V 38tt se nic neděje, nemám poslíčky

rohatazizala
31. led 2018

Ahoj holky, zajímají mě vaše zkušenosti před porodem. Jsem momentálně 37+1 a zatím se nic neděje. Čípek zavřený, břicho mi nikdy netvrdne a poslíčky taky nemám. Jediné co pociťuju, je takový tupý tlak do podbřišku, až do pánve, ale je to jen tlak, nebolí to a trvá to vždy chvilku. Sice mám do termínu ještě 3 týdny, ale nemělo by se už něco dít? U doktora jsem byla včera a vše je v pořádku. Jak jste to měly vy? Samozřejmě chápu, že každá máme jiný průběh, ale zajímá mě to. Díky

rheesa
31. led 2018

Buď ráda, že se nic neděje, ono to přijde, až nastane čas :D

j.a.n.i
1. únor 2018

Ani u jednoho těhotenství jsem žádné poslíčky neměla...

astyna
1. únor 2018

mě v tuto dobu začaly bolet kyčle, celá pánev, malý se sunul dolů. Pokleslo mi bříško asi týden před porodem, jinak nic...U druhého jsem měla břicho pořád víc dole a porodila jsem o cca 2,5 týdne dříve a taky jsem si ničeho extra nevšimla.

saabina
1. únor 2018

Toto ja mela skoro 2 mesice, pak mi jednou praskla v noci voda a rodila jsem. Ty tlaky jsem tyden od tydne mela častěji, jako kdyz mi hlavičkou tlaci ven, bez bolesti. Nekdy to bylo opravdu silny🙂. Mela jsem ale rizikovou a uz hodne zkráceny čípek, tak jsem to asi proto hodne citila. U prvního jako ty vubec nic, az vecer pred porodem 1xza hod stah a druhy den ve 12 uz byly pod 10min a nez jsem se vykoupala a dojeli do porodnice cca 15h, tak uz jsme mela po 2 min🙂)).

aidelina
1. únor 2018

Buď v klidu, zatím je čas 🙂 Já jsem rodila ve 41+0, 2 týdny před porodem mi kleslo břicho a začala postupně odcházet zátka. Poslíčky začaly taky cca 2-3 týdny předem. Kolikrát jsem už myslela, že rodím a zase to přešlo.
Ono to přijde, buď ráda, že tě zatím nic netrápí.

mikes79
1. únor 2018

@rohatazizala Ahoj, měla jsem to úplně stejně, taky jen tlak v podbřišku ... a jednou takhle večer to opět přišlo a už nepřestalo, začala jsem si tu dobu počítat a zjistila, že to mám každých deset minut. No a takhle to bylo až do rána, pak odešla hlenová zátka, do hodiny prdla voda a jelo se. Podotýkám, že malý se narodil o devět dní dříve. Ten večer, když jsem šla spát, ani náznak toho, že by chtěl malý ven 🙂. Tak se drž a ať to proběhne co nejlépe ... pak písni.

leki
1. únor 2018

U prvniho tehu jsem necitila vubec nic. Nekdy mi tuhlo bricho, ale poslicci, ci nejake bolesti vubec. Tyden pred porodem jsem byla jeste na zaskok v praci.. U druheho silni poslicci v 30tt (myslela jsem, ze rodim), poslednich 14 poslicci kazdej vecer a noc, bala jsem se, ze nepoznam, at to prijde. Takze to, ze jsi uplne OK ber jako plus a neboj, je to v poradku 🙂

ellias
2. únor 2018

Já jsem teď čerstvě po porodu (3 dny) tak ti můžu z odstupem říct, že ač mi doktoři nevěřili (byla bych teď 36+4), měla jsem poslední 4-5 týdnu hodně tvrdnuti břicha a píchání na čípku jinak nic. Pak se cca dva týdny zpátky přidali noční bolesti jakoby ledvin (myslela jsem, že jsem nastydlá) a to už byli poslíčci, jelikož přesně takhle mě pak bolely i kontrakce. A zhruba dva dny před porodem najednou všechno ustalo a já se začala cítít jako bych ani nebyla těhotná 😂 až jsem se 30.1. Probudila s podezřením na odtekajici vodu, přijata do porodnice a vlastně první pro mě signalizujici bolesti, že je něco jinak přišli až cca hodinu před porodem. Takže opravdu buď ráda, že tě nic nebolí a užívej co to jde 😊 není o co bys přicházela 😊

liliana2016
2. únor 2018

Jé a co by chtěla, aby se dělo? Chápu, že se nemůžeš dočkat, ale buď ráda, že se nic neděje. Já poslíčky nikdy neměla, až večer před porodem přišly první kontrakce. A to jsem myslela, že je to jen nadýmání, dost jsem na to trpěla v těhu... Večer mi odešla část hlenové zátky, ráno druhá, mezitím jsem si užila noc nepravidelných kontrakcí a pak se to teprve rozjelo... Takže v klidu, to že se nic neděje, neznamená nic špatného.

rohatazizala
autor
2. únor 2018

Holky ať si nemyslíte, já jsem v klidu a nestresuju se, že se nic neděje. Jen všude čtu o poslíčcích, že tělo už se chystá a u mě pořád nic 😀 tak mě zajímalo, jak to probíhá u vás. Možná jsem to jen špatně napsala. Samozřejmě se na mimčo těším, ale až to příjde, tak to příjde 😉

pekkaa
4. únor 2018

@rohatazizala u kazdeho to vypada jinak. U tebe je to ten tupy tlak. I to je priprava delohy na porod..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru