Porodnice Fakultní nemocnice Brno. Máte zkušenost?

leny86
30. črc 2010

Hodně dlouho jsem se rozhodovala, do které porodnice půjdu. Nakonec zřejmě zvolím tu, kterou jsem od začátku zavrhovala 🙂. Zítra se do ní s přítelem jdeme podívat...Pokud máte zkušenosti s porodnicí ve Fakultní nemocnici Brno, dejte mi, prosím, vědět. Díky 😉

lojzina
30. črc 2010

ahoj,ja rodila pred tremi lety a pred 4 mesici v Bohunicich,da se rict ze sem byla i spokojena,zadnej vetsi problem nebyl,personal na porod.oddeleni a i na sestinedeli milej,az teda na 1 sestru ale to je asi vsude.Ted sou ty Bohunice zrekonstruovany,takze pokoje jen po dvou,coz je super,na druhou stranu porad nejaka vizita,uklizecky,proste provoz jak ma byt-ja postradala takovej ten klidecek,at uz na kojeni,tak na vyspani se,paradoxne jsem se vyspala az doma 😒

lojzina
30. črc 2010

@leny86 kdyby te cokoli zajimalo pisni 🙂

leny86
autor
31. črc 2010

Děkuji za postřehy 🙂. Po dnešní informativní schůzce v porodnice jsem docela nadšená. Pár negativ bude asi všude. Na všechny porodnice v Brně jsem slyšela rozdílné názory. Asi opravdu záleží na tom, na jaký lidi těhulka narazí.
@lojzina

lojzina
31. črc 2010

@leny86 ahoj,a pujdes do tech Bohunic,?
Jasne,co clovek to nazor,me se taky spouta kamosek divila ze jdu do Bohunic...Tak at ti to dobre dopadne,mas to uz za par 🙂

staninka77
1. srp 2010

Ahojky.
@leny86-Já jsem rodila v Brně na Obilnáku a všechny moje tři kluky a nedám na to dopustit.
Když jsem tam byla v Listopadu 2009.Porodní bylo perfektní i porodní asistentky a taky dr.byla moc příjemná.
Na šestinedělí je to docela taky fajn až na jednu děckou sestru ta byla šíleně nesimpatická furt někomu nadávala a tak dále.
Chtěla jsem jít do Bohunic ale bohužel mně to nevyšlo měla jsem rizikové těhu a taky jsem byla v rizikové poradně na Obilnáku a tak už jsem tam rodila a zustala.
Bít tebou i tam se jdu podívat. 😉

veronikae
1. srp 2010

Leny86:ahoj,my jsme byli taky v sobotu na informativní schůzce v Bohunicích,tak si tě pamatuju 🙂 .Myslím,že to bude v pohodě,snad chytneme nějaký fajn sestřičky.Myslím si,že je to hlavně o lidech,tak snad to bude v poho.Jinak ta schůzka se nám s manželem líbila,tak mám z toho docela dobrý pocit.

daniellka
1. srp 2010

čauec, já jsem rodila na Obilňáku a dobrý. V Brně bych volila jedině mezi Bohunicemi nebo Obilňákem, jsou to nejlíp vybavený pracoviště pro případ nějakýho problému. Takže určitě volíš dobře 😉

terak
6. srp 2010

Ahoj, tak já mám asi stejný problém..bohunice nebo obilňák??? 🙂 Přijde mi, že jsou obě úplně stejné, každá má nějaká negativa i pozitiva a když narazíš na PA krávu, tak tam můžou mít třeba pozlacené stropy a je ti to v tu chvíli jedno. Já půjdu na informativní schůzku a předporodní kurz do obou a asi se rozhodnu až v den D, kdy zavolám do obou, jestli mají volno na nadstandardu 😀

solvejg
6. srp 2010

Já se chystám Bohunice ve velmi brzké době vyzkoušet tzv. zcela v akci, tak pak případně poreferuji🙂 Zatím jsem tam absolvovala dvě kontroly a je to tedy pěkně o nervy....tří až čtyř hodinové čekání na vyšetření není nic zvláštního. Ale zase to vykompenzuje příjemný personál, který se fakt snaží..no je jich tam na tu armádu těhulí asi moc málo 😀

mystique
6. srp 2010

Já jsem rodila na Obilnáku a fakt super. Porodní pokoj nadstandart třeba není. To má člověk jine starosti a stejně tam moc dlouho není 🙂 Idealní je nadstandart potom. Ikdyž třeba není hned volný, tak říct, že o něj mate zajem jak se uvolní.
Já jsem měla jednu noc na standartním pokoji pak mě přesunuli na ten nadstandart jak se uvolnil a opravdu nesrovnatelné. Ikdyž co člověk to názor. Pokud si chcete pokecat a nechcete být sami a pokud jste prvorodičky tak je asi lepší ten pokoj se spolubydlícíma. Já jsem byla ráda, že mam klid, že se můžu věnovat jen malé a sobě. Navsteva může přijít kdykoliv a nikdo mě v noci nebudi kromě mojí malé.

