Porodnice Břeclav vs. Bratislava

ukeke
7. čer 2016

zdravím nastávající maminky....byla jsem na předporodním kurzu v porodnici v Břeclavi a byla jsem v šoku, kolik Slovenek tam bylo taky 🙂 chtěla jsem se jen zeptat- to je v Bratislavě ( či na Slovensku obecně) porodnictví tak "špatné"...prosím nechápejte můj dotaz zle, jen mně to zarazilo..

monasek84
7. čer 2016

Ahoj, jde o to, ze vetsina porodnic co je na zapadnim slovensku jsou "velkovyrobny"... tzn dojedes, nesmis ani ceknout, napichaji te, nezajima je, jak bys to chtela ty, ve spouste pripadu te zbytecne riznou (at uz cisar, nebo nastrih) a sup mazej ...
Slovenky vo chteji prirozeny porod jezdi do Breclavi, Kyjova, Vyskova a nebo do Rakouska do Heinburgu

radushka1
7. čer 2016

já co mám kamarádky Slovenky, tak zase raději jezdí rodit na Slovensko i když bydlí v okolí Brna...

mika251
7. čer 2016

@ukeke slovensko je čo sa týka prirodzeného pôrodu s minimom zásahov, bondingu, a respektujucemu prístupu k rodicke sto rokov za opicami. Vacsina z nich nepozna inú polohu než v leze na koze a pôrodné plány sú len kúsok papiera. Takze mnohé slovenky jazdia rodiť do česka, kde je to predsa len trošku lepšie.

myjusiatko
8. čer 2016

@radushka1 otazka je, ako moc tie kamaratky porod riesia.

radushka1
8. čer 2016

@myjusiatko Co ti vím, tak dvě hodně, ale ony chtěly porod teda císařem (jedna KP, ta druhá též nějaký problém), tady je tlačily do přirozeného, tak jely na SK.

myjusiatko
8. čer 2016

@radushka1 tak si si odpovedala sama.

radushka1
8. čer 2016

@myjusiatko ne odpověděla jsem tobě...jak moc porod řešily...
Ono každá preferujeme něco jiného, některá by nejraději rodila doma, jiná v porodnici, některá přirozeně, jiná CS. Některá má k tomu větší jiná menší důvod... . Bohužel ne každé každá porodnice vyhovuje. Jednoduše řečeno, i v česku, kde si myslím, že je porodnictví na hodně vysoké úrovni, je pár porodnic, kam bych si neodskočila ani na toaletu.
Na druhé straně, v okolí mám pár porodů KP, kde CS nechtěl lékař udělat i přes doporučení obvodního gynekologa, protože porodnice má přece tabulky a CS je shazuje v pořadí a preferencí u maminek. Tyto 2 porody měly hrozný průběh a neodnesla to jen maminka ale i dítě.
Ale to je jedno, každopádně autorce doporučuji kuknout na sk koníka, tam o tom bude určo spousta diskuzí 🙂

myjusiatko
8. čer 2016

@radushka1 som na cz aj sk koniku a som rada, že žijem v čr a mám možnosť tu rodiť. Asi tak.

mika251
8. čer 2016

http://tehotenstvo.rodinka.sk/sprievodca-porodn...

typická slovenská porodnica - porodné plány neakceptujeme, porody s nástrihom 76%, bonding po porode neexistuje, dieťa okamžite odvážajú preč. Povinný klystýr i holenie, zákaz jedla a pitia.

"Kým vy strávite dve hodiny po pôrode na pôrodnej sále, novorodenec je v inkubátore alebo na termolôžku v špeciálnej miestnosti. "
Toto je fakt ako z minulého storočia :((

radushka1
8. čer 2016

@myjusiatko ne já ti to neberu, jsem ráda, že se ti u nás líbí, jen jsem psala, že tu mám kámošky, které jely raději rodit na SK a maximální spokojenost... Jen by mě zajímalo, jak to mají Slovenky s uhradou u pojišťovny, přece jen porod pokud je plánovaný není akutní péče, která je hrazena v rámci evropského zdravotního poj.

myjusiatko
8. čer 2016

@radushka1 mam pocit, ze poistovna ti ho preplati do vysky nakladov porodu v na slovensku a zbytok doplacas.

Vieš ako, ono tie kamosky mohli byt spokojne. Stacila fajn smena v nemocnici, mali stastie. Alebo proste neriesili nejaky bonding, rooming a podobne a proste sa prisposobili, alebo im to tak vyhovovalo.

ukeke
autor
8. čer 2016

@radushka1 na kurzu se na to holky ze SLovenska ptaly a bylo jim řečeno, že při odchodu uhradí náklady, které jim pak v plné výši proplatí pojištovna...

gumimaci
10. čer 2016

@radushka1 vsetko som si hradila a potom som si podala ziadost o refundaciu u nasej poistovne, preplatili mi to skoro cele... v konecnom dosledku ma to vyslo menej ako by som platila v BA, lebo napr. na SK sa plati za pritomnost otca pri porode v CR nie.

@ukeke lebo som chcela mat pri porode sukromie, co mi bratislavske kolosy nedokazali poskytnut (prvy sa narodil na Kramaroch a obcas som si pripadala ako na autobusovej stanici). Ale podla toho hufneho uteku slovenek za hranice predpokladam, ze ani Breclav nebude take pokojne miesto ako ked som tam bola ja (min. tyzden tam rodila kamoska a bolo total plno ).

ukeke
autor
11. čer 2016

@gumimaci je pravda, že z toho mám strach...aby vůbec bylo volno, o nadstandardu si pravděpodobně budu moct nechat jen zdát....sám primář říkal, že už tam rodí víc maminek ze Slovenska, než od nás...🙂

gumimaci
11. čer 2016

@ukeke Ja som bola vo february a na nadstandart bol poradovnik a to zdaleka nebolo tolko rodicek ako teraz 😅 Ked ta kamoska porodila, ostala na sale 4h, miesto 2 hodin. Lebo ju nemali kam dat. Ale tak mudr Bambas moze byt spokojny, vo february na predporodnom kurze sa stazoval, ze porodnica bola predimenzovana a na svoju kapacitu maju malo porodov 😀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru