icon

Z porodnice domů pěšky, může to manželka vůbec ujít?

meor
23. led 2015

Dobrý den... Mám takovej dotaz... Miminko čekáme v průběhu července, tzn. že bude hezky... Ale k problému. Jelikož nevlastníme automobil a nechceme nikoho otravovat, manželka přišla s nápadem mimi vložit do kočárku a domů dojít pěšky...
Máme to sice kousek od nemocnice, ale nejsem si dost dobře jistej, jestli je to vhodný a jestli to manželka vůbec může ujít...
Tak že dotaz zní: Bude vůbec manželka schopná, cca tř dny po porodu chodit, myslím tim chodit s kočárkem venku, né se někde přemístit po budově...
Moc dík za názory a rady.. 🙂

Strana
z3
mandala
6. bře 2015

At se manželka zeptá při kontrole, jestli nemá nárok na sanitu při odchodu domů z porodnice. Pokud to opravdu nemáte daleko, tak si myslím, že by neměl být problém to dojít, i když já po prvním porodu bych asi nedošla ani kousek, ale já byla extrémě šitá. 😉

sabuse1
6. bře 2015

mám za sebou 3 porody a pěšky domů bych to asi nedala...po tom posledním jsem přijela dopoledne domů a odpoledne jsem šla ven se staršíma dětma, jen dolů před barák a po půl hodině i když jsem tam víceméně jen postávala jsem toho měla celkem dost a šla jsem si domů odpočinout. Přeci jen v porodnici si přece jen člověk odpočine, kromě péče o miminko nemá jiné starosti takže i mě připadalo,že jsem v pohodě, krásně odpočinutá, ale pak jsem zjistila,že to tak úplně není🙂 Navíc teda přpínat se hlavně v těch prvních dnech opravdu není dobré i kvůli tvorbě mléka a kvůli děloze. Spíš bych se radši domluvila s nějákým kamarádem, určitě někdo rád pomůže, ono fakt zrovna nemusí být ani počasí na ten kočárek...

verena
6. bře 2015

Me pripada romantický jet domu kocarkem, budou z toho i super fotky. Pokud se nebude zena cítit, vezmete si taxika. Jen bacha je treba to obtelefonovat dopředu, jednou jsem potřebovala odjet se synem z nemocnice a sedacka neni tak samozrejma, byla docela fuska to sehnat. Nebo si aspon to vajicko pujcit od známých, aspon by bylo duveryhodnejsi co se tyka hygieny. Jinak si myslim ze mimcu taxik neuškodí. Tak hodne stesti.

Strana
z3