Negativní lidi + kecy po porodu
Ahoj holky,
Rozhodla jsem se založit tuto diskusi. Pro zasmání a pro povzbuzení. Určitě jste po porodu slyšeli něco,co vás rozesmutnilo. Říkám kaslete na ostatní a přidávám výčet,co jsem si vyslechla ja:
Od mamky- v den porodu,urcite neporodis,moje porody byly hrozné,nech si císaře. Plud popis matčiných porodu do detailu. Opravdu potěší a povzbudí od vlastní mámy že?
Od tatky- první věta po porodu,kdy bude druhý? Poprvé viděl vnucku-jezis to je malý,co máš v lednici? Co bylo k obědu?
Od sousedky - Ježíš ta je tlustá,no má být po kom,ze?
Od tchýne- nějak ti pořád řve ne,to Pepicek (můj manžel) to bylo zlatý dítě
Od okoli- kojis? Kojis? Kojis,? Máš dost mlika? Stačí ji to? Vy máte látkový pliny jo? Jste blázni.
Od švagrové - ty ses biomatka
První týden doma- mamka otevři jsme pod barákem.
Musela jsem si ulevit a postěžovat. Hned je mi líp🙂
@isabelafuentes vubec si neuvedomujou, jak jsou tyhle reci stresujici, tak vzdycky vtipne odpovim nebo odseknu, ale uplne vidim, ze se mimco narodi a hned mi ho rodina bude brat z postylky aniz by se zeptala jestli muze 😠
Koukam, ze jsi take z Kt, nepotkame se v porodnici? 😄
@petruuushkaaa Po porodu si nikdo na hlidani ani nevzpomene, uvidis 🙂 Kazdej ma pred porodem reci, jak bude hlidat, a pak vetsinou ani nemaji cas prijit na kafe ;)
Po zkušenostech z prvního těhotenství, porodu a 6nedělí už hlásím to, co chci a co ne. - termín porodu hlásím zásadně později, cca o týden než mám opravdový termín dle UZV,
- jména říkáme falešná a i tak se lidem nelíbí 😀
- pohlaví neříkáme, protože máme doma kluka a co kdyby tam byl další pindík,
- během 6nedělí vypínám zvuk na mobilu
- poslední návštěva cca měsíc před termín porodu
- rady jen na přání
- na otázku kojíš odpovídám sexuješ?
atd 😀
@astyna ja na vsechny otazky ohledne miminka odpovidam ''Uvidime'', nebo ''Jak kdy''... -> ''A jak ti v noci spi?'' ''Jak kdy.'' ''Jak se bude jmenovat?'' ''Uvidime...'' ''Jak dlouho budes kojit?'' ''Uvidime..'' atd.
Také dobrá metoda 🙂 mě vždy nepřestává fascinovat, kolik lidí zajímá stav mé hráze, bradavek a sexuální život :D dokonce se jednou ptala i naše místní drbna :D
ještě během těhotenství - brácha mi jde pomoct s věcma z auta, zbývá mi asi měsíc do porodu, a místo pozdravu "hele ty nejsi tlustá!" jako by se těhotenství rovnalo být tlustá:D
okolí - v kolikátým jsi? cože? to máš fakt malý břicho. (kupodivu tohle rozčiluje stejně jako poznámky o velkým břichu)
2 týdny po porodu - ty nedodržuješ šestinedělí? (ještě mi, rodino, vyčti, že vám vezu ukázat mimčo, když vy nepřijedete:D)
tchýně - já nechápu, co tak malý miminko dělalo v tak obřím pupku (a přitom všichni říkali, jak mám malý břicho:D)
jinak všechno tohle beru s úsměvem, vím, že to vlastně nikdo nemyslel zle, naopak mi všechno přišlo vtipný🙂
@petruuushkaaa Vim,ze je to tezky,ale nenech se tim rozhodit a rikej si,ze to bude jen tak,jak ty to dovolis,takze kdyz nebudes chtit nekomu dite pujcit,tak ho nepujcis a hotovo. Je to tve dite..
