icon

Má někdo zkušenost s vlastní PA u porodu?

kate4597
20. únor 2021

Ahoj holky, přítel nechce být u porodu. Mamka tam chce být semnou. Přemýšlím, ze bych si zaplatila PA, pokud jste nejaka měla, mohly byste mi doporučit?
Praha prosím. Dulu nechci, jelikož, nemá zdravotnické vzdělání.

Děkuji

Kate

vikinkav
20. únor 2021

Ja se trochu obavam, ze ted budou ty moznosti omezene, co jsem cetla snad na Bulovce tak muze byt pritomen jen a pouze otec ditete...

maaaadlaaaaa
20. únor 2021

@kate4597 Během covidu většina nemocnic pustí pouze otce a maximálně můžeš domluvit místní PA. Je potřeba zjistit podmínky dané porodnice, jestli povolí PA, která u nich nemá smlouvu.

jade85
20. únor 2021

Je to jak píšou ostatní. V současné situaci je ideální PA, která v dané porodnici pracuje nebo s nimi má aspoň externí spolupráci. Oficiálně tenhle systém funguje na Bulovce, neoficiálně se dá asi najít a zaplatit PA i v jiných porodnicích. Nevýhoda je, že i když si nemocniční PA zaplatíš a bude se věnovat výhradně tobě (což je fajn), pořád je to zaměstnanec dané porodnice, takže bude tlačit spíš jejich rutinu, než že by podporovala tvoje individuální přání.
Jinak pro doprovod platí v současné době pravidlo, že jen jedna osoba a to buď otec dítěte nebo osoba žijící ve společné domácnosti (což by asi maminka mohla být aspoň na oko, nemají případně jak prokázat, že ve společné domácnosti nežijete).
A poslední poznámka - pokud by sis přítele u porodu přála, zkuste společně zajít na kurz Jemného zrození. Většinou to chlapům otevře oči 🙂

kate4597
autor
20. únor 2021

@jade85 No já se furt rozhodují o porodnici no. Jsem ve spojení s PA u Apolinare a teď jednu co bych moc chtěla přechází na Bulovku. Ale přijde mi 4.500 za ten box hrozná darda.

kate4597
autor
20. únor 2021

@jade85 S mamkou zijem v jedné domácnosti 🙂 Tak to by snad neměl být problém.

jade85
20. únor 2021

@kate4597 to není box, ale apartmán, řekla bych, že za ty peníze stojí. Byla jsem tam teď s klientkou a fakt super. Každopádně můžeš rodit se svojí zaplacenou PA i na normálním porodním pokoji, to spolu nesouvisí. Ta služba soukromé PA na Bulovce stojí 15tisíc. Pokud nechceš mimo Prahu, tak Bulovka je za mě jasná volba, naopak k Apolináři bych rozhodně nešla.

nita1984
21. únor 2021

@kate4597 upřímně, hodně záleží, co od té osoby očekávas. Já mela u prvního porodu PA (Neratovice 9/2019) a super,ale teď volím dulu. Zda mi ji pustí přímo k porodu nevím, ale rozhodně mi ta péče stojí za to. Teď mi jezdí dělat domu masáže, pouštíme si afirmace, ta ženská energie je pro mě naprosto k nezaplacení.
Jinak PA jsem měla z porodnice a rozhodně neprotlacovala postupy porodnice, celou dobu stala za mým přáním.