V jakém týdnu si zarezervovat PA a jak je to s nadstandardem?

shenty
3. říj 2019

Dobrý den,

Pro některé to bude možná hloupý dotaz, ale podle mě je lepší se vždy zeptat, když něčemu člověk nerozumí ;)

1) V jakém týdnu je dobré se sejít s porodní asistentkou, případně si jí,, zarezervovat,,. Je to až po 30. týdnu nebo mohu kdykoli?

2) Vím, že nadstandard mi nikdo nezaručí, ale musí být nějaká možnost respektive varianta jak oznámit dopředu, že mám zájem o nadstandard, abych byla v seznamu, že?

Nejspíše, se toto všechno řeší asi přímo s porodnici, kam se žena zaregistruje k porodu, ale chtěla jsem se zeptat a poradit, abych jim tam případně nepsala/nevolala moc brzo.. od toho přeci takováto fóra jsou…

Díky za každou odpověď, zkušenost.

Hezký den

🙂

martiniquest
3. říj 2019

Prvni kontakt s PA doporucuji co nejdrive. Idealne po potvrzeni tehotenstvi. Je jich malo a je o ne velky zajem. Mne vychazi termin na konec roku, kdy maji skoro vsechny dovolenou (stejne tak pitomy je v tomto ohledu srpen), takze jsem kontaktovala vsechny mozne PA uz s pocuranym testem a sehnala jsem jedinou a k memu sesti jsme si velice sedly. U syna jsem to zacala resit ve 24tt a byl to obrovsky problem (termin srpen), ale povedlo se. Je dobre vybrat si PA na doporuceni, hned se sejit, abyste vedely, zda jste si padly do oka a dalsi setkavani muze byt az ke konci tehotenstvi nebo jak budes potrebovat.

shenty
autor
3. říj 2019

@martiniquest Děkuju moc za reakci. Kontaktuju jí tedy hned. Říkala jsem si právě, že mají dovolené, je jich málo, takže asi lepší dříve než později a pak shánět a třeba nesehnat.

Díky

anetka9
3. říj 2019

V Praze je to s nadstandartama tak, že to nahlásíš až při příjmu na porod, pokud mají volnej zapíšou si tě, pokud to na porod nevypadá (a např. jen odtekla voda a ty tam budeš třeba ještě dva dny), zapíšou si to až už to jde k porodu..bohužel to nijak dopředu zajistit nelze, leda by měl člověk známosti🙂

shenty
autor
3. říj 2019

@anetka9 Rozumím, děkuju, aspoň už vím, jak se věci ohledně toho mají.

Díky

shenty
autor
3. říj 2019

@martiniquest zkoušela jsem volat do porodnice kde chci rodit a bylo mi řečeno, že teď se scházet s PA je brzo, že prý tak kolem toho 30. týdne, když mě vlastně můj gynekolog předá do péče porodnice…takže je to asi všude jinak

martiniquest
3. říj 2019

@shenty Ja jsme pochopila, ze mas zajem o SOUKROMOU PA, kterou si vezmes sebou k porodu. Tam to funguje, jak jsem psala. S nemocnicnimi nemam zkusenost.

shenty
autor
3. říj 2019

@martiniquest Aha, aha..tak to jsem zase nepochopila já. I tak ale děkuju za reakci

zvaskova
7. říj 2019

@shenty Připravenosti není nikdo dost takže PA řešit co nejdříve a zájem o nadstandard se hlásí při příjmu do porodnice. Nevím kde rodíte ale co jsem slyšela od kamarádek i sama za sebe tak volno vždy nějaké bylo. Jinak doporučuji online předporodní kurz o miminku kde je vše od těhotenství, porodním plánu, vyberu pediatra před porod a vyšetření miminka, koliky, monitor dechu, refluxu, teplotách, vývoji miminka, co pořizovat a co ne až po resuscitaci... Taková příručka do cca 2 let věku dítěte. Za sebe doporučuji vsema deseti, spoustu věcí jsme nevěděla ani jako druhorodicka. Nyní je tam ukázka z teplot a febrilních křečí k dispozici zdarma tak určitě mrkněte https://comamdelat.com?a_box=svzztfat

krupka3
24. lis 2019

Ja jsem se s PA domluvila jeste pred pocetim, protoze ve velkych mestech je casto pozde i kdyz zena vola teprve s pocuranym testem v ruce. Mluvim samozrejme o soukrome - komunitni PA.

zelenaesmolda
25. lis 2019

@shenty
u nas v porodnici se nadstandard rezervovat neda,proste kdo driv prijde,ten driv mele 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru