Hodnoty na monitoru vs. porod

kamilka90
1. srp 2017

Zdravím Vás 🙂 Včera jsem byla na monitoru a naměřili mi tam kontrakce s hodnotami 100 . Jsem 38+3 dle UZ a 37+4 dle PM. Ale dle čípku se dole nic nechystá a jsem zavřená. Docela by mě zajímaly různé příběhy a zkušenosti, kdy jste měli podobné hodnoty a za jak dlouho jste se otevřeli a pak rodili. Díky za příspěvky ;)

barumat
1. srp 2017

To je vtipný. Já rodila s kontrakcemi hodnoty 40 a myslela jsem, že zdechnu 😂

kamilka90
autor
1. srp 2017

@barumat No to aspoň potvrzuje, jak je každý jiný a žádná těhule nemá nikdy ani tušení kdy to přijde :D

barumat
1. srp 2017

Je fakt, že já měla porod vyvolávaný a to mohlo sehrát roli, prý je mnohem bolestivější. Ale když mi sestřička tak jako kriticky řekla, že některé maminky mají právě i stovkové kontrakce, moje první myšlenka byla, že musí kecat, a druhá, že to bych radši vyskočila z okna 😀

hanafaustyna
1. srp 2017

Já jsem na monitoru u porodu taky mela jen takový poslicky (za což jsem chtěla sestře něco hodit na hlavu, protože to pekelné bolelo) a za 20 minut bylo hotovo. Od ty doby doma říkáme,ze já na monitoru nemám kontrakce, i když už mám hlavičku mezi nohama.

nijij
1. srp 2017

Já rodila s kontrakcemi okolo 70

kacasa
1. srp 2017

no..monitor je naprosto k nicemu..jako ukazatel..co se kontrakci tyce

kamilka90
autor
1. srp 2017

@barumat No pro ně to jsou kontrakce, pro mě jen nepříjemné tvrdnutí břicha, na které jsem si už zvykla 🙂 @kacasa Hm myslím, že monitor možná řekne, že se třeba něco chystá, ale je nám to k prdu taková informace, když se to třeba chystá i další 2 týdny :D

kacasa
1. srp 2017

@kamilka90 ano, naprosto nespolehlive a zbytecne vysetreni..na srdce miminka staci doppler

barchen
1. srp 2017

@kamilka90
Přenášela jsem a v týdnu 40+0 v poradnách jsem na monitoru mívávala tak kolem 50-80, a pěkně po 10 minutách, ještě sestra mne schválila, jaká tam je pravidelnost. Ale já nic necítila, žádné bolesti co by se podobaly menstruační bolesti nebo tak. Možná jsem mívala kontrakce i předtím ale nevěnovala jsem tomu pozornost, doma jsem gruntovala, zavařovala přesnídávky a marmelády, šla na nákup a tak. Porodila jsem 41+0 spontánně, první bolest která mne probudila o 3:00 hod byla taková jakože asi tomu budu věnovat pozornost, do 6:00 jsem střídavě byla v teplé vaně a na míči (pořád doma), pak, když byly bolesti po 4 minutách a takové, že jsem se musela opřít o zeď, nebo o gauč, budila jsem manžela, v porodnici jsem byli kolem 6:30 a malá byla v 9:00 hod na světě.

astyna
1. srp 2017

Pokud jsi měla hodnotu 100 u děložní aktivity, tak to bys teda poznala 🙂 já jsem měla první kontrakce u vyvolání kolem 60, u porodu jsem viděla na monitor a měla jsem hodnotu 200, když šel prcek ven. Jinak u posledního porodu jsem i hodinu před porodem neměla na ctg nic, prostě v leže mi to nic nenaměřilo.

anazuzzuzana
1. srp 2017

Úplně o ničem celý monitor. Při kontrolách v nemocnici nikdy nic - max. 20 a od posledního jsem začala rodit do 30hod a pak během porodu jsem se kontrakcemi úplně svíjela, monitor rovnej a já už přitom otevřená na pět prstů.

