Porod v Pardubicích, máte zkušenost?

gabi001
1. bře 2016

AHOJ, jedno fórum na tohle téma tu už je, ale dosti zastaralé a já bych chtěla nějaké čerstvější informace... chování personálu, přístup k rodičce i partnerovi, možnost výběru polohy atd... Však všechny víte, podělte se, děkuji, já se chystám k porodu v červnu 2016, od minulého porodu je to 8,5 let..

děkuji všem za všechny zkušenosti a názory...

sasrik
15. kvě 2016

musíte se ptát jinak nečekejte, že vám někdo bude sám od sebe něco vysvětlovat. Rodí se zde v leže nebo polosedě na porodním křesle, ale když si vytvoříte porodní plán, měl by být respektrován, ovšem čekejte na to, že všichni budou otrávený z toho, co si to ta ženská vymyslela a kritika vás nemine. Vyberte si nadstandartní pokoj za příplatek 570 kč a využijte vanu s teplou vodou, která vám pomůže se hezky otevírat a pak třeba aromaterapii - opět na vyžádání. Plus ještě mají balon, na kterém se můžete všelijak kroutit a ulevovat si tím. A pokud se předem neporadíte s nějakým odborníkem, jak si plán sestavit a na čem a proč si trvat, asi ani nemá smysl jim ho dávat, protože příjde nějaký doktor a bude vám tvrdit, jak tomu nerozumíte a jak je to důležité pro vás i miminko, ještě z vás udělají hloupou. Zkuste si najít nějakou porodní asistentku, která by vám vše vysvětlila, takže někoho externího, soukromého. Ty peníze za to stojí. Ptejte se na pro a proti podávání oxytocinu, epidurálu, spasmopanu a amniotomii = uměle vyvolaný odtok plodové vody, opět za cenu zkrácení porodu a tudíž zkrácení času, který vám musí věnovat za cenu zvýšené pravděpodobnosti císařského řezu, tísni plodu, ...pokud vás to zajímá, ptejte se, ptejte se a zajistěte si porod, který nebude medicínskou maškarádou, ale fyziologickým, přirozeným dějem, který budete mít v rukou vy sama a ne 7 lidí co vám bude stát u postele a čekat, až konečně dovřeštíte a začnete pořádně tlačit. ( z vlastní zkušenosti a zkušenosti mých známých doporučuji do plánu zahrnout i počet lidí na porodním sále, pokud nejste exibionistka)

androvamilada
17. kvě 2016

Od podzimu loňského roku se tam hodně změnilo. Informovala jsem se, chtěla jsem tam jet. Dočteš se o tom u hradecké duly, co do Pardubek doprovází: https://www.facebook.com/Nejmama-dula-Hradec-Kr...

gabi001
autor
17. kvě 2016

@androvamilada děkuji. Bohuzel to vypada na sekci, uz jsem pani kontaktovala

astyna
17. kvě 2016

jestli je porodnice jako nemocnice, tak chraň Vás pánbůh 😀

alassel
26. čer 2016

@astyna tak to jsem se pobavila 😁

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru