Porodnice Bulovka nebo Neratovice?

azzazraksestane
8. srp 2016

Vybírám porodnici a nemůžu se rozhodnout mezi Bulovkou a Neratovicemi. Máte prosím někdo čerstvé zkušenosti nebo informace? Díky

urtica
8. srp 2016

Záleží, co od toho očekáváš...???

Bulovka je velmi klasická továrna na porody, ale mají prý výborné neonatologické oddělení. Neratovice jsou vyhlášeny příklonem k přirozeným porodům - i když jejich poslední recenze nejsou nic moc. Vznikla tu i samostatná diskuze na toto téma, ze které se zdá, že se v kvalitě služeb dost pohoršily.

Na Bulovce jsem ležela po potratu - prostředí naprosto studené, lékaři apatičtí, většinou nepříjemní, vyhořelí...případné dotazy je vyloženě obtěžovaly.
Když jsem s dulou probírala průběh porodů v jednotlivých pražských a mimopražských porodnicích o Bulovce vždy mluvila s velkým despektem, svým způsobem jako o odstrašujícím případu - tedy ne z odborného hlediska, ale z toho lidského. Údajně trávíte velký čas na monitorech, volnost pohybu je dost omezená, porod pochopitelně vleže. Pokud přijdete s porodním plánem jste považována za provokatérku a problémového pacienta a podle toho s Vámi prý jednají...

V Neratovicích jsem měla rodit, ale bohužel ani tady neposloužím dobrou zkušeností.
Byla jsem objednána k registraci na 37. tt. Nevím, možná jsem měla jen smůlu na lékaře…
Každopádně - vnitřní vyšetření bylo velmi bolestivé, což na mě bylo pochopitelně znát a doktor Svoboda, který mě vyšetřoval, se na mě utrhl s tím, že si mám zvykat a že budu rodit. Zpětně mohu konstatovat, že v den porodu mě vyšetřovali dohromady čtyři lékaři a navzdory kontrakcím a tomu, že šlo o den D, nebylo žádné z těchto vyšetření tak bolestivé jako toto předporodní u zmíněného lékaře. Doktor konstatoval, že do termínu rodit určitě nebudu, že mám CS 2 a že vyšetření na GBS je tedy možno provést až za týden (byla jsem 36. tt. + 3).
Díky tomuto odkladu jsem v den porodu málem neměla výsledky na streptokoka - rodila jsem totiž, navzdory lékařové prognóze, 14 dní před termínem (38+0) - musela jsem si o ně svému gynekologovi volat telefonicky a měla jsem štěstí, že právě ten den přišly, jinak bych musela atb dostat preventivně.
V den porodu jsme bohužel dorazili bez ohlášení - po natočení monitoru (během kterého mi bylo nakázáno ležet, maximálně sedět) mi bylo řečeno, že jsem otevřená na 1 cm, že nález není akutní, že mají stop stav a mám jet do Mělníka. Trochu zvláštní moment nastal, když se lékařka s PA ve vedlejší místnosti dlouze dohadovaly, co do zprávy napsat a jak zdůvodnit, že mě odmítly (později mi sdělil manžel, já byla mimo…).

Nakonec jsem rodila v Mělníku a tato porodnice na mě působila ze všech tří porodnic nejlépe. Kromě sestry na příjmu byli všichni neuvěřitelně milí a příjemní, vše se mnou bylo konzultováno, vysvětleno - nikdo mě do ničeho netlačil. Na sále je k dispozici sprcha míč, lze na nich dovádět dle libosti, lze řvát dle libosti - což jsem zejména ve finiši velmi ocenila (ano, i dnes jsou porodnice, kde na Vás uprostřed kontrakcí učitelsky apelují, abyste nehysterčila a krotila se).
Při natáčení monitoru mě narozdíl od Neratovic nenutili sedět ani ležet - mohla jsem si prodýchávat ve stoje a dřepovat - nechali to zcela na mě. Jediné minus bylo v tom, že ač to porodnice nabízí na svých stránkách, nebyl mi umožněn výběr porodní polohy - rodila jsem na zádech.
Přesto u mě vyhrál jednoznačně Mělník - Na Bulovku ani do Neratovic bych rodit nešla.

azzazraksestane
autor
8. srp 2016

Děkuju moc!

japona
9. srp 2016

@azzazraksestane Na bulovce jsem rodila dvakrát, na oba porody vzpomínám v dobrem. Personál profesionální, vše proběhlo, jak melo, ac bylo riziko, že by to tak byt nemuselo - hospitalizace pred porodem a předčasný porod. Neonatologie je tam fakt uzasna, chvalim, kudy chodím🙂 Pochopitelne jsou tam mouchy typu nic moc jídlo nebo se někdy nějaká sestra spatne vyspí, ale to není podstatne, to bude všude něco. Jak se tváří na porodní plán netuším, ja důvěřovala jim, že ví, co dělají. Neratovice nemam zkusenost.

krakenka78
16. srp 2016

Minulý týden kamarádka rodila na Bulovce, mě to čeká v lednu. Říkala, že na sále všichni skvělý, doktoři i ostatní personál. Tak uvidíme,vše je o lidech. Jak ostatní říkají až to přijde je jedno jestli jsou bílé nebo červené kachličky 😀 a pak cca 5 dní s miminkem tam a jdeš domů.

liska01
16. srp 2016

Na Bulovce jsem rodila a byla spokojená. Na porodní plán se mě ptali sami jestli mám. Rodila mě jen PA, doktor dorazil až na šití a dětská doktorka pro miminko. Během bondingu se jen diskrétně přišla PA podívat jestli nekrvácím. Jediné, co mi řekly, že neumí rodit ve stoje, nějak se mi nechtělo na kozu. 🙂 Ale sami mi doporučuli rodit na boku. Co jsme slyšela od kamarádek z porodů z jiným pražských porodnic, tak jsem to měla nejpohodovější, nikdo mi nic nenutil. Volnost pohybu mmi tedy nepřišla nějak omezená, akorát na monitory, ale já netrvala na tom, že musím i při nich pochodovat, tu chvíli jsem to vydržela. Kamarádce v Neratovicích udělali hamiltona aniž by se jí zeptali. Mě se na Bulovce zeptali, odmítla jsem, nijak je to nepohoršilo. 😀
@urtica Dula měla podle mě zastaralé info.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru