icon

Olomoucká porodnice je bez atestovaných lékařů?

laura1985
29. dub 2016

Včera se ke mě donesla informace, že Olomoucká porodnice nemá lékaře s atestacemi..máte prosím k tomuto tématu někdo bližší informace??

ter3
•
29. dub 2016

Co tam třeba zkusit zavolat?

laura1985
autor
•
29. dub 2016

Nemyslím si,že pokud by nemocnice zaměstnávala lékaře bez potřebných atestaci,že by to přiznala..

gebymaruska
•
29. dub 2016

@laura1985 Tak porodníci patří do velké skupiny lékařů, kterých je v posledních letech velký nedostatek v celé ČR. Olomouckou nemocnici neznám, ale nemyslím si, že jako fakultní nemocnice nemá ani jednoho neatestovaného lékaře, při nejmenším přednosta kliniky a jednotliví primáři a zástupci primáře atestaci mít musí. Stejně tak u porodu ani atestovaného lékaře mít nemusíte, jelikož pokud nenastanou komplikace, kdy posléze je nutné, aby stav rodičky konzultoval s atestovaným lékařem.

laura1985
autor
•
29. dub 2016

Pokud atestaci z celého porodnického oddělení mají 2-3 lékaři,tak je to teda dost málo..Obzvlášť,když to tam je jak na běžícím pásu.
Asi na tom něco bude. Kamarádku poslali v sedmém měsíci rodit do Brna,protože prý nevěděli co s ní..

gebymaruska
•
29. dub 2016

@laura1985 No já říkám, že tamnější porodnici neznám, ale že min. tihle by atestaci měli mít. Některé nemocnice to i uvádí na svých webovkách, kdo má konkrétně jakou atestaci, tak co třeba zkusit se mrknout tam.

laura1985
autor
•
29. dub 2016

Děkuji,mrknu na to. Ne,že bych byla hysterická prvorodička,ale na mimčo jsem čekala skoro pět let a nedejbože nějaké komplikace nastat můžou a nerada bych,aby mi prcka rodil někdo,kdo sotva vylezl z vysoké a se zkušenějším lékařem se např. radil po telefonu!

gebymaruska
•
29. dub 2016

@laura1985 Já jsem na tom podobně s miminkem. 🙂 Otěhotnět se nám nedařilo dlouho a povedlo se až po 3. IVF. Já porodnici vybírala podle vybavenosti, právě novorozenecká jip byla pro mě nutnost. Ale já i manžel pracujeme ve zdravotnictví, takže my vidíme všude i ty případné komplikace a následky. :-/

danchacha
•
29. dub 2016

@laura1985 Jen že zvědavosti, odkud se ta informace k Vám dostala? Jsem z Olomouce, rodit chci ve Šternberku, intuitivně me to tam více, přestože je FN vybavenější. Ja zjistila něco obdobného když mě do FN poslal Dr. na 1. screening a lékařka která mi ho měla dělat nebyla mezi certifikoványmi, kteří ho mohou dělat (pak jsem se dočetla, že to nechávají dělat mladé a ti certifikovaní dávají razítka). A odpoved sestry, kdyz jsem se na to ptala byla: vsichni lekari majibpotrebne vzdelani, mate moznost vyberu, tady mame pacientek dost...Takže jsem šla k Polákovi, sice zaplatila, ale aspoň vím, že vi, co dělá.

iritia
•
29. dub 2016

Ve fakultní nemocnici Olomouc pracuji a jak už bylo řečeno - primář, přednosta, atd musí mít atestaci obvykle si ji lékař dělá po pěti letech praxe...

laura1985
autor
•
1. kvě 2016

@danchacha Moje známá, která dělá distributorku léků mi to řekla. Sama jela rodit svoje dvojčátka do Brna. Asi věděla proč...Vím,že sto lidí je sto názorů. Já dost silně uvažuji o porodnici v Prostějově.
Moje nevlastní sestra rodila nedávno v Olomouci,císařským řezem. I přes to,že si několikrát stěžovala na nepřiměřenou bolest po sesvorkování břicha,ji doktorka poslala domůže je přecitlivělá.Jelikož jí břicho hnisalo,jela do porodnice znova.Doktorka jí řekla,že si má břicho omývat. O dva dny později jela do porodnice znova a to s rozhnisaným břichem..nebylo daleko k otravě krve.
Takový přístup lidí,kteří mají pomáhat na svět miminkům..děkuji,nechci.