ahoj holky!Je tady někdo kdo se chystá rodit v Kyjově v porodnici nebo už má v kyjově odrozené?
Tak Adámek má 6 měs,teda to letí,už papkáme jídlo a pijeme k tomu Bebu 2. 🙂 Malý se už odráží v chodítku a na bříšku se už posouvá.Máme první zoubek a čekáme na druhý,spíme celou noc a máme pravidelný denní režim.Tohle je nejpěknější období a moc si ho užíváme 😵 .Co se děje u vás?Jak se daří narozeným miminkám a ostatním dětem?
Holky... nějaký aktuální porod z Kyjova? Rozhodla jsem se tam rodit podruhé, tak ať se mám na co připravit.... 🙂
@boobinka Chystám se tam rodit každým dnem, tak pak napíšu 🙂 . Jinak chodím tam i na gyndu a vše při starém. Kromě toho že tam přijali 3 nové mladé doktorky, sympatické ale fakt mladičké. Nevím jestli bývají samostatně u porodu ale předporodní ambulance normálně mívají.... Jinak sestava lékařů stejná, kromě toho že Mudr. Šišovská nebo tak nějak se jmenovala je teď na mateřské.
já tam rodila předloni a musím říct,že jsem byla spokojená a kamarádka teď v lednu a taky,a můj si velice porozumněl s panem primářem,dokonce s ním laškoval 🙂 - já v kontrakcích - že za chvíli tam budeme znovu,v ten moment jsem myslela,že ho trefím
@rubika ... dekuji za info, pak dej jeste vedet a preji pohodovy rychly porod 😉
@marecek4 primář je opravdu šprýmař 😀 na něj mám dobré vzpomínky....
Tak jsem rada, ze stara sestava tam zustala, az na ty zminovane 3 mladicke doktorky - budu doufat, ze nejakou zkusennost stihnou pobrat nez tam dojedu rodit 😀
holky a co internet, sice je to z cesty, ale je tam moznost pripojeni?
A jak je to s poskytovanim vlozek behem porodu a po porodu, a pri prvni dobe porodni nechavali vas lezet nebo jste meli volny pohyb?
Kolikaty den jste sli domu? 🙂
@boobinka vložky po dobu porodu jo a pár kousků vyfásneš na cestu na šestinedělí do pytlíku 😅 ale jinak potřebuješ vlastní zásoby... v první době porodní určo ležet nemusíš, krom monitoru a pouští se čtvrtý den (ale den porodu se nepočítá) takže v podstatě až pátý den
s internetem netuším, neporadím 😉
zevina dekuji, tak snad me porod vyjde tentokrat prirozene. Minule po cisari jsem tam stravila 8 dni, ale to kvuli tomu, ze Vojtisek byl malinky. Inak nevim kolikaty den se odchazi po cisari normalne....
Jeste by me zajimalo jak se postupuje v pripade planovaneho cisare, zda-li si muzu vybrat spinal, atd...
@boobinka
ahoj ja jsem šla po cisaři domu 6 ten,cisař jsem měla v pondeli rano po 7 hodině,a v sobotu jsem šla domu.Měla jsem celkovou anestezii -akutni cisař-ale spolubydlici měla spinal ale měla už druhyho cisaře,měla neco s jatry.A taky rano kolem 8hodiny mela cisař a šla v sobotu jako ja domu.Vložky davaji jen par a pak musiš mit svoje.A taky když maš spinal tak nesmiš 24 hodin otačet hlavou,jen ležet,řikali ji to a pak když vstavala poprve druhy den rano tak omdlela .
@boobinka Ahoj já rodila v lednu a můžu říct, že jsem v Kyjově byla maximalně spokojená. Byla jsem strašně nervózní a nevěděla jsem co mě čeká. Byl to 15tihodinový zážitek než se malá narodila a staraly se o mě celý den fakt pečlivě. Rodil mě Pecha a s. Burgerová.
