Dirupce blan 30 minut po příjmu (otevřená na 8cm) a oxytocin po další půlhodině. Běžná praxe?
Chtela bych se zeptat, jestli jste nektera zazila neco podobneho jako ja ted v Krci.
Do porodnice jsem prijela pred 4. hodinou rano otevrena na 7-8cm, kontrakce dle monitoru po 2 az 3 minutach. 30 minut po prijmu, okamzite po prichodu na sal mi sestra praskla vodu, to jsem byla na 8cm. Za dalsi pulhodinu prisla doktorka a ze mi da oxytocin do kapacky. Protestovala jsem, ale bylo mi to prd platny. To bylo asi 5:15, kdyz mi kapacku dala. Pak zacalo neco strasnyho, kontrakce po oxytocinu hruza a des. Predtim byly v pohode. Po 15 minutach jsem byla otevrena a ze muzu tlacit, jenze ja nemela vubec nutkani tlacit a ac to byl muj druhy porod, tak se mi tlacit nedarilo. Mozna to zni zvlastne, ale proste jsem nevedela, kdy a jak tlacit. 😲
Kdyz jsem "tlacila" podle manzela cca 10 minut, tak doktorka zacala prohlasovat, ze nestihne porod vedle a ja se v ty hysterii zacala dozadovat nastrihu, ktery mi opet se slovy, ze nestihne porod vedle, teda milostive udelala.
Ve zprave mam napsano, ze jsem "nespolupracujici svehlava rodicka".
Uz je to pres 2 mesice a ja se s tim porad nejak nemuzu srovnat. :(
Prijde mi jako laikovi zbytecny a bezduvodne takto porod urychlovat, kdyz podle me probihal v pohode a dost rychle a zajimalo by me, jestli jste nektera zazila neco podobneho.
Jednalo se porodnici v Thomayerove nemocnici Praha 4 - Krc.
@neomenia ona se mi urcite predstavila, minimalne manzelovi, ale jmeno si ani jeden nepamatujem.
v te poradne byla mila, rekla bych sympaticka. i kdyz prisla na sal, nervni a neprijemna byla az ke konci.
ja verim, ze to byla blba situace, jedina doktorka a bezely 2 porody, ale takhle to kvuli tomu nekomu zprasit, to je hnus.
zaroven priznavam, ze jsem se po tom oxytocinu neovladala, dozadovala jsem se neceho na bolest, neceho jinyho nez je rajskej plyn, nicmene manzel tvrdi, ze jsem nepredvadela nic nejak desnyho. tezko to tedy posoudit.
@fatal_error Tak to mě mrzí.
Byla jsem tam na praxi coby studentka a to co jsem tam viděla za praktiky mi způsobilo hrůzu z porodu.🤦♀️ rodila jsem jinde, měla jsem krásný, přirozený porod, ale celé těhotenství jsem se intenzivně připravovala (zejména psychicky).
@fatal_error ano, čas. Zpětně svůj porod v Krči hodnotím hlavně tak, že kdyby mi nechali víc času, je to krásný přirozený pohodový porod. Ale tam prostě spěchají, strašný 🙈

Je mi to líto. Mohl to byt peknej porod. Stiznost klidně podej, ale myslím, že bude smetena ze stolu. Ono totiž pokud je to standardní postup, ktery se mlady lekari uci od starych kolegu, tak to berou jako normu. A ti mladi to asi jinak neumi. Je to k pláči.
Ja zazila dva porody a oba vyvolané, jeden v okresní porodnici a druhy v Podolí. U prvního oxy ale oprávněně, protoze po 1.5 h tlaceni se zastavily kontrakce. Nastih nebyl, ale byla nepovolena Kristellerova exprese. To jediné jim vycitam, resp te PA, co mi to delala. A bonding jen asi 5 min, pak mi donesli malou v zavinovacce. Ale tehdy se bindingy teprve rozjiszdely, je to 6 let. Takže to jim nevycitam. Sama jsem si ji na sale rozbalila, a prisala se. Rozkojila jsem se krasne.
Druhy porod vyvolany, bez nastrihu, na mou zadost entonox. Praskli mi vidu, když jsem byla na 6 cm, ale protože to postupovalo pomalu a pred ni cela noc. S mym souhlasem.. Doktorka prisla na finale ale podle me ani nemusela. Bonding neprerusovany, doteepani pupečniku. Za me celkem fajn porod. Ono tim, ze byly oba od začátku vyvolane, to beru taky trochu jinak...