Porod s křečovými žílami na vagíně

nexxita
24. kvě 2016

Dobrý večer ženy,

za 6 týdnů mě čeká 3.porod a dost se ho bojím! Oba mi začaly prasknutím plodové vody, neotvírala jsem se, u jednoho jsem neměla ani bolesti, musely mi ho vyvolávat a u druhého jsem bolesti měla, ale neotvírala jsem se. Bylo to zdlouhavé na 12h, ale dalo se to přežít. U 3.těhu se mi udělalo spousta křečových žil - hlavně na lýtkách a na vagíně zvenku. Teď k otázce... Zajímalo by mě, jaký je porod, když je vagína celá oteklá a ještě s křečovými žilami? Doktorka mě řekla, že se nemám čeho bát, že porodím přirozeně jako u ostatních. Ale taky jsem četla, že můžou i prasknout tím tlakem? Jsem ráda, že si dojdu na malou, jak je to tam "úzké" a ještě s křečákama... cítím každý krok a nedokážu si představit ten porod, že tam projde hlavička. Bolí to stejně nebo je to horší?

Díky.

terezapetrova
24. kvě 2016

@nexxita mam zkušenost, u me to bolelo stejne. Tak urcite to rekni na nektere z posledních KO. Oni Te zkontroluji a je to tak, ze pokud budes mit krecaky na pohlavi opravdu hodne muze byt indukovan cisar ale pokud dr usoudi, ze to tolik není není pak důvod bat se přirozeného porodu. Po porodu krecaky alespoň na genitáliích mizi rychle..

nexxita
autor
24. kvě 2016

@terezapetrova To mi doktorka taky říkala, že při zašívání křečáky mizí před očima, jak už na ně nepůsobí ten tlak. Tak pokud to bolelo stejně, jsem aspoň trošku klidnější... Uvidíme, co mě čeká do třetice 🙂

terezapetrova
24. kvě 2016

@nexxita napotřetí se na Tebe urcite usmeje stesti a budes mit v ramci moznosti porod v poho 🙂

nexxita
autor
24. kvě 2016

@terezapetrova Kéž by 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru