Odejmutí dělohy při porodu, jak probíhá rekonvalescence?

tereza1977
4. bře 2015

Ahoj holky, je tady nektera, ktera prisla pri komplikovanem porodu o delohu? Ptam se, protoze mi doktor rekl, at se na tuto variantu pripravim a zajima me, jak probiha rekonvalescence a jestli se zvladnu sama bez pomoci postarat o miminko.

slunickova123
4. bře 2015

Ahoj, osobne nastesti nemam zkusenost, ale znama treti dite malem zaplatila zivotem. Nevim co presne se zkomplikovalo, ale strasne krvacela, asi tezka hypotonie delohy ( tozn. Ze se nestahne po porodu ). Nepomahalo nic a tak aby zachranili maminku, provedli hysterektomii. Pritom predchozi porody ok. Clovek nikdy nevi...
Muzu se zeptat, proc ti to doktor rekl? Mas uz ted nejaka rizika? Protoze bezne se to nastesti casto nestava..

tereza1977
autor
4. bře 2015

@slunickova123 Dekuji za reakci. Doktor to oduvodnil tim, ze mam s vysokou pravdepodobnosti placentu prorostlou do jizvy po predchozi sekci, ze se mu to ani trochu nelibi. S ultrazvuku to nelze potvrdit na 100% a MR neni dobra pro miminko v brisku, tak se uvidi az me otevrou pri cisari.

slunickova123
4. bře 2015

No to ma pravdu, vrostla placenta muze byt problem. Uvidi se asi opravdu az pri sekci... co se tyce pece o miminko, rekla bych ze to bude podobne jako po sekci, ale presne neporadim;(

tehulka12
5. bře 2015

@tereza1977 Ja osobne zkusenost nemam,ale moje znama ma podobnou zkusenost.Mela mit vrostlou placentu do jizvy po cisari.Posilali si ji puvodne z jedne porodnice do druhe.Skouncila v az ve 3 fakultni.Tam ji MR udelali,ze pry ve 3 trim to na mimi vliv snad nema.Nakonec to dopadlo dobre a deloha ji zustala.Rikala,ze pri tom cisari snad byli pripraveni i na nejakou operaci na cevach zasobujicich krvi delohu a ten cisarsky rez ji delali nekde na specialnim sale a ne na tom,kde ho normalne delaji.
Takze ja radim,dobre si vybrat porodnici.Ja osobne bych sla taky nekam do fakultky,ikdybych mela jet nekam dal.Moc drzim palce,at to dobre dopadne.To riziko,ze ta placenta nepujde odloucit je asi fakt velke.Drz se.

merilinka
5. bře 2015

@tereza1977 Prosím,co je to MR,,že to není dobré pro miminko,,..jsem ve 20 tt,mám placentu zatím nad vnitřní brankou,prý se ještě může vytáhnout,ale jsem po dvou sekcích,,,,dr mi říkala,že také neví,kde ta placenta přesně je a upozorňovala mě a to.... uvidírm,přečetla jsem vše,co kde šlo,mám tedy celkem obavy ☹

tehulka12
5. bře 2015

@merilinka jestli nevadi,ze odpovidam ja,tak MR je magneticka rezonance.

merilinka
5. bře 2015

@tehulka12 Děkuji moc!!

tereza1977
autor
5. bře 2015

Holcicky, dekuji za prispevky. V utery jsem se zaregistrovala do Motola, puvodne jsem chtela jinam, ale myslim, ze v pripade komplikaci je to dobra volba a bezpecna porodnice, maji tam zkusene doktory a dobre vybaveni. Konzultaci jsem mela primo s prednostou, ten me predal dalsimu doktorovi, ktery na me pusobi opravdu dobre. Verim, ze se na mou sekci pripravi predem a to me uklidnuje. Dost se to ve me pere, jeden den jsem v klidu, pak zmatkuju a bojim se. Normalne nejsem extra cita, co se tyce strachu a bolesti. Kdyby bylo v ohrozeni miminko, bylo by to pro me nesrovnatelne horsi. Maly pujde ven v prvni vterine a pak dej se vule osudu. Chtela bych byt co nejdriv v pohode, abych se o nej mohla postarat. Omlouvam se za dlouhy komentar, potrebovala jsem se vypovidat.

