Pocit osamělosti, neschopnosti, pláč při péči o mimčo

lenule86
2. říj 2015

Ahoj maminky,
mojí malé jsou 3 týdny a už druhý den mám pocity smutku a často brečím, bojím se, abych pro svou holčičku dělala vše správně a navíc mě drtí, že doma absolutně nic nestíhám. Byla jsem zvyklá mít uvařeno a pěkně uklizeno a teď tu začínám mít bordel a bojím se, aby z toho malá třeba nechytla nějaký bacil, vím že to zní paranoidně, ale nemůžu si pomoci... Čtu hodně knížek o péči o mimčo, ale nějak mi to v praxi nepomáhá. Stejně malá nechce přes den moc spinkat. Spí dost v noci, ale to jsem tak unavená, že musím spát taky... Taťka se snaží pomáhat, ale bojí se že malé něco udělá, tak jen uspává vařit neumí a uklízet večer, když přijde z práce nezvládá...Jste na tom některá podobně ? Potřebuju si s někým o tom popovídat...nejhorší je, že jsem tu s tím křiklounkem celý den sama...

elu
25. říj 2015

myslím, že je to naprosto normalní u prvního dítěte....ja jsem byla úplně zničená, bordel, plotna studena a navic mě to vubec s miminem doma nebavilo, nevěděla jsem jak přežít den...ted mam druhý 16 dní a dneska jsem byla už na prvním výletě v zoo, prostě jsem si řekla, že budu akční matka....ale ne že budu uklízet a vařit, budu si dělat hezké programy a na domácnost seru \.-)

napoloeon
25. říj 2015

@lenule86 Fajn, domluveno, tak si ještě ve středu napiseme 🙂

onelove
25. říj 2015

Jsem osamela, neschopna a placu skoro porad uz pres rok a pul.... :D nezvladam to nase narocny mlade...porad cekam,kdy prijde to slavny zlepseni... asi az se vratim zpet do prace :D ...no ale jsem rada, ze v tom "nejsem sama"...🙂

markkketa
25. říj 2015

😀 taky jsem si u první dcery v šestinedělí myslela, že mám doma bordel (bylo tu naklizeno oproti tomu, jak to tu vypadá teď se dvěma dětmi 😀 trošku jsem překopala priority a teď jsem ráda, když zvládnu to nejdůležitější, ostatní se hold hrne pořád dopředu..., a hormony jsou svinstvo, taky jsem pořád jen brečela atd. je to normální, hlavně u prvního dítěte je to obrovská změna oproti tomu, jaký život jste vedla před tím

lenule86
autor
26. říj 2015

@onelove nebojte nejste v tom sama a osaměle se cítí většina maminek, které mají první mimčo, teda alespoň myslím, protože na kamarádky tak nějak není čas obvzlášť,pokud nevadí sami děti... Přeju vám, ať se ti vaše dítko taky brzo zklidní, no vida a já ani nedojím v klidu oběd, protože už si mě naše malá křikem žádá... 😠

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru