Prasklé stehy po porodu a úzkost

lrg
23. bře 2013

Ahoj,

chci se spíš vypovídat než poradit. Mám za sebou dost ošklivý zážitek, jsem 11 dní po porodu a dost mě bolel nástřih hráze. Tento týden se to ale pořád zlepšovalo a zlepšovalo a včera ráno mi vypadl steh, tak jsem si řekla, že super, že už to bude zahojené ale večer ve sprše jsem začala hrozně krvácet. Tkáň nebyla srostlá a prdla mi nějaká céva, takže jsme okamžitě jeli na pohotovost do porodnice, kde mě nechali dost dlouho čekat, takže jsem upřímně fakt měla hrozný strach, že vykrvácím. Byla jsem vystlaná vložkama a stejně jsem šlapala v loužích krve, takže za chvilku jsem začala lehce kolabovat. Vzali mě na sál, doktor mi chtěl dát narkózu, ale naštěstí jsem byla najedená, takže to nešlo a umrtvili mi to lokálně. Říkám naštěstí, protože jsem si fakt byla jistá, že když mě uspí, už se neprobudím. Zní to asi legračně, ale já se fakt strašně bála. Už jsem viděla tu reportáž na nově...... 🙂 Zašili mě a chtěli si mě tam nechat na pozorování, ale malá je plně kojená a nenabídli mi, abych si ji vzala k sobě, tak mě pustili domů. Ráno jsem byla na kontrole a prý to vypadá dobře. Já jsem ale úplně ochromená strachem, že se to stane znovu. Bojím se, že mi to zase nesroste a až začnou stehy vypadávat, začnu zase krvácet a to už by si mě tam asi určitě nechali a co by bylo s mojí maličkou? Doktor mi ráno řekl, že si je téměř jistý, že se to nestane, ale jistotu mi nikdo nedá. A já nevím, jak se té úzkosti a obav zbavit, abych je nepřenášela na malou nebo nedejbože z těch nervů nepřišla o mléko. Nemá někdo podobnou zkušenost? Dokážete mi poradit, jak na to nemyslet a nebát se předem? Je mi z toho úplně na nic.

dorinek
23. bře 2013

@lrg - to je opravdu hrozný zážitek a chování personálu nemocnice značně neprofesionální. Já takovou zkušenost nemám (naštěstí), ale o depresích po porodu vím své. Zavrtej se s malou do postele,hodně koj, ať se pořádně rozjede laktace, pusť si nějakou relaxační tichou hudbu, hodně lež, ať zbytečně dlouhým stáním nepřekrvuješ spodek, rodina se prostě holt bude muset o tebe a o malou postarat. Vím že rady typu "snaž se na to nemyslet" jsou na zabití, ale nic jinýho ti asi bouhužel nikdo neporadí. Těš se na jaro, na sluníčko, představuj si, jak pojedete s kočárkem, až bude teplo, upínej se k budoucnosti. Vší silou se snaž navodit příjemný myšlenky. Mimčo teď bude hodně spinkat, spi taky. Manžela zaúkoluj, ať chodí přebalovat a prostě maximálně odpočívej. Na nervy je jinak dobrý meduňkový čaj a Pangamin. 😵

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru