Porod miminka v poloze zády ven. Máte zkušenost?

kamaradicek
6. pro 2010

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli někdo z vás má zkušenosti s porodem, kde miminko je ve správné poloze hlavičkou dolů, ale nedívá se směrem dopředu, ale obličejíčkem dozadu? ( při porodu bude tedy vidět jen zadni část hlavičky s vlásky, obličej bude ve spodní,dolní části) děkuji

kristi
6. pro 2010

ja myslim,ze by melo miminko dorotovat, ne?

vysocanka
6. pro 2010

já měla videt jenom šišku hlavičky, takže sem tlacila stale se mi maly vracel zpet. Pomohly mi az dve asistentky, ktery mi malyho vytlacily z bricha! Dodnes jim za to dekuji jinak bych ho snad nevytlacila nikdy.

ivasad.
8. pro 2010

Při porodu spontánním záhlavím (prostě norm. fyziologickém porodu), je mimi při prořezávání hlavičky obličejem dolů, tzn. že obličej směřuje ke konečníku matky. Tak je to normální. Pokud by byl obličej při prořezávání hlavičky nahoře - že by jako mimi koukalo nahoru na PA, tak je to tzv. abnormální rotace - není to příliš časté a porod jde často hůř... Výchozí pozice plodu v děloze může být hřbetem k břichu matky i hřbetem k páteři matky, to je jedno, pokud správně rotuje tak jak má, ze všech poloh kdy je hlavou dolů se mimi otočí tak, aby mělo obličej nakonec správně - ke konečníku matky. Naopak pokud ty máš mimi hřbetem ke stěně tvého břicha, tak je to super - je menší riziko té abnormální rotace a komplikací s tím spojených. Neboj, je to úplně v pořádku 😉 Nejčastější postavení plodu v děloze je to, kdy je hřbet plodu vlevo vpředu. Je to dáno nepravidelným tvarem dělohy, který mají všechny ženy. Tak. 🙂 jsem PA tak se nezlobte že jsem se tak rozkecala.

https://www.youtube.com/watch?v=duPxBXN4qMg

tady můžeš kouknout, jak ta hlava musí rotovat aby prošla pánví, je skoro jedno jak do pánve hlava vstupuje, tvar porodních cest v pánvi hlavu nutí se otočit jak je třeba.

l83
3. pro 2019

@ivasad. Dobry den. Muzu soukromy dotaz na Vas, jako na porod.as.?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru