Opravdu potřebuji tolik věcí do porodnice?
Ahoj zkušené rodičky,
zajímalo by mě, jak velkou (objemnou) tašku jste měly s sebou do porodnice. Přijde mi, že mám nachystaných tisíc věcí, na které rozhodně nestačí taška, kterou si třeba beru do posilovny, ale pomalu kufr. Co jste si nebraly vůbec a spoléhaly, že Vám to v porodnici poskytnou? Opravdu musím mít s sebou prsní kloboučky, vložky, 30 plen, bepanthen, ubrousky..? Chápu věci osobní hygieny a oblečení na miminko, ale sanitární potřeby či lmastičky/olejíček bych přeci tahat nemusela, nebo ano? Jen pleny zaberou půlku tašky...Nebo je normální, že se do porodnice cestuje s velkými taškami?
Díky!
Mně snad nejvíc místa zabíral župan, rodila jsem v létě a byl zbytečnej. Teď budu rodit v prosinci, takže ho stejně zas potáhnu. Plínek a vložek jsem vezla jen menší množství, další dovezl druhý den manžel, měl to uchystané. Osobní hygiena - sprcháč, šampon, tělové mléko, antiperspirant, zubní pastu jsem měla nakoupené v těch cestovních mini-verzích, ušetřilo taky hafo místa. Ubrousky jsem měla jedny, na ty tři dny stačí. Měla jsem takový menší kufr, asi 50x40x30. Na miminko jsem dostala erár, košile u nás půjčují jen k porodu. Věci k odjezdu z porodnice přivezl tatínek, když si pro nás jel, všecko jsem mu připravila. Takže my jsme toho táhli nakonec víc domů než tam 🙂
Za mě tedy nějaký tenčí župánek a ne můj froťák, cestovní balení hygienických potřeb. Tyhle dvě věci ušetří hodně místa.
Nečetla jsem celou diskuzi, omlouvám se, jestli se po někom opakuju.

Nepotřebovala sem oblecky, mast, hygienicke potreby pro mimi, kloboucky, vlozky do podprdy.
Rozhodne sem uzila vlozky, rucniky,osobni hygienu, pleny, svoje mlsky a caje, zabavu (mobil, nabijecka, slu hatka).