ci sa nieco dozviem...
@janazacekova. Ahoj! No tak to jsme na tom podobně, já mám termín 26.a mimčo se taky zatím neotočilo jak má. Tak jsem zvědavá na zítřek, podáš pak néjaký zprávy? 🙂
Dam urcite vediet, i ked si myslim,ze sa toho asi vela nedozviem...skusim sa spytat aky eventualny termin by pripadal do uvahy,od ktoreho dna to planuju.
@janazacekova jestli je prcek koncem panevnim, tak pujdete ted nekdy na ultrazvuk zkontrolovat jeho polohu, pokud bude poloha v poradku, cili miminku se pri porodu nic nemuze stat, pak muzete rodit normalne. Cisar se u KP dava jen u zen, kde je bud blbaq poloha plodu coz neni vylozene kp, ale mimco ma treba nozicku tak, ze by si ji mohlo vyklobit, to se bere cisarem bez diskuse no a pak maminkam, co kdyz slysi KP, tak jim vstavaj vlasy na hlave jako co to je za hruzu, a to z toho duvodu, ze emoce pak muzou zaseknout porod a u KP se do porodu v podstate nezasahuje. Znam nekolik maminek, co KP porodilo a dokonce si chvalily, ze je ani nemusely tolik sit, jak sla hlavicka az na konec, jen u porodu byste mela vic doktoru, aby se mladi taky priucili plus nejakeho zkuseneho. Ja to tak domluvene mela, ale bohuzel se vyskytly komplikace a na porod uz nedoslo, hned po ultrazvuku sem sla ten stejny den na cisare, selhavajici prutoky coz tedy s polohu nema nic spolecneho.
@akankeo Prave dnes mi to lekar navrhol, ze mozem aj prirodzene KP. Buduci tyzdem ma caka este ultrazvuk a uvidi sa... Ja by som bola za prirodzeny porod, len mam strach. Hlavne aby sa mimcu nejak neublizilo...pripady su vselijake, asi treba mysliet pozitivne.
dik,pa

@marion14 termín jsem měla 30.8.14 a byl to plánovaný císař, jemže jsem ležele už od 7.8. Na riziku a pak mi oznámili termín císaře 21.8. Takzě o 9 dnů před TP.