icon

Negativní lidi + kecy po porodu

haskovaludmila
1. čer 2017

Ahoj holky,
Rozhodla jsem se založit tuto diskusi. Pro zasmání a pro povzbuzení. Určitě jste po porodu slyšeli něco,co vás rozesmutnilo. Říkám kaslete na ostatní a přidávám výčet,co jsem si vyslechla ja:
Od mamky- v den porodu,urcite neporodis,moje porody byly hrozné,nech si císaře. Plud popis matčiných porodu do detailu. Opravdu potěší a povzbudí od vlastní mámy že?
Od tatky- první věta po porodu,kdy bude druhý? Poprvé viděl vnucku-jezis to je malý,co máš v lednici? Co bylo k obědu?
Od sousedky - Ježíš ta je tlustá,no má být po kom,ze?
Od tchýne- nějak ti pořád řve ne,to Pepicek (můj manžel) to bylo zlatý dítě
Od okoli- kojis? Kojis? Kojis,? Máš dost mlika? Stačí ji to? Vy máte látkový pliny jo? Jste blázni.
Od švagrové - ty ses biomatka
První týden doma- mamka otevři jsme pod barákem.
Musela jsem si ulevit a postěžovat. Hned je mi líp🙂

Strana
z4
petruuushkaaa
5. čer 2017

@bruckner ja jsem treba stastna, kdyz jdu jednou za cas s bezdetnyma kamaradkama na veceri a povidame si o jinych vecech nez o mem tehotenstvi 🙂

petruuushkaaa
5. čer 2017

@isabelafuentes vubec si neuvedomujou, jak jsou tyhle reci stresujici, tak vzdycky vtipne odpovim nebo odseknu, ale uplne vidim, ze se mimco narodi a hned mi ho rodina bude brat z postylky aniz by se zeptala jestli muze 😠
Koukam, ze jsi take z Kt, nepotkame se v porodnici? 😄

karlajasmine
5. čer 2017

@petruuushkaaa Po porodu si nikdo na hlidani ani nevzpomene, uvidis 🙂 Kazdej ma pred porodem reci, jak bude hlidat, a pak vetsinou ani nemaji cas prijit na kafe ;)

astyna
5. čer 2017

Po zkušenostech z prvního těhotenství, porodu a 6nedělí už hlásím to, co chci a co ne. - termín porodu hlásím zásadně později, cca o týden než mám opravdový termín dle UZV,
- jména říkáme falešná a i tak se lidem nelíbí 😀
- pohlaví neříkáme, protože máme doma kluka a co kdyby tam byl další pindík,
- během 6nedělí vypínám zvuk na mobilu
- poslední návštěva cca měsíc před termín porodu
- rady jen na přání
- na otázku kojíš odpovídám sexuješ?
atd 😀

karlajasmine
5. čer 2017

@astyna ja na vsechny otazky ohledne miminka odpovidam ''Uvidime'', nebo ''Jak kdy''... -> ''A jak ti v noci spi?'' ''Jak kdy.'' ''Jak se bude jmenovat?'' ''Uvidime...'' ''Jak dlouho budes kojit?'' ''Uvidime..'' atd.

astyna
5. čer 2017

@karlajasmine

Také dobrá metoda 🙂 mě vždy nepřestává fascinovat, kolik lidí zajímá stav mé hráze, bradavek a sexuální život :D dokonce se jednou ptala i naše místní drbna :D

ještě během těhotenství - brácha mi jde pomoct s věcma z auta, zbývá mi asi měsíc do porodu, a místo pozdravu "hele ty nejsi tlustá!" jako by se těhotenství rovnalo být tlustá:D
okolí - v kolikátým jsi? cože? to máš fakt malý břicho. (kupodivu tohle rozčiluje stejně jako poznámky o velkým břichu)
2 týdny po porodu - ty nedodržuješ šestinedělí? (ještě mi, rodino, vyčti, že vám vezu ukázat mimčo, když vy nepřijedete:D)
tchýně - já nechápu, co tak malý miminko dělalo v tak obřím pupku (a přitom všichni říkali, jak mám malý břicho:D)

jinak všechno tohle beru s úsměvem, vím, že to vlastně nikdo nemyslel zle, naopak mi všechno přišlo vtipný🙂

isabelafuentes
5. čer 2017

@petruuushkaaa Vim,ze je to tezky,ale nenech se tim rozhodit a rikej si,ze to bude jen tak,jak ty to dovolis,takze kdyz nebudes chtit nekomu dite pujcit,tak ho nepujcis a hotovo. Je to tve dite..
Jojo,jsem z KT,ale rodit budu az za 3 mesice 😊 Ty uz to mas za chvilku,koukam! KT porodnice je super,urcite budem spokojene 😊

pucmelinka
5. čer 2017

@procsenajednoumusimregistrovat a muj gyn mi rika-ty nebudes tlusta ani jako tehotna,chlap,no...
Bricho jsem mela oproti jinym maly,takze vsichni meli oci navrch hlavy,ze v blizky dobe rodim...😂
Mne stvali vsichni,co se k nam chteli v sestinedeli nakvartyrovat...mno,meli smulu,malej byl driv narozenej,o zo vic jsem to chtela dodrzovat...a na mavstevy jsem nemela ani naladu,ani silu...