kamilka90
autor
1. srp 2017

@astyna Jo měla hodnotu 100, pak 80... ale já to pociťovala jen jako tvrdnutí s tlakem do podbřišku, ale to mám častěji za den, hlavně večer... ale pro ně to jsou asi podle hodnoty už jakoby kontrakce...ale zatím jsem žádnou velkou bolest neměla, jen slabou MS bolest v podbřišku a v kříži, ale to zatím tak nějak zaspím, tak uvidíme 🙂

fallingstars
1. srp 2017

@kamilka90 Měla jsem 100 v 11 dopoledne (ale to už jsem teda dost cítila 😬), na navazující kontrole spodku CS6, pokročilý nález a v 16:15 mi doma praskla voda 😄 Malá se narodila 21:28 😉

kamilka90
autor
1. srp 2017

@fallingstars Já taky 100 v 11h dopoledne :D ale pokračování mám jiné ...zatím 🙂 mě Dr. při kontrole spodku řekl, že čípek tam je a hrdlo zavřené, pak jsem v noci měla jen poslíčky - MS bolesti v podbřišku a v kříži...jinak zatím nic...uvidíme co přinese další noc a den ;)

teeerez
1. srp 2017

Nooo, kdyz jsem chtela skocit z okna a bolelo to nejvice, tak monitor ukazovat krasnou, poctivou 0!!! Fakt mi to pomahalo v sebevedomi 😂😂 Celkove nejvyssi hodnotu jsem mela asi 35...

fallingstars
1. srp 2017

@kamilka90 Můj gyndař mi řekl, že ani s dvacetiletou porodnickou praxí si netroufne udělat odhad, kdy ženská porodí...že mu už ráno "zavřený" porodily odpoledne a ty, co se jim od 30tt zkracoval čípek, ještě přenášely...je to asi loterie. Tak přeju, ať je hlavně vše OK 😉

kamilka90
autor
1. srp 2017

@teeerez Tyjo tak to je fakt divný, jak to je pokaždé jiné... :D

kamilka90
autor
1. srp 2017

@fallingstars Jojo přesně tak 🙂 to mi Dr. taky naznačil.. hold překvapení je jistý vždycky 🙂

normalnimatka
1. srp 2017

tak koukám tohle asi lepší vůbec nesledovat:D mě teda ani nenapadlo to při porodu sledovat:D

dzungala
1. srp 2017

Ahoj,

holky, můžu se zeptat? Kolik ukazuje monitor maximální kontrakce? Já měla na příjmu asi do čtvrtiny grafu, pak půlka, pak tři čtvrtě a pak ty nejvyšší kopce na monitoru, kolik to asi mohlo být? A ty maximální se daly vydržet...pár hodin, takže jsem frajeřila jak porodím bez epidurálu, když už je to na maximu. Ale po pár hodinách (asi 6) jsem chtěla vyskočit z okna a nechtěla jsem už ani jednu kontrakci. A ty které pak byly zas už jen do půlky grafu bolely snad i víc než ty maximální. Někdo podobnou zkušenost? Ale při jakých jsem rodila, to nevím, už jsem byla mimo a nic jsem neviděla ani neslyšela.

astyna
2. srp 2017

@teeerez

Ahoj,ja mela monitor rovny jak desku a pritom jsem uz byla otevrena na 6 cm,proste ctg to nepoznal. Ale on byl celkove divny, protoze ukazoval tep ditete 80,dostala jsem kyslikovou masku a pritom na poslech doplerem to bylo asi 2x vyssi...

astyna
2. srp 2017

@dzungala

Me ukazal nejvic asi 200, to lezl prcek ven a bolelo to jak prase. Na monitor jsem videla.

astyna
2. srp 2017

@fallingstars

S usmevem vzpominam,jak mi v pondeli doktorka rekla,ze jsem zavrena totalne,cipek a hrdlo v cajku...no a o 12h pozdeji mi praskla voda a cioek sotva znat...a to jsem nic netahala,nic nedelala,holt mlade spechalo ven.i tak...

sylvusska
2. srp 2017

Ja treba nemela kontrakce na zadnem monitoru, pred porodem mi netvrdlo bricho, od 36.tt krivka na monitoru 0. Ve 40.tt mi odtekla plodovka a po dobu 20h na monitoru bez jedine kontrakce, krivka 0. Takze porod vyvolavany a to hned kontrakce po minute a za 2h jsem rodila.

franerka
2. srp 2017

Haha na kontrolách kolem 50. U příjmu Max 80. Dle doktora jsem nerodila. Do 3 hodicj byl venku. U porodu tak silné kontrakce že nešli změřit.

modrypitrisek
10. srp 2017

Měla jsem to stejně jako sylvusska, s tím rozdílem, že jsem bez jediné kontrakce (podle monitoru) porodila. Měla jsem jen křížové (když mě nutili ležet a měřit, tak poměrně dost výživné), ale přístroj nezměřil nic.

jucy693
10. bře 2022

@barumat no vidíte a já včera měla kontrakce na monitoru v hodnotě 60 a nevedela jsem o nich 🙈 také jsem byla jinak úplně uzavřená..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru