Použití TCM a akupunktury u porodu - máte zkušenosti?

sabreen
26. únor 2017

Ahoj, nedávno jsem byla na semináři o tradiční čínské medicíně a jejím využití v těhotenství a při porodu, zejména tedy ke tlumení porodních bolestí pomocí akupunktury. Zdálo se mi to dost zajímavý, ale bohužel jsem se o téhle možnosti dozvěděla až několik měsíců po porodu, takže jsem neměla možnost to vyzkoušet sama na sobě a další porod mi už asi fakt nehrozí. Tož bych ráda našla někoho, kdo to vyzkoušel na vlastní kůži v praxi...Funguje to? Nebo jsou to jen kecy a tahání peněz z lidí?

frja
26. únor 2017

Mám, řekla bych, dost velké zkušenosti (pasivní) s TCM. Léta jsem chodila k čínské lékařce v Praze a myslím, že hlavně díky ní mám dítě. Ale, jak jsem zahlásila, že jsem těhotná, pogratulovala a přerušila léčbu a mám se hlásit, až dokojím. Podotýkám, že to je Číňanka, která se TCM učila již od mládí, takže věřím, že ví, co dělá. Klinikám plným českých doktorů, kteří jednou za rok vyrazí do Číny na pár týdnů na kurs, moc nevěřím.

sabreen
autor
26. únor 2017

Tak to gratuluju k děťátku🙂 Mě celkem přišlo, že ten člověk ví, o čem mluví, zdálo se mi, že to má hlavu a patu a koneckonců je to přece jenom dost dlouho praktikovaná metoda. Vypadá to, že je ale asi jeden z mála, kdo se na těhotenství a porody v tomhle oboru specializuje...no, zajímalo by mě, jestli ty moje porodní bolesti už byly to nezbytný fyziologický minimum nebo by se to dalo ještě utlumit😀

bbubble
12. bře 2017

ahoj, ja TCM studujem, predpokladam ze si bola na kurze organizovanom zrovna mojou skolou, pretoze viem ze jeden vyucujuci zrovna takto zamerane kurzy pre verejnost organizuje a neni ich moc 🙂 zaroven som porodni asistentka, takze vyuzivat TCM a akupunkturu u porodov je moj velky plan do buducna. Bohuzial u mojho porodu, ktory ma caka za par mesiacov to asi nevyuzijem, sama si to asi nespravim a nemam si koho na to vziat. Kazdopadne ako vravis, u nas sa tomu moc ludi nevenuje a je este tazsie najst tu niekoho, kto ta to nauci, takze s tym prevedenim do praxe to bohuzial zatial kulha.. Tak som aspon chcela povedat, ze TCM rozhodne funguje a aj ked s aku u porodu mam skusenost zatial len z rozpravania, tak urcite odporucam 🙂 nie len na tlmenie bolesti ale kludne aj na vedenie porodu samotne.

sabreen
autor
13. bře 2017

@bbubble Hele pokud ještě někdy rodit budu, tak jedině s TCM...proč mě to jen nenapadlo dřív?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru