icon

Zpevnění břicha po porodu

lucifux
8. kvě 2019

Holky co zaručeně pomáhá aby se mi co nejrychleji stáhlo a zpevnilo bříško. Za týden mi končí šestinedělí a začínám se na sebe koukat. Mám vytahané bříško, sice ne tolik, ale i tak mě to znepokojuje.

Máte nějaké cviky, atd... Ale něco, co je fakt zaručené.

corry21
•
8. kvě 2019

@lucifux ja sem po sestinedeli zacla pilates k posílení hlubokých břišních svalů a pánevního dna. Až tak za dva měsíce jsem se pustila do cvičení a posilování jako dřív. Záleží taky jestli máš diastazu, pak určitě začít sikmymi brisnimi svaly, aby se to stáhlo 🙂

makronka222
•
8. kvě 2019

Sikme brisni svaly + panevni dno posilit. Nosit stahovaci pas taky neni na skodu. Pohyb. Cvicim doma podle apky, za tyden uz do fitka.

neomenia
•
8. kvě 2019

Cvicim cviky Zdravá maminka, najdi si na FB. Hlavně posílení zad a šikmých břišních svalů, ke stažení diastazy.

belair
•
10. kvě 2019

@neomenia Ty sis zakoupila nějaký ten jejich balíček nebo cvičíš na základě toho, co píšou na netu?

neomenia
•
10. kvě 2019

@belair jj koupila jsem si ten balíček.

belair
•
10. kvě 2019

@neomenia Ja o něm taky přemýšlím, jsi spokojená?

neomenia
•
11. kvě 2019

@belair je to dost pozvolne, 1. Týden se cvičí jen jeden cvik, další týden 2 cviky... Teď po 14 dnech zatim necítím nějaké závratné zlepšení bolesti zad a diastazy, ale počkám , až docvicim celý program a uvidim. Pak ti můžu dat echo. Taky jsem teprve 2.5 mes. po porodu, třeba se diastaza trochu ještě stahne i sama...

belair
•
11. kvě 2019

@neomenia Já jsem právě taky 2.5 měsíce po porodu a záda se začínají ozývat, takže se na to asi taky vrhnu a budu doufat, že to nebudou vyhozený peníze :/.

janule1940
•
12. kvě 2019

Doporučuji první zajít jednou k nějaké fyzioterapeutce, aby zkontrolovala bříško po porodu. Jde o to, že spousta maminek má po porodu diastázu břišních svalů, je to celkem běžný problém. A pokud tuto diastázu má, klasické cviky na břicho jsou pak spíše zhoršující a bříško se pak ne a ne stáhnout. Pokud maminka po porodu diastázu, ať už lehčí či těžší, má, pak stačí pár měsíců cvičit cviky od fyzioterapeutky, bříško pěkně splaskne a pak už lze posilovat dle libosti. Takový jednoduchý test diastázy je, že si lehnete na záda, nohy si pokrčíte a opřete normálně volně o podložku (jako když děláte sklapovačky), přitáhnete bradu k hrudníku a zvedáte se nahoru. Zároveň pozorujete své obnažené bříško. Pokud se uprostřed (tam, kde se třeba v těhu dělá ta tmavá čára) dělá jakoby stříška, jedná se o diastázu.