icon

Očistky. Je to tak v pořádku, nebo vyrazit k lékaři?

bobecek79
17. dub 2021

Zkušené maminky poradíte mi??? Dneska jsem 6 den od porodu a stále mám krvavé očistky. Intenzita taky stále stejná. Jsem hodně sešívaná. Myslíte ,že to tak může být,nebo mám vyrazit k lékaři? Děkuji za odpovědi.

eithelwing
17. dub 2021

@bobecek79 Úplně v pohodě, pokud nemáš nějaké výrazné bolesti břicha, neřešila bych to. Úplné ukončení očistků trvalo u obou mých šestinedělí cca 4 týdny. Intenzita slábla cca po 10-14 dnech.
Hlavně hodně oplachovat. I kvůli šití.

bobecek79
autor
17. dub 2021

@eithelwing děkuji za povzbuzení

fouskovi
17. dub 2021

@bobecek79 to je úplně normální hodně oplachovat vlažnou vodou to mě hodně pomohlo byla, jsem po druhém porodu hoooodne šitá

elencze
17. dub 2021

já tedy naštěstí nebyla šitá, ale silné očistky jsem měla cca 3 týdny, na šití pomáhá sprchový intimní gel s dubovou kúrou, mě to při malém poranění stahovalo až moc, ale fakt působil.

keksik002
17. dub 2021

@bobecek79 koncem šestinedělí skončili i ocistky a tesne po jsem dostala menstruaci :D

maki90
17. dub 2021

@bobecek79 měla jsem po obou porodech vždy tak prvních 14 dní intenzivní krvavé ocistky. Se šitím to nesouvisí. Krvácet můžeš i déle než 6 týdnů, postupně to bude slábnout.

zrzinda
17. dub 2021

Já měla očistky 2-3 týdny dost silné, úplně v klidu 😊 Jestli muzu doporucit na šití, moc mi pomáhal řepík. Dělala jsem si sedací koupel a rána mě hodně rychle přestala bolet 😊

bobecek79
autor
17. dub 2021

@zrzinda prosim a tu sedaci koupel jak? Dekuji

luhana
18. dub 2021

@bobecek79
Ja jsem tri tydny po porodu, sita hodne a krvacela jsem opravdu hodne 14 dni, ted treti tyden uz to slabne. Tak vydrz, je to normalni.

zrzinda
18. dub 2021

@bobecek79 Normálně v lavoru, kam se mi vešel zadek 😄 Udelala jsem si tak akorát, abych tam zanořila potřebný partie.. Na štítku je, jaký množství lžiček na kolik vody.. Repik v lékárně stojí par korun a fakt mi pomohl 😊