petruuushkaaa
5. čer 2017

@isabelafuentes jo uz to mam za par 🙂 dekuju, snad to tak fakt bude.. 🙂

petruuushkaaa
5. čer 2017

@pucmelinka taky jsem vsem rozhlasila, ze si nepreju navstevy v porodnici a ze chci drzet sestinedeli, alespon teda mesic 😄 no koukali na me vsichni dost nechapave a nastvane 😂

pucmelinka
5. čer 2017

@petruuushkaaa no,presne i u nas... do porodnice chodil jen mabzel a mami,tchanojc by mi nevadili,ale byli nachcipani,ale ostatni meli utrum..a to mi jedna kamoska psala tyden co tyden,jestli muze projit,jestli pujdi na fotbal atd...na odstrel...uz jsem byla i hystericka,sestinedeli narocny,takze na lidi fakt nalada nebyla...a na lidi s radama tuplem ne...

normalnimatka
6. čer 2017

tak spousta už tu byla řečená. dobrý pro pobavení, akorát takový smmutný:D
mě rozčilujou děsně taky kecy tchýně..nikdo jinej tak blbě nerozumuje a neradí.
třeba.. dítě dostane škytavku....tu má prostě xkrát za den od narození, i v břiše 3x za den, a i když mu je víc jak rok, když ji dostane, tchýně poznamená, že je počůranej...jasn ěno, hlavně, že dítě je počůraný v podstatě permanentně, když teda nemá čistou plínu, než se do ní jednou vyčůrá a škytá jen občas...ale je to zaručeně tím.
nejvíc miluju, že i když jí to úplně normálně racionálně vyargumentuju, příště řekne to samý.
tyjo a nějak si teď nic moc nevybavuju:D ale to je furt něco... jo, když pokaždý nezapomněla poznamenat na moje "stěžování", že kojim hrozně často, že teda mám asi "slabý mlíko" - to kojící matku taky potěší, žejo.
že se furt budí, tak prej at dávám kaši ještě pozdějc... že to není hladem asi těžko můžu vysvětlit.

no a vůbec nejvíc mě vytáčely a vytáčej neustálý poznámky na to, jestli není oblečenej málo nebo moc, jesi mu není zima nebo vedro apod. jo a jesi mu nefouká do uší!!!!

jinak otázky na termín, pohlaví, jméno, kojení...to mi nepřijde nijak pohoršující. tak mě to třeba taky zajímá, jesi se někdo rozkojil a jaký to má, nebo jesi dává umělý atd. a nemyslim to jako kontroling.

alemari
6. čer 2017

@bruckner tobě se ta otázka" kdy se to narodí" očividně líbí, když čekáš miminko v listopadu 2015, viď? 😂

karlajasmine
6. čer 2017

@normalnimatka poznamky o obleceni od tchyne taky naprosto 'miluju'... neustale mu saha na ruce a nohy jestli mu neni zima nebo vedro, vytaci me to naprosto na maximum, jak kdybych nebyla schopna si v tomto ohlidat vlastni dite...

fullera
6. čer 2017

Holky, ještě jedna "dobrá rada" do pranice... Tchýně mi doporučila, abych nosila stahovací kalhotky. Že prý mi dřív zmizí břicho 😀. Nutno dodat, že jsem po císaři a jen ta představa, že to břicho teď morduju stahovacím prádlem, mi vyvolává bolesti 😀
Na její obranu: vůbec to nebylo myšleno ve zlém, ona mě má ráda!!! Jen to vyznělo komicky... Aby prý lidi neřešili, že mám i po porodu břicho 😀

astyna
6. čer 2017

@fullera

já jsem nosila stahovací pás z mall.cz, bylo to dobrý na břišní svaly, ale podle mě to ani ničemu moc nepomohlo. Navíc to bylo fakt nepohodlné, dost jsem se v tom potila. Daleko lepší byl "sauna belt" s kojencem v nosítku, to jsem si vypotila břišáky :D

