icon

Kde je lepší rodit: Olomouc nebo Šternberk?

luuc5
30. led 2022
beruska1889
30. led 2022

@luuc5 ségra byla úplně nadšená z Fakultní nemocnice, byla to její první zkušenost s nemocnicí celkově a neskutečně si to tam chválila, já jsem teď podruhé těhotná a pokud vše dobře dopadne, chystám se tam na její doporučení rodit taky, tak snad... 🙏🏻

michaela666
30. led 2022

Rodila jsem loni v lednu ve Šternberku a maximální spokojenost. Příště zase jedině tam.
Záleží jaké máš požadavky na porodnici. Tím se to hodně liší.

luuc5
autor
30. led 2022

@beruska1889 ja uz se prave musim rozhodnout a vubec nevim ..mame to stejne daleko ..deset lez zpatky jsem rodila ve Stb a uplne nadsena jsem nebyla ..tak ted vubec nevim 😩

luuc5
autor
30. led 2022

@michaela666 zas uplne narocna nejsem ..😁Hlavne at je to rychle 😂🤦🏽‍♀️

beruska1889
30. led 2022

@luuc5 tak bych asi zkusila změnu... 😉 Já rodila prvního syna úplně jinde a ještě v době nejhorších zákazů při začátku covidu... Nebyla jsem přímo nespokojená, vzpomínky mám na to celkem hezké, ale původně jsem chtěla tu Fakultku a tak do toho jdu napodruhé...

michaela666
30. led 2022

@luuc5 Já si Šternberk vybrala protože i s těhotenskou cukrovkou nechají přenášet a netlačí hned v den termínu na vyvolání. Chodila jsem co 3 dny na kontrolu a podle toho mi nabízeli další postup. Menší porodnice, záchod přímo na porodním boxu, naprosto respektovali porodní přání ( Doktor ho semnou konzultoval, vysvětloval, žádný nátlak). Personál jsem chytla milí a ochotný, jen jedna sestra trochu zaspala režim....V Olomouci mi vadila hlavně představa záchodů a sprchy mimo pokoj pro víc rodiček najednou. Ale zase mají neonatologii, takže pokud jsou nějaké předpoklady ke komplikacím je lepší rodit tam než převoz že Šternberka.

michaela666
30. led 2022

@luuc5 Zkus skupinu Recenze porodnic na fb, tam zmiňují obě.

camillaq
30. led 2022

Rodila jsem v ol, porodní asistentky super, sestry, doktoři, za 10 dní na ně nemůžu říct nic negativního. Budou to tři roky, jediny co mi tam nevyhovovalo, že je to tam stara budova, takže pokoje mají společné průchozí zachody, na boxech jsou taky společny zachody pro vsechny. Předtím jsem rodila v Prostějově, tam bylo všechno hezky novy, ale zase jsem tam narazila na nepříjemnou porodní asistentku a to ti porod dost pokazí

cherie24
30. led 2022

@luuc5 rodila jsem tam v roce 2019. Na šestinedělí to bylo jak v hotelu, to bylo super. Dávají si tam s rodičkami fakt práci. Kojení super, vozí dle potřeby miminka, já byla po sekci, vysvětlili mi i péči o jizvu, cvičení po porodní. Tohle bylo fakt úžasný. Ale ze samotného porodu mám teda smíšené pocity. Představovala bych si, že by měla být PA více nápomocná. V podstatě se tam na mě jen chodila dívat, ale pomoc žádná, jinak byla teda milá. Žádné polohy mi neukázala a před porodem probíhali i velké tlaky na vyvolání, které se mi taky nelíbily. Teď kdybych si měla vybrat, jdu rodit tam, ale s vlastní PA nebo dulou. Z porodu jsem byla fakt zklamaná. Přišlo mi, že doktoři tam jedou klasiku - vyvolat, urychlit, buď to klapne nebo sekce, však je to jedno. Ale to šestinedělí fakt bomba, teď jsem rodila ve fakultce v Hradci teda a ráda jsem vzpomínala na Šternberk.

zrzi92
31. led 2022

@luuc5 16.8.2021 jsem rodila v Olomouci. Byla jsem naprosto spokojena. Porodní asistentka, doktorky, sestřičky úplně super, milé a I ty tři dny co jsme tam pak s prckem byli byli moc fajn. Takže za mě si nemůžu na nic stěžovat a Olomouc doporučuji 🙂

luuc5
autor
31. led 2022

@beruska1889 premyslim ,ze udelam zmenu 😂🙏🏼A nevite jak to tam je s otcem u porodu ted ?zjistovala jsem akorat ve Stb a tam muze 🤔

luuc5
autor
31. led 2022

@michaela666 to jsem prave slysela ten zachod a sprcha to je strasny 🤦🏽‍♀️

luuc5
autor
31. led 2022

Holky moc dekujuu ..musim popremyslet do zitra 😁🙈

cherie24
31. led 2022

@michaela666 se mnou tam byla na pokoji paní, která rodila holčičku ve 35tt, vážila 1800g. Nejdřív jí měla u sebe, pak teda už byla napojená na hadičky (krmení a infuze) a nikam jí nepřeváželi. Ještě jí říkali, že jí dají na samostatný pokoj neplacený, ať má pohodu, protože si tam s nimi nějakou dobu pobyde. Takže i Šternberk umí péči o nedonošené miminka. Asi ne o ty úplně maličké, ale zvládají taky.

luuc5
autor
31. led 2022

@cherie24 joo me rikali ze tam muzu rodit od 34 tt kdyby driv tak v ol ..ted jsem 35 tt a porad nevim kam 🙄

karkulka63
31. led 2022

Tak já rodila v obou. Ve FN Olomouc jsem poprvé spokojená nebyla, po druhé ve Šternberku ano...

michaela666
31. led 2022

@cherie24 Je tam opravdu zkušený a vstřícný personál. Já měla u porodu mladou PA a byla úžasná. Dokonce zůstávala i po směně, že si na tu naši malou počká a odrodí jí sama. Když už jsme to spolu zvládly od začátku její směny, tak že to nejlepší nenechá kolegyni.

beruska1889
31. led 2022

@luuc5 těžko říct, ale řekla bych že otec u porodu nebude problém, už tehdy byli jedni z posledních kdo se snažil ty otce co nejdéle "udržet" u porodu... A zakázali je až na poslední chvíli kdy už neměli jinou možnost kvůli vládě... To se mi tam taky líbilo... Ale určitě bude info na stránkách nebo si tam stačí zavolat a poptat se...

luuc5
autor
31. led 2022

@beruska1889 joo dekujii zkusim kdyztak zavolat na strankach maji jen navstevy v cele fn nic jinyho nepisou