Jméno sloužícího lékaře. Sdělí mi ho, když zavolám?
Ahoj.
Máte nekdo zkušenost, že Vam sdělili po zavolání do porodnice , kdo má službu? Díky
@andza tak tam zavolej a zjistis to sama :D k cemu ti to je dobry? Takovyhle maj ve spitalech nejradsi...
Ja si volala, jestli slouzi muj dr... Ted uz to s nim resim soukrome a nikam nevolam
@andza rodila jsem čtyřikrát a doktor byl jen na příjmu (ne vždy) a těsně po porodu, aby zkontroloval, jestli je vše OK nebo zašil. Takže mě fakt nepřišlo důležité sondovat, kdo zrovna slouží, když s ním ani nepřijdu do kontaktu. A druhá věc je délka porodu - u třetího jsem to čekala rychlé a protáhli se to přes 2 směny. Naopak čtvrtý se rozjížděl pomalu a pak to nabralo rychlý spád. Nevím, fakt mi ten doktor nepřijde nijak důležitý, pokud porod probíhá spontánně.
@jajulin tak ja to brala standardne kvuli pohotovosti (ne porod)... A vzdy jsem byla rada, kdyz slouzil muj dr...
@krasna_neznama86 aha, já na pohotovosti nikdy nebyla, tak mě tahle možnost nenapadla. Ale ta pohotovost už by mi byla asi úplně šumák, kdo zrovna slouží 🙂 .
@makronka222 je mi celkem jedno co maj v porodnici nejradsi, protože jim.je taky celkem jedno co mam ja nejradsi
@andza aha, chápu. Jenže když budeš volat např. ve 3, tak se musíš zeptat na jméno právě sloužícího a ještě toho, kdo bude v další směně. Navíc, jak jsem psala, dopředu nemůžeš vědět, přes kolik směn se porod potáhne. A ještě mi přijde, že přes den jsou v nemocnici skoro všichni lékaři nebo aspoň většina.
@jajulin no, ja vim ze to asi neni zadna zaruka...ale proste dnes jsem byl.poprve na monitoru v porodnici a....stejna sestra, stejna doktork, stejny otazky....uplne se mi to vratilo...tak hledám prostě cestu jak třeba udělat něco jinak. Samozrejme se mi jinak nechce se tahnout hodinu a pul v autě, kdyz to mam 10 minut...a rada bych byla.co nejdele doma....
@andza bývá 1-2 doktoři na porodní sály (podle velikosti nemocnice). Ten většinou ten den i slouží. To znamená je tam od 7 do 7. Ale není to asi pravidlem pro všechny nemocnice. Někdy mají sály klasika 7-15 A pak nastupuje sloužící lékař 15-7. Když by mě někdo zavolal, tak já rozhodně nemám problém říct, kdo slouží. Stejně se dr i pa pri příjmu představují.
@andza tak na to bych určitě nespolehala. PA může vést porod, ale lékař by měl být přítomny. Jasně že se někdy stane že se to nestihne, aby přišel. Ale to je všechno zapsané v dokumentaci a tu nidko falsovat nebude. Troufám si tvrdit. Nevím kolik by musel kdo nabídnout mě, abych byla ochotná to udělat😉
@andza Já myslím že až bude porod v běhu, tak budeš "mít koule" říct vše, co budeš mít na srdci. Já jsem měla také špatnou zkušenost s jednou lékařkou (ale ne porodník, jiná odbornost), tak jsem příště sestře řekla normálně narovinu, že téhle MUDr. se bojím a chci jít k někomu jinému. Sestra se vůbec neptala a bez řečí mi vyhověla.
@andza Akorát mě ještě napadá, že pokud tam budou dva lékaři a jeden už bude u rozběhlého porodu, tak ti moc nepomůže tuhle MUDr. odmítnout - když by tam pak už nebyl nikdo jiný. Zkus si tam normálně zavolat třeba teď a zeptat se, jestli ti řeknou, kdo právě slouží. A uvidíš sama.

opravdu to nikdo nezkousel?