icon

Zkušenosti s přirozeným porodem při placentě praevia marginalis

iva38
4. zář 2022

Milé maminky, máte niektorá skúsenosti s prirodzeným porodom s Placentou praevia marginalis? Som v 38.tt a zistili mi Placenta praevia marginalis s tým, že placenta je od vnútornej branky cca 15mm. Naplánovali mi cisársky rez, ale vraj je možný aj prirodzený porod, ale kvoli zvýšenému riziku krvácania a akutného cisaráku preferujú plánovaný cisársky rez... Celé tehotenstvo som mala bezproblémové, jeden bezproblémový prirodzený porod mám už za sebou.
Ďakujem krásne, Iva

eva118
•
4. zář 2022

Ahoj, měla jsem to úplně stejně. Můj dr mi řekl, že se rozhodnou doktoři v porodnici. Chtěla jsem rodit přirozeně, porodník říkal, že ve většině případů ustoupí placenta na bok a porodí se normálně. A taky jsem rodila přirozeně, jedinou komplikací bylo, že se po porodu placenta nechtěla oddělit a museli mě uspat, ale to myslím nesouvisí s tím, že byla u branky, problém s oddělením byl i u prvního porodu, kdy byla nahoře.

lotta1234
•
4. zář 2022

Mala som placenta succenturiata preavia (druha pridavna placenta cez branku) a nakoniec sa to upravilo, kazdopadne, ta hranica je 2 cm, ak si dobre spominam. Ale zalezi, co Vam povedia v danej porodnici. Ked to bolo pre mna este aktualne, vraveli lekari o hrozbe masivneho krvacania, ja som bola rozhodnuta pre planovany cisarsky.

vikysek0987
•
4. zář 2022

Mám placentu praevia centralis a též mi hrozí císařský řez a já doufám,že se ještě vytáhne a budu rodit přirozeně 🙏
Kdyby mi dali na výběr-volila bych na radu lékařů....

iva38
autor
•
4. zář 2022

Ďakujem krásne, taktiež som hneď chcela dať na radu doktorov a keby išlo o placentu cez branku, tak bez rozmyslenia by som išla na plánovaný cisársky. Takto mi ho tiež naplánovali, jedine mám pochybnosti, či v mojom prípade je skutočne potreba, tiež je pre mňa najdoležitejšia bezpečnosť miminka a mňa... Posledné 3 týždne mi robili podrobné ultrazvuky, vždy vyšli rovnaké čísla, t.j. tých 1,5 cm od branky a prvý doktori to zhodnotili ako, že prídite za týždeň, budeme to sledovať, je to hraničné, zase zmeriame (o cisaráku hovorili ako o jednej z možností) a posledný už povedal, že no to je najvyšší čas na cisarák, a pár dní na to mám ísť. Prišlo mi, že len záleží od odporúčania doktora, na ktorého doktora pri tom ultrazvuku natrafím.