icon

Tetanie a císařský řez

petraneko
10. dub 2016

Ahoj, jsem ve 32tt a z gynekolozkou jsme probiraly uz jak se bude rodit. Trpim tetanii s hyperventilaci, extremne nizkym tlakem a lecim se na psychiatrii se smisenou anxiosne depresivni poruchou. Pani doktorka psychiatricka se priklani k cisarkemu rezu, kvuli psychickemu bloku a mozne nespolupraci pri porodu.. jeste potrebuji vyjadreni od neurologa. Ja sama jsem taky pro tuhle cestu, protoze se znam a znam svuj stav a pocit.. Ma s tim nekdo zkusenost? Ze by vam byl doporucovan radsi cisar? Diky 😵

pety91
11. dub 2016

Na to asi nejde odpovědět, ty se znáš sama nejlíp a víš co je pro tebe menší stres jestli spontánní porod nebo plánovaný císař. Menší stres - menší riziko hyperventilace a křečí.

petraneko
autor
14. dub 2016

@pety91 jj myslela jsem si, ze uplne presnou odpoved nedostanu 🙂 mas pravdu, ze je to asi individualni. 😉

meriamonk
14. dub 2016

Ja mam take tetanii a rodila jsem prirozene s tim, ze jsem asi unavou a stresem dostala tezky zachvat, cele telo se traslo, nemohla jsem mluvit, kdyz jsem se postavila propadli mi nohy a nakonec jsem sla cisarem. Uvidis je to na rozhodnuti a lekarich.

petraneko
autor
14. dub 2016

Uff, tomu se chci vyhnout prave. No pristi tejden kontrola na neurologii, tak jsem zvedava jestli bude souhlasit s psychiatrem..

meriamonk
14. dub 2016

Ono se to muze a ani stat nemusi. Trauma z toho nemam, doktori se rozhodli v pravou chvili k cisari. Je to uz delsi doba a vidim to tak, ze jsme obe v proradku a zdrave🙂. Drzim palec

petraneko
autor
14. dub 2016

Jasny 🙂 ja jsem pro to neriskovat 😀 ale ono se uvidi 😵 diiiky.!

boubelata1971
9. lis 2016

@petraneko dobrý den take planujem s partnerem miminko jenže mám panickou depresivní poruchu a ještě latentní tetanii při zacvvatu probíhá hyperventilace a toho bych se bála u porodu že by mohlo mit miminko hypoxii nedostatek kyslíku

petraneko
autor
15. lis 2016

@boubelata1971 no, tak i přesto že mi 3 doktoři potvrdily sekci, měla jsem 3 doporučení.. psychiatr, neurolog a gynekolog.. tak mě pak doktor nechal odrodit klasicky, nedostala jsem ani epidural, a ještě mi bylo vyčítáno, že špatně dýchám... jenže to díky hyperventilaci nešlo jinak 🙂 vůbec doporučení nerespektovali! Nakonec musela malá ven vakupumpou, kvůli kyslíku, protože jsem neudýchávala. No vzpomínky moc hezký nejsou.. ale dopadlo to dobře. Nejspíš jsem chytla blbou směnu nebo doktora.