Jojo,jsem z KT,ale rodit budu az za 3 mesice 😊 Ty uz to mas za chvilku,koukam! KT porodnice je super,urcite budem spokojene 😊
@procsenajednoumusimregistrovat a muj gyn mi rika-ty nebudes tlusta ani jako tehotna,chlap,no...
Bricho jsem mela oproti jinym maly,takze vsichni meli oci navrch hlavy,ze v blizky dobe rodim...😂
Mne stvali vsichni,co se k nam chteli v sestinedeli nakvartyrovat...mno,meli smulu,malej byl driv narozenej,o zo vic jsem to chtela dodrzovat...a na mavstevy jsem nemela ani naladu,ani silu...
@isabelafuentes jo uz to mam za par 🙂 dekuju, snad to tak fakt bude.. 🙂
@pucmelinka taky jsem vsem rozhlasila, ze si nepreju navstevy v porodnici a ze chci drzet sestinedeli, alespon teda mesic 😄 no koukali na me vsichni dost nechapave a nastvane 😂
@petruuushkaaa no,presne i u nas... do porodnice chodil jen mabzel a mami,tchanojc by mi nevadili,ale byli nachcipani,ale ostatni meli utrum..a to mi jedna kamoska psala tyden co tyden,jestli muze projit,jestli pujdi na fotbal atd...na odstrel...uz jsem byla i hystericka,sestinedeli narocny,takze na lidi fakt nalada nebyla...a na lidi s radama tuplem ne...
tak spousta už tu byla řečená. dobrý pro pobavení, akorát takový smmutný:D
mě rozčilujou děsně taky kecy tchýně..nikdo jinej tak blbě nerozumuje a neradí.
třeba.. dítě dostane škytavku....tu má prostě xkrát za den od narození, i v břiše 3x za den, a i když mu je víc jak rok, když ji dostane, tchýně poznamená, že je počůranej...jasn ěno, hlavně, že dítě je počůraný v podstatě permanentně, když teda nemá čistou plínu, než se do ní jednou vyčůrá a škytá jen občas...ale je to zaručeně tím.
nejvíc miluju, že i když jí to úplně normálně racionálně vyargumentuju, příště řekne to samý.
tyjo a nějak si teď nic moc nevybavuju:D ale to je furt něco... jo, když pokaždý nezapomněla poznamenat na moje "stěžování", že kojim hrozně často, že teda mám asi "slabý mlíko" - to kojící matku taky potěší, žejo.
že se furt budí, tak prej at dávám kaši ještě pozdějc... že to není hladem asi těžko můžu vysvětlit.
no a vůbec nejvíc mě vytáčely a vytáčej neustálý poznámky na to, jestli není oblečenej málo nebo moc, jesi mu není zima nebo vedro apod. jo a jesi mu nefouká do uší!!!!
jinak otázky na termín, pohlaví, jméno, kojení...to mi nepřijde nijak pohoršující. tak mě to třeba taky zajímá, jesi se někdo rozkojil a jaký to má, nebo jesi dává umělý atd. a nemyslim to jako kontroling.
@normalnimatka poznamky o obleceni od tchyne taky naprosto 'miluju'... neustale mu saha na ruce a nohy jestli mu neni zima nebo vedro, vytaci me to naprosto na maximum, jak kdybych nebyla schopna si v tomto ohlidat vlastni dite...
