Chybně zjistili přítomnost návykových látek, nekojím
Zdravím,
mám špatný pocit z toho že nekojím.. Při nástupu do porodnice mi brali vzorek moči, ze kterého pak "zjistili přítomnost návykových látek".. Asi o dva dny později mi hned sdělili, že s přítomností návykových látek nemůžu kojit a hned mi nasadili prášky na zastavení laktace.. Primář a doktoři se se mnou bavili jak s "hadrou".. Na rovinu se mě pořád ptali "Kdy jste si naposledy píchala?" ... Druhý test prokázal návykové látky negativní a i přes to jsem byla poslána na testy ohledně drog. Jak jinak dopadli než negativně.. Nekouřím, nepiju.. Jsem bezpříspěvkový dárce krve.. I přes to jsem byla křivě obviněna z užívání drog.. Omluvu nečekám, za tu si nic nekoupím, ale odnáším si z toho jen špatné vzpomínky a špatný pocit z toho, že náš malej Michálek vyrůstá na umělým mlíčku..
Máš ještě malé miminko, je docela šance, že se ti ještě rozkojit povede ... ale nebude to snadné - pokud ovśem moc chceš, přijď do skupiny https://www.modrykonik.cz/group/2356/ - najdeš tam rady i podporu, kontakty na dobré laktační poradkyně.
Asi není úplně standartní, že ti dělali toxikologický test před porodem. zajímalo by mě co je k tomu vedlo. Nicméně, ted už se s tím nic dělat nedá. Můžeš se zkusit rozkojit, ale pokud se nepodaří tak miminku je na umělým mléku taky dobře. Neboj.
@jamia presne tak, jedine, co se rychlostne v nemocnicich provadi je vys. na pritomnost etanolu, vsechno ostatni se posila do specializovanych laboratori ve specialnich (vetsinou zapecetenych) zkumavkach a vys. trvaji i nekolik dnu. Navic si myslim, ze odber na toxikologicky rozbor musi pacient sam odsouhlasit nebo si ho muze vyzadat policie, soud, socialka. V opacnem pripade je cela tato vec vice nez podezrela.
Já jsem ležela den před porodem v nemocnici a moč ani krev mi nebrali. Možná kvůli tomu věku, ale to by se mě teda hodně dotklo. I kdyby na mě naběhl sám ministr, když vím, že žádné drogy neberu, tak si to prostě nenechám namluvit, že nemůžu kojit, protože jsem feťák. Navíc si myslím, že ani personál nemocnice nemá právo rozhodnout o tom, že dítě nebude kojit, protože fetuje, i kdyby to byla pravda. Vzhledem k tomu, že zakladatelka se už k ničemu nevyjadřuje mi to připadá celé podivné.
@alcar I na toxikologická vyšetření existují jednorázové testovací proužky nebo kazety (analogie těhotenských testů pro domácí použití), výsledek je ale pouze orientační a musí se konfirmovat v laboratoři. Nicméně není to levná záležitost a pochybuju, že by to pojišťovna hradila jen tak jako screeningový test u těhotné. Navíc bez souhlasu pacienta to opravdu nejde.
http://zdravi.e15.cz/clanek/priloha-lekarske-li...
@butterfly ano, urcite existuji rychlotesty, at uz primo na pracovisti ci v laboratori. Ale tohle maji mozna tak nekde na urgentu ci psychiatrii, ale urcite ne v porodnici.
Taky si myslim, ze je cela tato diskuze kachna, zakladatelka ma zde jeden prispevek, fotky s nejakym prazvlastnim logem. No nevim... 🤐
No vypadá to opravdu podivně... Pokud test dělali, tak měli nějaký důvod, echo od obvodního, gynekologa nebo ze školy či tak...ale pokud zakladatelka píše, že se jí ptali "kdy jste si naposledy píchala", tak půjde těžko o podezření na thc (uživatel marihuany), spíše amfetamin (pervitin) nebo heroin. A taky ty látky v moči zase tak dlouho nevydrží, takže pokud jim to vyšlo pozitivně, tak předpokládali, že k užití došlo nedávno (cca max 7 dní?) a dá se předpokládat závislost, tedy opakování chování později po propuštění.
Ale taky bych se nedivila, kdyby se prostě spletli a pak byli nerudní, páč stát se může všechno a předsudky dle vzezření např. dělají hodně. Nebylo by poprvé, kdy vyšel nesprávně test na krevní skupinu, infekční nemoc (ale myslím teď z krve). Nevím, jak moc jsou testy z moči spolehlivé. I těhotenské testy mohou být falešně pozitivní, že.. A o tom, že třeba jsou schopni poplést děcka v porodnici víme v Česku taky své, že ano..
Nicméně kdyby ji měli za feťačku, jistě by ji a dítě pak hlídala sociálka, takže..Je to velmi podivné. A pokud ji obvinili neprávem, je to na žalobu jak prase a obří medializaci.
@alcar Tak hlavně to vysmáté miminko na té jedné fotce v tom jejím profilu není dvoutýdenní...
tak moč se odebírá na jiné testy než na toxikologii- nejspíš k tomu měli důvod tento test udělat! Navíc když se podíváte na její fb tak vám bude vše jasné

@ilonne ja nemela moc ani u jednoho z porodu