icon

Porod na stoličce nebo v kleče: Jak probíhá péče o miminko?

gejitka01
14. zář 2021

Ahoj holky,
mám dotaz, jak to probíhá při porodu nebo respektive po porodu, když bych rodila na porodní stoličce popř. v kleče.
Když se miminko narodí a chci nechat miminko položit na břicho a dotepat pupečník, jak to probíhá? Nějak si to nedokážu představit a nikde jsem se o tom nedočetla...
Moc děkuji za Vaše zkušenosti.

sirinfirst
•
14. zář 2021

@gejitka01 rodila jsem v kleče a navíc mimo stoličku (nějak to přišlo nečekaně). Prostě jsem za pomoci asistentky a manžela potom přešla na lůžko, miminko jsem si držela sama ještě s nepřestřihnutým pupečníkem.

jipe
•
14. zář 2021

já rodila na stoličce poprvé v sedě a dali mi malého prostě hned na chvíli na břicho/hrudníka já si ho přidržela, potom ho vzali (zvážit, změřit) a já se přesunula na lůžko, kde mi ho zase dali

gejitka01
autor
•
14. zář 2021

@sirinfirst nějak takto si to představuji, jen mi nějak nešlo si představit, jak 'jde' mimčo pak pupečník a pak já... 🙈 každopádně děkuji za objasnění

rencinka87
•
14. zář 2021

@gejitka01 rodila jsem planovane v klece na klasickym kresle - celem smerem k operadlu - maly tedy “vypadl” pode me, mezi nohy, pak jsem se opatrne za pomoci asistentky otocila a sedla/lehla si - malyho protahli mezi nohama a polozili mi ho na bricho, pupecnik se strihal az po dotepani. Byla to super poloha, i pohodlna pro asistentku, protoze jsem byla na kresle a ne na zemi.

vikinkav
•
14. zář 2021

Ja porodila v klece na zemi na matraci, mela jsem miminko na rukach a pomohli mi se presunout na kreslo. Bylo to teda narocny 😄 Ale jinak jen co jsem se presunula do te porodni polohy tak se mala narodila, jakoby na to cekala

pavca1982
•
14. zář 2021

Já rodila na čtyřech, ale byl to porod KP. Vzadu ho vytáhli a pak mi ho dali na břicho.

lida9
•
15. zář 2021

doporucuji radne proverit porodnici - nam na info schuzce taky slibovali stolicku a jine polohy nez kreslo... a skutecnost? porodni lekarka se zasmala, ze chci jako prvorodicka neco jineho, a ze u prvorodicek pouze kreslo... sestra mi pak jeste na to rekla, ze musim myslet taky na ty porodniky, ze pry kdyby se ke kazdemu porodu meli krcit k zemi, jak by se jim asi tak pracovalo😀 skvele ze😀