Holky, ještě jedna "dobrá rada" do pranice... Tchýně mi doporučila, abych nosila stahovací kalhotky. Že prý mi dřív zmizí břicho 😀. Nutno dodat, že jsem po císaři a jen ta představa, že to břicho teď morduju stahovacím prádlem, mi vyvolává bolesti 😀
Na její obranu: vůbec to nebylo myšleno ve zlém, ona mě má ráda!!! Jen to vyznělo komicky... Aby prý lidi neřešili, že mám i po porodu břicho 😀
já jsem nosila stahovací pás z mall.cz, bylo to dobrý na břišní svaly, ale podle mě to ani ničemu moc nepomohlo. Navíc to bylo fakt nepohodlné, dost jsem se v tom potila. Daleko lepší byl "sauna belt" s kojencem v nosítku, to jsem si vypotila břišáky :D
No kuš, kdo by tušil, že ti břicho zůstane i po porodu, co 😀
Já si to vyslechla také u příbuzných a nečekaně od známé, která si pustila puši na spacír u manžela, ten šel s mým na pivo a tam se prořekl. Takže jsem se dozvěděla od někoho, kdo mě naposledy viděl na základce, že jsem se nesnažila, jsem líná a limituju IQ mého dítěte. Nutno dodat, že máme stejně staré děti a ten můj ve vývoji napřed. Tak jí ty předpovědi nevyšly :D
Boze, to jsou hlody 😂 oni příbuzní ale nikdy nedají pokoj. Každý je chytry jak radio! Pridavam hlody od nas, konkrétne od mamky.
Těhotenství: Po 17 hod nejez! Budes tlusta! (mela jsem 52 kg a 165 cm) // v obchode mi rvala bilou bagetu z ruky, ze to jist nesmim (bylo 19 hod a nic jiného tam nebylo!) // porad mela za to, ze kdyz mi priveze obed, tak nesmí byt osoleny a okoreneny.
Po porodu - navsteva v porodnici: A kdy zacnes cvičit? Ja uz jsem cvicila v porodnici! Hned rano!
Po porodu 14 dnu - u nas doma. 10x se me (ale ne pred manzelem a mym tatkou) opet zeptala, KDY jako hodlam KONECNE zacit cvicit?? A co chci s tim brichem jako delat?! A to si na svatbu (na konci šestinedělí) jako koupim o nekolik cisel vetsi šaty nb pujdu jako dokonce v těhotenských?!?? (a dívala se na me jak na debila 😒).
Svatba na konci šestinedělí, kojila jsem co hodinu. Mamka: Dej mu sunar, at si tu svatbu taky uzijes!
A ted po roce kojeni: Uz bys mela prestat kojit, uz má zuby, tak bude kousat.
Od osoby, kt nekojila a ani to nezkusila a do 2 let jsme se sestrou byly v postylce/ohradce (o sunaru, ze!) to fakt nas***! Hlavně se me dotkla 14 dnu po porodu ta hlaska s opovrzlivym pohledem, zda jako pujdu v tehu satech na tu svatbu. Smarja! Snad se za to, ze jsem byla tehotna, nestydim ne?!? Deloha si splaskava svym tempem, ne tak jak ji prikazu!
Jo a jeste me stvalo, ze se k nam kvartyrovala každý týden a porad dotazy, proc syn jako ZASE place?!? No tak kdyz u nás cumela treba 2 hod, tak mezitim jsem 2x kojila (a dlouho!), pak plenka, pak pritulit, potom nepohodli atd.
Ja jsem asi jako novorozenec zadne zvuky nevydavala..
No a tohle dotazovani ji zustalo porad! Telefonujeme a syn dostane skytavku/zasmeje se/vzteka se u hracky - tak hned se pta, proc zase breci?!?? Stylem CO ZASE?! %) Pritom v 9 pripadech nebreci!
No a co hlasky: Nenos ho! Nezvedej ho! Je těžký! (smarja tak snad nabral vahu postupne ne? mamky jsou prece zvykle!) Dej mi ho at si odpocines!
Tohle me uplne dozira! 😣
@kusanagi87 V 9 pripadech z 10.
@astyna Přesně tohle znám. Moje dítě - na rozdíl od neteře, která je zdravá v úterý a v květnu - mělo za celej život šestou nemoc a jednu rýmu. Co se týče tý "inteligence", umí ve dvou letech to, co neteř uměla ve třech. A umí spoustu dalších věcí, který mi švagra určitě závidí, taky už je zticha a šoupe nohama. Já jsem jí to odpustila, i když mě to dodneška mrzí, ale co nadělám. Je to rodina, sice jsem si jí vyvdala, ale je. 😅

@bruckner ja jsem treba stastna, kdyz jdu jednou za cas s bezdetnyma kamaradkama na veceri a povidame si o jinych vecech nez o mem tehotenstvi 🙂