Já teda šla domů až 12tý den.Ale jinak maminky kolem mě pouštěly ten 4-5tý den po porodu. záleží na miminku.
@ashlee @baybelline ... dekuji za info 😉
Ahoj holky,já budu v Kyjově rodit začátkem července. Trošku se i bojím. Četla jsem si tady všechny komentáře na porodnici v Kyjově a z některých mě doslova mrazilo. Asi před 14 dny jsem tam ležela s vysokým tlakem a všechen personál tam byl úplně bezvadný. Doufám, že to bude stejný i ve 2. patře na porodním.
Ahoj já jsem letos v únoru rodila už podruhé v Kyjově a byla jsem moc spokojená. Rodila mě mladá doktorka ( jméno jsem bohužel zapoměla) ale byla úžasná i se sestrou, samozřejmě i manžel byl super 🙂 personál na novorozeneckém je super a pustili nás až 6 den,protože měl malý žloutenku a ležel pod lampou asi 2 dny. A jak už bylo řečeno vložky dají asi 10 kousků a pak používáte své.
leni96- jaká chybička? Oni Ti tam něco zanedbali?
dkoch- Tak to jsem ráda. Hned jsem se uklidnila. Vložky neřeším - připadá mi to malicherné. Když budu kupovat plenky pro mimi, tak si klidně koupím i vložky pro sebe 🙂 Žloutenka je u novorozenců hodně běžná,že? Myslela jsem,že se tam pak musí ležet déle než jen 6 dnů.
@eva_j JJ vložky nejsou taková položka... jinak ta žloutenka u každého mimi jinak probíhá. malá ji měla byla nepřetržitě 2 dny pod světlem a mimi jiné mamince nosily 3 hodiny k sobe na kojení a tři h.pod světlem... Je to ale lepčí přeléčit tam a doma být v klidu.
@eva_j se žloutenkou to je idividuální a situace se může strašně rychle měnit, malou mi taky nosili po 3h na svícení, ještě ráno při vizitě (5. den) to na propuštění v žádném případě nevypadalo a po obědě mě dětská dr. volala, že jsou hodnoty natolik dobré, oproti ránu výrazně zlepšené, že není důvod nás tam držet a klidně můžem domů 😉
@boobinka Ahoj, slíbila jsem že se po porodu ozvu a zhodnotím. Takže i druhý porod v Kyjově byl super. Rodili jsme opět v noci, poštěstilo se mi, že službu měl zrovna můj gynekolog tak to bylo, fajn, zavtipkovali jsme si, darovali jsme pupečníkovou krev, taková pohoda 🙂 . U prvního porodu jsem byla vyklepaná a teď sem si to oravdu užila a vychutnala. Porod byl super rychlý František byl na světě za 1h 45min od rupnutí vody, kontra mi začly až v autě, zato rovnou po dvou minutách, ještě že to máme jen 10 minut rychlou jízdou, dojela sem otevřená na 8cm a za chvíli jsme byli už čtyřčlenná rodina 🙂 .
Na šestinedělí taky dobré, ženské i dětské sestřičky v pohodě. jen mi tam chyběla laktační sestra. Jako ne vyloženě pro mě, ale pro prvorodičky. Musela sem paní na pokoji vysvětlit polohy při kojení protože si s tím nevěděla rady a fakt se trápila... Jídlo jako obvykle nic moc!
ahoj holky tak ja bych chtela rodit v Kyjově a podle vašich rad a zkušeností to asi udělám slyším tu jen chváli 🙂
ahojte holky, já se chystám v Kyjově rodit koncem srpna, tak nakukuji do diskuze, vložky teda své to není problém a plenky asi taky že, a co oblečky? jsem čelta, že někde dají erární jen jak se narodí a na převlečení mimča už ne. a pokoje jsou tam dvojlůžkové? mám ještě čas, ale ráda mám jasno předem 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@boobinka me dr maly a pecha