merilinka
5. bře 2015

@tereza1977 Moc držím palce,vše dobře dopadne!!!

pampeliska1
5. bře 2015

@merilinka neboj se ničeho, ve 20.tt bývá placenta často blízko branky, ale růstem dělohy se vytáhne. Mrkni do vyhledávače, určitě o tom už nějaké téma bylo. To, co řeší zakladatelka tématu je úplně něco jiného, mluví o jizvě po předchozím císaři.

merilinka
5. bře 2015

@pampeliska1 jj,to mi řekl dr také,že ,i dává do 30 tt čas na vytáhnutí,zatím placenta zasahuje do vniřní branky,jsem po dvou císařích a dr ,se vyjádřil,že placenta dle polohy ,kde se nyní nachází může být eventuelně vrostlá do jizvy.

tehulka12
5. bře 2015

@tereza1977 Motol je urcite dobra volba.Je to velka nemocnice,zkusenosti maji urcite vic nez v male okresni nemocnici a vsechno maji po ruce.Ta moje kamoska rodila v Hradci Kralove.Byla to uz 3 nemocnice,kam ji z te jeji spadove poslali.Moc drzim palce,at je vsechno OK.Neboj a nedivim se,ze se potrebujes vypovidat.Drz se.
@merilinka treba ta placenta vrostla neni a vsechno bude dobre.Asi bych taky poradila nejakou rizikovou poradnu ve velke nemocnici.Taky preju hodne stesti,at je to dobre a taky pevne nervy.

tereza1977
autor
5. bře 2015

@tehulka12 Dekuji.

tereza1977
autor
5. bře 2015

@merilinka Dekuji.

tehulka12
8. bře 2015

@tereza1977
@merilinka
Holky urcite napiste,jak to s vami dopadlo.Moc drzim palce,at to nakonec je lepsi,nez to ted vypada a deloha vam zustane.

merilinka
9. bře 2015

@tehulka12 Ahojky,určitě písnu,příští týden jdu na kontrolu,pořádně se na to podívají,zatím to vypadá,že se placenta lehce vytáhla,ale nikdo ještě není schopen říct,zda je z části vrostlá,ještě mám dost týdnů před sebou,ale i tak prý porod císařem doporučují určitě 36-37 tt,déle nechtějí nechat. Napíšu,jka se nám to vyvíjí 🙂

tereza1977
autor
9. bře 2015

@tehulka12 Dam vedet, jak to dopadlo, az to budu mit za sebou. Ve stredu jdu na druhou poradnu do porodnice, uvidim, jestli se dozvim vic. U prvniho jsem mela planovaneho cisare, protoze byl maly KP a Dr. Me nechal dva tydny prenaset. Sledoval me a porodni cesty se nechystaly, tak asi proto. Je to individualni. Tehdy jsem mela ale celou dobu doktora, se kterym jsem mela od zacatku domluveno, ze me odrodi, tak mi to davalo totalni klid. Bohuzel v Mede skoncil a nechteli mi rict, kde pusobi a nepodarilo se mi ho najit, tak jsem si nasla jineho a ten vztah duvery tam takovy neni.

tehulka12
3. dub 2015

@tereza1977 tak jak to dopadlo s delouhou?Koukala jsem,ze uz mas miminko,moc gratuluju.Doufam,ze deloha zustala tam,kde ma.Kdyz budes mit cas a naladu,tak napis,jak to probihalo.
@merilinka a co ty?Taky doufam,ze vsechno probiha,jak ma a nejsou zadne komplikaca.

