Spontánní porod/Plánovaný císař. Jde o císař požádat nebo si ho zaplatit?

barcachejn
4. led 2020

Ahojky holky,jdu s dotazem pro pripad ze by to nekdo vedel nebo ze sve zkusenosti zazil.Mam kardiostimulator pro aritmie srdce,mam ho od 20ti let a nevim proc,ale myslela jsem si ze az budu rodit budu muset cisarskym rezem protoze kdyz neni srdicko v poradku je mozne ze klasicky porod nezvladne.A pri posledni kontrole stimulatoru jsem se ptala zda mohu rodit klasickym spontannim porodem a bylo mi receno ze urcite ano.Celkem mi to vyrazilo dech protoze se proste takoveho porodu bojim ne proto ze to boli to je jasne,ale kvuli tomu memu srdci,mam proste blok ze ten porod nemusim prezit protoze to bude velky napor na srdce.Nevite nahodou jestli cisarsky rez udelaji proste na pozadani nebo zda se da treba zaplatit aby vam ho udelali? Nebo vlastne jake jsou duvody toho ze nekomu cisarsky rez naplanuji dopredu? Nechci zase v nemocnici tvrdit ze kvuli stimulatoru nemohu rodit normalne doktori to asi vedi nejlip,ale mam z toho proste strach.Dekuji za odezvy 🙂)))

tulikiss
4. led 2020

cisar se oficialne zaplatit neda a neda se ani urcit jak budes rodit. jako pry neoficialne to nekde jde, ale to je jedna pani povidala. jinak s kardiostimulatorem se bezne rodi prirozene, pokud k tomu neni zadny zvlastni duvod, tak cisar neni automaticky.

barcachejn
autor
4. led 2020

@tulikiss Dekuji ja prave vubec neznam zadny pripad porodu se stimulatorem proto jsem se ptala,pokud bych vedela ze s nim zeny bezne rodi a je to bezpecne vubec bych nad tim nepremyslela 🙂 ale cim vice se blizi porod tim vice me prepadl tento strach.

pabka
4. led 2020

@barcachejn zkusila bych se informovat v Motole. Kamarádce zjistili vadu srdce během těhotenství a odkazali ji tam. Vše s ni lékaři probrali a zvolili nejlepší postup.

lennus
4. led 2020

@barcachejn Doporučuju spíše pracovat na tom strachu a pro klid duše třeba i promluvit s nějakým odborníkem, klidně s více. Rodila jsem teď naposledy po sekci minor, navrhovali i císař, ale před tou sekcí jsem rodila právě přirozeně a chtěla to zkusit, byly k tomu nějaké podmínky. Jednu dobu jsem měla stracj, ale pak jsem si vše zpracovala a měla důvěru i v lékaře, že by v případě potřeby pomohli.

asinehri
4. led 2020

Pri císaři je větší riziko trombembolie jako při spontánním porodu, proto je spont. pro tebe méně rizikový

fifinka007
4. led 2020

Z dotazu vyplyva ,pto me,nekolik dalsich otazek: byla jsi na kontrole PM(stimulatoru) v tehotenstvi, resp.na kardiologii? Jsi kardialne kompenzovana? Kde jsi registr.k porodu? Tak ze- urcite navstivit v tehot.kardiologa( jestli neprobehlo) a rodit nejlepe 1. apolinar, nebo 2. motol( maji navaznosti na kvalitni kardiocentra) a hlavne se zde soustreduji nejruznejsi odchylky v tehotenstvi a myslim,ze jsou schopni to "osefovat"😁👍 Mozna by i za zamysleni stalo FNKV, tam se pred 3 lety zmenila cela gyn.por a vede to Rob s lidmi z motola a FKV ma take kardiocentrum. Tak ze tehot.zdar

barcachejn
autor
5. led 2020

@fifinka007 Jojo na kontrole stimulatoru jsem byla v tehotenstvi natocily mi i EKG protoze i muj gynokolog to pozadoval.A tam mi prave rekli ze spontanni porod je v pro me v poradku a to chodim do Motola 🙂 rodit budu ve Vinohradech 🙂 Ja od te doby co mam stimulator dochazim na pravidelne kontroly to si hlidam a vzdy bylo vse v poradku.No budu jim verit a budu muset zapracovat asi radeji sama na svem strachu. Ale dekuji za odpoved 🙂

janca2000
5. led 2020

Sice moc nepomůžu, ale já mám zase dost vysoké dioptrie, doktoři mi nedoporučují třeba skákat (dříve jsem dělala plavání a i obyčejný skok do vody by mi prý mohl uškodit), takže rozhodně tak náročná věc na tlak, jako je porod bych určitě neriskovala, údajně by se mi dioptrie mohly několikanásobně zvýšit či dokonce prasknout.
Moje mamka taky rodila císařem, jenže ona pracuje v nemocnici, takže to měla přes známosti a zadarmo.

jako_mala_holka
5. led 2020

@janca2000 ahoj, zrovna kdyz jsem cetla tuto diskuzi, tak me napadlo neco podobneho jak ty pises, ohledne dioptrii... mam taky problemy s ocima, na jednom oku dost dioptrii a docela velmy rozdil mezi obema ocima (naposledy necele 2 a 7 dioptrii, ale to je cca tri ctyri roky zpet, od te doby jsem na kontrole nebyla), urcite se mi to zhorsilo, plus mam jeste dalsi problemy, tedy ocni vady, astigmatismus atd... no planuju navstivit ocni co nejdriv, ale chci se te zeptat, co lresne za problem nebo kolik dioptrii mas, ze by byl prirozeny porod rizikovy? Ja se prave z tohoto duvodu na porod vubec necitim a mam strach, tak me to zajima... klidne mi napis do zprav..
Jinak zakladatelce se omlouvam, ze pisu mimo jeji tema 🌹

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru