icon

Oblečení pro miminko do porodnice, co mám brát?

aspnet
30. říj 2014

Zdravím, chtěla bych poradit kolik a co vlastně mám brát za oblečení miminku do porodnice? Abych toho zase netahala zbytečně moc... Děkuji 🙂

peanutczt
•
30. říj 2014

já brala, pouze to v čem jela malá domů, oni v porodnici oblečky měli, takže zbytečné tahat 🙂

gosa22
•
30. říj 2014

pozor na to, že ne všechny porodnice mají oblečky...zeptej se dopředu tam, kde budeš rodit...my teda taky měli všeho dostatek, včetně plín atd.

pigpeppa
•
30. říj 2014

Já si to poprvé odpočítávala podle doporučení zkušenějších, podruhé jsem si vzala, co se mi líbilo, aby měla malá na fotkách 🙂 Poprvé jsem měla celkem nedostatek bodýček s dlouhým rukávem, jinak jsem měla vždy tak tři, tři s krátkým, dva overálky, čepičku, ponožky... Já jsem u druhého dítěte měla raději bodýčko s krátkým a k tomu triko s dlouhým, ale jako prvorodička jsem byla ráda, že jsem dostala dítě do jednoho kusu oblečení a nic se mu nestalo. 😀 U nás v porodnici oblečení automaticky nedávali, ale měli tam erární oblečení v případě zájmu/nouze. Já byla ráda, že mám dítě ve svém...

ellar
•
30. říj 2014

Mně pro malého dovezl manžel až při odjezdu oblečení. Do porodnice jsem musela mít svoje plíny, jinak zbytek nám půjčili 🙂 Ale to jsem věděla dopředu. Určitě si to zjisti dopředu 🙂

86radka86
•
30. říj 2014

taky jsme měli jen oblečení na cestu domů, v porodnici nám oblečení dávali 🙂

kocour1
•
30. říj 2014

Já jsem rodila v Neratovicích a miminku jsem nebrala nic (jen pak na cestu domů). Vše nám tam půjčili. Ale nakonec jsem si říkala, že jsem si klidně nějaké ty hezké nejmenší dupačky mohla vzít, protože z porodnice máme spoustu fotek a z té nejmenší velikosti jsme vyrostli cca za tři týdny...z toho týden v porodnici🙂. A v těch Neratovicích to bylo takové rodinné, měla jsem dítě celou dobu u sebe, sama jsem ji koupila, převlékala...ale zase v těch větších nemocnicích by se mohlo stát, že vám dítě vezmou, převléknou bez vás a oblečení zamění za erární🙂. Tak jsem si nakonec nechala přivézt aspoň moje hezké plíny - flanelové, barevné, do kterých jsem dítě balila a tudíž stejně oblečení nebylo vidět. Vůbec bych řekla, že první dva měsíce je na většině fotkách spíš v té plíně🙂