merilinka
3. dub 2015

@tereza1977 VELIKÁ GRATULACE K MIMINEČKU 😵 😵 😵

merilinka
3. dub 2015

@tehulka12 Ahojky,u nás se stále čeká :/,placenta je 12 mm od vnitřní branky na přední straně v místě jizvy,jsem 24 tt,dávají čas do 30 tt na vytahnutí,pak už se prý nevytáhne. Chodím na kontroly,nešpiním,nekrvácím,malá prospívá. Bylo mi řečeno,že pokud se nevytáhne a potrvdí se v místě jizvy nebo přirostlá,půjdu rodit do Prahy -Podolí,s tou spolupracují.... a malou musí vytáhnout nejpozději do 37 tt,nesmí mít víc jak 3 kila,kvůli předchozím sekcím,nechtějí dělohu napínat. Tak jsem stále napnutá já 😵 ,ale věřím,že to dobře dopadne,zatím je mi dobře 😵 . Hlavně,ať se vrátíme obě,zdravé a třeba i bez dělohy...,musím počítat se vším,tak mi to řekl dr....

tehulka12
4. dub 2015

@merilinka Tak se drzte pekne s malou dal.Preju,at ta placenta dal nezlobi a vytahne se.

qz
4. dub 2015

@tereza1977 mamče se stalo, že ségra placentou přirostla k děloze, bylo to po více potratech, zjizvená děloha, jenže to už je skoro 30 let, tehdy málem umřela, protože rodila přirozeně a pak to z ní tahali, a ono to bylo přirostlé. Takže ztratila hodně krve a celá nemocnice si o ní povídala jako o té, která to asi nezvládne. Nicméně doba dost pokročila, tak se o tebe určitě dobře postarají a rekonvalescence nebude taky moc dlouhá. Tak vnitřní jizvy se hojí 8 týdnů, budeš mít asi dlouho hodně klidový režim, budou hrozit srůsty, ale dá se zaplatit nějaký gel, kterým ti to "natřou" nebo co... Já bych do toho asi šla, protože mamča asi srůsty má.

alubif
4. dub 2015

@tereza1977 MR plodu a placenty se dělá mezi 5-7 měsícem gravidity, kdy je vše nejlíp vidět, ve třetím trimestu už je dítě velké a poměry v děloze nepřehledné. Rizika na plod jsou zcela zanedbatelná, takže je možná škoda že jsi ji neměla.

tereza1977
autor
6. dub 2015

@tehulka12 Ahoj, dekuju. Deloha prirostla byla, ale pry nijak extremne. Doktor je zkuseny, opravdovy odbornik. Hodne jsem krvacela, ale byl pripraveny a podchytil to od pocatku, udelal mi krasnou jizvu, mam ted po dvou cisarich jednu uplne dole a je uz ted pekne zahojena. Rekonvalescence byla super rychla, zlobily me jen otoky zpusobene krevni ztratou. Nadherny bylo, ze muj muz byl na sale se mnou. A to puvodne nechtel ani k prirozenemu porodu, hodne to pro me znamena.

tereza1977
autor
6. dub 2015

@merilinka Dekuju a preju hodne stesti.

tereza1977
autor
6. dub 2015

@qz Ahoj, dekuju za komentar. Dopadlo to dobre, jak pisu vyse. Ten gel jsem si koupila, myslim, ze to byla dobra investice a srustum zabrani.

tereza1977
autor
6. dub 2015

@alubif Dekuju za komentar. Nastesti vsechno dobre dopadlo.

tehulka12
7. dub 2015

@tereza1977 jeste jednou velikanska gratulace.Tak to dopadlo uplne supr.To jsem rada.Tak at miminecko hezky roste a deloha a brich se pekne hoji.Gratuluju.

tereza1977
autor
7. dub 2015

@tehulka12 Dekuju, jsi mila.

merilinka
20. dub 2015

Ahojky,tak já hlásí,,že placenta není vrostlá do jizvy🙂)),jupí..... V pátek nám to potvrdila dr.že je na přední stěně,ale krásně se vytáhla a je mimo jizvu.Takže nemusím nikam do Podolí a vše snad proběhne v pořádku.Moc se mi ulevilo 😵

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru