“Napuchlý” konečník po porodu

25. črc 2021

Jsem necely tyden po porodu, dnes jsem sla poprve na WC (na velkou) a pri utirani jsem zjistila, ze mam jakoby opuchly a ven konecnik. Nebo proste tu diru. Jinak me to ale vubec neboli, jen je to neprijemne pri utirani. Zmizi to samo? Nebo si to mam mazat Hemogelem, popr. potirat dubovou kurou?

nikca94
25. črc 2021

A nejsou to hemoroidy? Kazdopadne dubovou kurou nic nezkazis.

autor
25. črc 2021

@nikca94 Ja mela za to, ze hemoroidy boli? Mne to nebolelo ani pri vyprazdnovani, ani na dotyk jako takhle. Jen je to neprijemne na dotyk.

ada22
25. črc 2021

Mazáním nic nezkazis, ale hlavně zarad do jídelníčku více vlákniny případně i nějaké psyllium ( nevím zda se může při kojení).

netopejr
25. črc 2021

Jj, muzou byt henorodoy nebo dusledek vetsiho tlaku n ceby pri porodu. Helem z dubove kury nic nezkazís, zvenku i zevnitr muzes.
Mbe se hodne osvědčilo po velke umyt jeste proudem studené vody, nezustanou tam pidiztbytecky, ktery to drazdej a hlavně se to ochladí a to tem cevam a všemu dela dobře. Lze si sednout napr pres okraj vany a sprchovat jen příslušné partie i bez vyslikani.

autor
25. črc 2021

Dobre, dekuji moc za rady. Sprchovat se sprchuju stejne kvuli ocistkum, takze to vzdycky vezmu cele. Je mozne, ze to je kvuli tomu tlaku pri tlaceni. Budu mazat gelem na hemoroidy, mam doma Hemostop, tusim a zkusim tomu dat cas.

netopejr
25. črc 2021

Nemusi vubec bolet. Nebo taky muzou příšerně svedit.
Je fakt brzo.
Ještě mjzes ledovat (pres latku), fakn jsou ty gelovy sacky,.ale je celkem jedno jak. muzes mít jen otok,.je horko, tak Ti to může ulevit.

Jinak pod popisu to asi hemoridy jsou,ty krec.zily se často dělají na hranici, bebnitr, a kdyz zatlacis, vylezou ven, pak se to zas zatahne zpatky, prip.lze manualne pomoct. Pokid je to ven, osprchni to. Škodí tomu tlačení- lepsi jit, kdyz uz pujde bobek rychle, nevysedavat na wc a pokud mozno netlacit nebo co nejmin a kratce. A hodne tuhe bobky tomu škodí. Takže prip.prizpusobit jidelnicek.

Pro vezsinu neto vyprazdňování porodu narocne a vetsinou si to behem sestinedeli sedne, nekomu to přetrvává dyl.
Jo, a jeste nevysedavat, pri kojeni lez na boku, to je takova úlevova poloha. Caste sezeni tomu skodi.

At je brzy lepe.

cuuza
25. črc 2021

Sprchuj celej spodek studenou vodou, všechno se krásně zahojí a sáhne.

janinasm
25. črc 2021

Měla jsem naprosto to samý. Byla jsem zoufalá, že budu muset na proktologii, ale naštěstí to do dvou týdnů po porodu úplně zmizelo.

autor
25. črc 2021

Super! Dekuji za rady!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru