Porod ve 28-29tt - kolik vážila miminka?
Ahoj,prosím,jaké váhy měla vaše miminka,když se narodila v těchto týdnech? A jaké případné problémy měla?
@bartakova_veronika je to náročný,ale ač to zní blbě,lépe se mi to snáší,když jsem doma.zamestnam se něčím jiným a rychleji to utíká....až pak bude příležitost byt s nimi celý den,půjdu si tam zas lehnout.zatim dodělám vše,co jsme nestihli 🙂
Když se narodili,jeden měřil 36 a druhý 34 cm,jak moc poporostli teď netuším,ale na váze jsou konečné nahoru.....jeden měl 990 a teď má 1110 a druhý měl 810 a teď má 950
@baruda tak to je dobrá zpráva 🙂 ty jo po porodu je zvládly změřit jo? tu naší prdelku mohli změřit až po 14ti dnech ... tak to je o 10 cm než ta naše prdelka .. to není zas tolik .. to byli docela velký .... je dobře že jim jde váha konečně nahoru 🙂 jen to bude trvat .... malá měla sice 2150 gramů ale na váhu 2450 jsme si počkali neuvěřitelný 3 týdny a to ani těch 2450 neměla .. naštěstí nás pustili i s váhou 2420 ,... ale vám myslím postačí i méně ... záleží vždy na porodnici ... u nás se čekalo na tak vysokou váhu a jinde pouštěli běžně i s menší vááhou ... však jenom než jí přendali z inkubátoru do novorozenecké postýlky tak musela mít váhu 2300 což trvalo 14 dní ... :( tak ať vám rychle přibývají až jste brzy spolu 🙂
@bartakova_veronika jj všichni říkali,že jsou celkem velcí a já neměla skoro žádný břicho :D u nás se spíš než na váhu bude čekat na týdny.....váha jim roste každý den

@baruda to je super 🙂 chce to vydržet ... vím že je to těžké ale jsou v dobrých rukou a určitě to všechno zvládnou a doženou ... já jsem měla štěstí že i když v inkubátoru ale tak jsem jí u sebe měla .. sice až po třech dnech než jsem byla úplně schopná po císaři .. nikam jsem netlačila, nechávala to vše v klidu protože jsem věděla že tam budu dlouho .... a malá to tak vše dohnala .. sice lézt začala až v roce a ve 14ti měsících stále nechodí ale vůbec mi to nevadí .. hlavní je že je zdravá 🙂 určitě budete brzy se svými miláčky celý den 🙂 je to náročné ... moje sestra měla ještě větší štěstí ... rodila sice ve 35 týdnu už, ale prcka měla hned u sebe a žádný inkubátor nic protože byl dostatečně velký a dostatečnou váhu aby mohli jít po 4-5 dnech domu ... 🙂
ještě nevíte kolik prckové měří? ono po tom císaři se to složitě měří dokud se nenarovnají nožičky to je fakt .. mě to oznámili až téměř po 14ti dnech ... takže si myslím že byla ještě menší než naměřili