No kuš, kdo by tušil, že ti břicho zůstane i po porodu, co 😀

astyna
6. čer 2017

@blecha94

Já si to vyslechla také u příbuzných a nečekaně od známé, která si pustila puši na spacír u manžela, ten šel s mým na pivo a tam se prořekl. Takže jsem se dozvěděla od někoho, kdo mě naposledy viděl na základce, že jsem se nesnažila, jsem líná a limituju IQ mého dítěte. Nutno dodat, že máme stejně staré děti a ten můj ve vývoji napřed. Tak jí ty předpovědi nevyšly :D

kusanagi87
6. čer 2017

Boze, to jsou hlody 😂 oni příbuzní ale nikdy nedají pokoj. Každý je chytry jak radio! Pridavam hlody od nas, konkrétne od mamky.
Těhotenství: Po 17 hod nejez! Budes tlusta! (mela jsem 52 kg a 165 cm) // v obchode mi rvala bilou bagetu z ruky, ze to jist nesmim (bylo 19 hod a nic jiného tam nebylo!) // porad mela za to, ze kdyz mi priveze obed, tak nesmí byt osoleny a okoreneny.

Po porodu - navsteva v porodnici: A kdy zacnes cvičit? Ja uz jsem cvicila v porodnici! Hned rano!
Po porodu 14 dnu - u nas doma. 10x se me (ale ne pred manzelem a mym tatkou) opet zeptala, KDY jako hodlam KONECNE zacit cvicit?? A co chci s tim brichem jako delat?! A to si na svatbu (na konci šestinedělí) jako koupim o nekolik cisel vetsi šaty nb pujdu jako dokonce v těhotenských?!?? (a dívala se na me jak na debila 😒).
Svatba na konci šestinedělí, kojila jsem co hodinu. Mamka: Dej mu sunar, at si tu svatbu taky uzijes!

A ted po roce kojeni: Uz bys mela prestat kojit, uz má zuby, tak bude kousat.

Od osoby, kt nekojila a ani to nezkusila a do 2 let jsme se sestrou byly v postylce/ohradce (o sunaru, ze!) to fakt nas***! Hlavně se me dotkla 14 dnu po porodu ta hlaska s opovrzlivym pohledem, zda jako pujdu v tehu satech na tu svatbu. Smarja! Snad se za to, ze jsem byla tehotna, nestydim ne?!? Deloha si splaskava svym tempem, ne tak jak ji prikazu!

kusanagi87
6. čer 2017

Jo a jeste me stvalo, ze se k nam kvartyrovala každý týden a porad dotazy, proc syn jako ZASE place?!? No tak kdyz u nás cumela treba 2 hod, tak mezitim jsem 2x kojila (a dlouho!), pak plenka, pak pritulit, potom nepohodli atd.
Ja jsem asi jako novorozenec zadne zvuky nevydavala..
No a tohle dotazovani ji zustalo porad! Telefonujeme a syn dostane skytavku/zasmeje se/vzteka se u hracky - tak hned se pta, proc zase breci?!?? Stylem CO ZASE?! %) Pritom v 9 pripadech nebreci!

kusanagi87
6. čer 2017

No a co hlasky: Nenos ho! Nezvedej ho! Je těžký! (smarja tak snad nabral vahu postupne ne? mamky jsou prece zvykle!) Dej mi ho at si odpocines!

Tohle me uplne dozira! 😣

kusanagi87
6. čer 2017

@kusanagi87 V 9 pripadech z 10.

bruckner
6. čer 2017

@alemari a ty jsi asi úplně blbá, ne?
Já když jsem byla těhotná, tak mi tyto otázky nepřišly otravné, ale je fakt, že takové ty rádoby rady od tchýně jsou někdy protivné....

alemari
6. čer 2017

@bruckner koukám už jsi si to upravila a jsi hezky sprostá, viď?

blecha94
6. čer 2017

@astyna Přesně tohle znám. Moje dítě - na rozdíl od neteře, která je zdravá v úterý a v květnu - mělo za celej život šestou nemoc a jednu rýmu. Co se týče tý "inteligence", umí ve dvou letech to, co neteř uměla ve třech. A umí spoustu dalších věcí, který mi švagra určitě závidí, taky už je zticha a šoupe nohama. Já jsem jí to odpustila, i když mě to dodneška mrzí, ale co nadělám. Je to rodina, sice jsem si jí vyvdala, ale je. 😅

bruckner
6. čer 2017

@alemari jo, upravila, aby to zase nebylo někomu trnem v oku😲 😁, a sprostá někdy jsem, bohužel se neudržím.....

Strana
z4