icon

Opravdu je porodnice v Českých Budějovicích tak hrozná?

nicol22
31. říj 2014

Maminky jaké máte čerstvé zkušenosti? Všude slýchám jak ne to tam hrozné. Nepouští návštěvy, s miminkem musíte chodit až někam daleko když vás přijde někdo navštívit, čekají dlouho než se rozhodnou pro císaře když to nejde přirozeně, nepodporují bonding, manžela pustí až k samotnému porodu (na hekárnu ne), nepodporují přirozený porod (automatický nástřih, zbytečné zásahy do porodu....). Je to pravda?

tarra27
31. říj 2014

@nicol22 nejlepší bude, když se tam zajedeš podívat....popřípadě i do jiné porodnice at máš srovnání 😉

lucyp13
25. lis 2014

já jsem silně nalomená...v čb je prý nejlepší péče o miminka ale prý je to tam jak na běžícím páse...uvažuju o krumlově jen se bojím že kdyby se něco stalo tak nebude mít mimi dost rychlý zásah..

md1986
4. led 2015

ahojky, taky jsem tohle řešila. Z jedné strany jsem slyšela samou hrůzu, a z druhé samou chválu. 😉 Hlavně se tam kompletně vyměnil personál, ale na nepříjemné sestry narazíš všude. Byla jsem se tam i podívat a sestra při prohlídce velice příjemná a vše, co Tě zajímá, vysvětlí. A pro mě rozhodující hlavně ta péče o miminko. Jsou tu z JČ nejlepší. Rozhodně doporučuji návštěvu. Přeji hodně štěstí 🙂

terka_85
4. led 2015

Ahojky, já rodila v ČB v roce 2011 a byla jsem moc spokojená. Kromě jedné nepříjemné sestry na příjmu byli všichni moc fajn. V květnu čekám druhé a jinam než do ČB bych nechtěla, nedovedu si představit, že bych v kontrakcích jela třeba do Krumlova. Budějckou porodnici máme 10 minut cesty a i to mi stačilo 🙂
Navíc mají jednu z nejlepších neonatologií a to je pro mě rozhodující. Já vše nějak přetrpím, ale kdyby se kvůli mému pohodlí mělo něco stát mimču, tak bych si to neodpustila.
Všude se najdou nepříjemné sestry. Možná je to tam jak na běžícím pásu, ale bohužel je to veliká porodnice, kam jezdí rodit z celého kraje, ale za to oni nemohou...

teenyel
4. led 2015

Ja zvazuji zda Krumlov (me bydliste) nebo CB....takze toto tema me take zajima. Na Krumlov nemam nejlepsi nazor, par schopnych doktoru vedenych neschopnym primarem, doktorka, ktere umrelo mimco pri cisari...no....nemyslim si, ze by to byla extraliga....a o prijemnosti sester ani nemluve. Potkala jsem tam asi jen 2-3 fajn sestricky,jinak line arogantky....sestrenka rodila 2011 v CB a byla spokojena. Ale neptala jsem se na podrobnosti, vim jen,ze manzela u porodu i na hekarne mela a mohl s ni byt i na pokoji (mela nadstandard).

smaug
4. led 2015

Ahoj, já jsem rodila v Krumlově letos na začátku října. Jsem z ČB, ale pro Krumlov jsem se rozhodla po tom, co jsem četla tady a slyšela od kamarádek nebo známých, které rodily v ČB. Nakonec jsem byla trochu zklamaná, PA na příjmu (a celou dobu při porodu a po), byla docela protivná. Přijeli jsme večer, takže jí asi namíchlo, že nebude mít večer klid, ale že jí tam budu otravovat. Zprdla mě, že nemam žádný bolesti, protože na monitoru to neni vidět a že jsem otevřená jen na dva prsty a že to bude trvat pěkně dlouho. Nakonec jsem porodila za 3,5 hodiny po příjmu. To, že mě nechala stát u monitoru (v týhle poloze kontrakce zachytilú a odešla, už byla jen třešínka na dortu. Stála jsem tam 15 min, než přišel manžel, už jsem myslela, že tam sebou seknu. Nějaká podpora z její strany ani omylem, naopak byla otrávená od začátku do konce. Jinak ženský sestry pak v pohodě, jedna dětská sestra dobrá, pomohla mi s kojením, ale další, na kterou jsem měla štěstí většinu pobytu sice nebyla vyloženě protivná, ale vždycky na mě všechno vychrlila strašnou rychlostí a zmizela. Jo a bonus byl, že mě tam jeden doktor sprdl, že malá ztrácí na váze, jestli jsem toho vědoma a pohoršilo ho, že jsme si vybrali možnost nechat odpadnout pupečník, protože on zrovna byl zastánce řezání (podotýkám, že jsme si měli vybrat, co chceme). No v tý hormonální bouři mě to docela dostalo, málem jsem se před ním rozbrečela, nemluvě o tom, že jsem si připadala jako totálně neschopná matka, co je jí ještě ke všemu jedno, že jí dítě nejí. Celkově to teda nebylo tak hrozný, jak to asi z popisu vypadá, nicméně sice nemám přímý srovnání s ČB, ale příště budu rodit v ČB a tu cestu ušetřím sobě i rodině, protože mi to zas taková lambáda nepřišla. Kromě toho teda cesta v kontrakcích do ČK stála za to, když mě PA vyšetřovala a sprdla mě, že je porod teprv na začátku, tak jsem si nedovedla představit, že by nás poslala domů a já musela zas nasednout do toho auta. Pokud jde o nástřih, cvičila jsem s Aniballem, masírovala hráz, takže jsem řekla, že preventivní nástřih nechci, ovšem pokud to bude třeba, že to nechám na zvážení lékaře. Doktor přišel až na samotný tlačení a PA mu dost lhostejně řekla, že nástřih nechci (nic víc). Bonding jsem neřešila, byla jsem hotová, malá měla zkalenou plodovku, takže ošetření bylo třeba, ale ani ne za 5 minut byla u mě a pak už nás nikdo nerušil. A pokud jde o poranění, v ČK šijí naživo, zatímco v ČB zjistili, že už jsme v 21. století a mají znecitlivující sprej. Ale je pravda, že to šití už bylo to nejmenší. A nakonec jsem slyšela, že v ČK tě nechají zvolit si polohu, která ti nejvíc vyhovuje. Já byla kromě vzácných chvil na záchodě (tímto vřele doporučuju klystýr) na monitoru a nakonec jsem rodila v pololehu na koze, že by se mě někdo ptal, jestli mi to vyhovuje ani omylem (ale tady si myslím, že je to na ochotě PA). Takže za mě klidně ČB a ušetři si cestu, v obou porodnicích záleží na tom, na koho natrefíš.