mystique
6. srp 2010

Jinak Obilnák patří pod Bohunice a doktoři mezi nima pendluji, takže myslím, že pak už záleží jen na osobním pocitu z každého zařízení.

daniellka
7. srp 2010

jj, vyjde to asi na stejno. já rodila na Obilňáku,tam to bylo v pohodě.. v Bohunicích jsem byla 2x na operaci a taky dobrý. Jediný co mi vadilo na Bohunicích, protože jsem tam byla v létě, tak jak jela furt ta klima, že si tam nemůžeš otevřít okno a vyvětrat čerstvej vzduch. Z té klimy je furt takovej suchej, ale to je asi jen můj problém, asi jsem na to citlivá.
Asi bych se rozhodovala jestli Obilň. nebo Bohun. pouze podle vzdálenosti od bytu, kvůli návštěvám.

k.ate
7. srp 2010

já rodila na Obilňáku a nikdy více... Hodně mě zklamal přístup doktorky a PA u porodu, měla jsem pocit, že je spíš otravuju a přístup byl takovej "co si tam vůbec dovoluju lézt, když ještě nerodím..." ☹ (malej se narodil hodinu a půl od příjmu 😀 ) jedinej, kdo byl super, byla studentka, která u toho porodu byla, ta měla suprovej přístup, normálně s náma komunikovala, což se o PA a doktorce říct nedalo.
Rodila jsem ke konci jejich směny a přišlo mi, že si mysleli, že tam budu dýl a když už bylo jasný, že do příchodu další směny malej už nevydrží čekat, chtěli mě mít co nejrychleji z krku... 😕
Já se rozhodla pro obliňák, protože jsme to měli nějblíž ,ale příště bych takovou blbost neudělala...
Jinak šestinedělí docela fajn, až na propouštění stylem "tady už být nemůžete a na novorozeneckým buď bude volnej hostinskej pokoj nebo budete muset za malým docházet" (měl silnou žloutenku a skoro tejden byl na fotu), a na novorozeneckým bych ocenila víc komunikace, co se stavu mrňouse týče... Na co jsem se nezeptala, to mi neřekli a občas jsem měla pocit, že se na mě koukaj, jak na blba, že mě zajímají hodnoty bilirubinu, který malej měl atd... 😕 😀

leny86
autor
8. srp 2010

@solvejg Slyšela jsem, že se tam čeká hrozně dlouho ☹. To se nedá nic dělat...

leny86
autor
8. srp 2010

@k.ate No, tak to je síla ☹. Děkuji za info. Jsem už rozhodnutá, že půjdu do Bohunic...

hannah23
8. srp 2010

Ahoj holky já jsem rodila U Milosrdných bratří a maximální spokojenost až na nějakou sestru na novorozenecké a šestinedělí, ale nidko nejsme dokonalí a asi neměla svůj den, jinak to tam bylo fajn.Chodila jsem tam i na gynekologii na začátku těhu kvůli cystě a byla jsem spokojená.

storm07
30. srp 2010

Ahoj my jsme rodili v Bohunicích a byli jsme spokojeni. Pokoje jsou pěkné - po 2, v 7. patře po 3. Měli jsme jsme nadstandartní porodní box,pokoj již standart. Příště (poštěstí-li se) bych šla opět rodit do Bohunic. 😉 Ale jak tu každý píše, je to o lidech.

faflina
5. dub 2011

Holky z Brna, prosím o pomoc, hledám kamarádku, krerá v roce 2007 v květnu s námi ležela v dětské nemocnici v brně na černém poli, Ona se jmenuje Martina nebo Petra už nevím a dcerku má Romanku narozenou v květnu 2007, má i syna (staršího), Ona je vdaná, je malé postavy kolem 150cm a štíhlá. její dcera prodělala po porodu operaci dělohy a je bez vaječníku. Prosím kdo by ste ji mohl znát dejte vědět, ztratila jsem na ní telefon. Děkuji!!!!!

zelvatko
29. srp 2012

holky, nejsem z Brna, ale zítra jedu do Bohunic.. je to tam všechno při jednom? řekli mi, že mám hledat pavilon Z, ženské, jít do 3patra a tam dělají ultrazvuky, najdu to v pohodě? díky

aadrika
12. zář 2012

Ahojt, my sme rodili minuly tyzden v Bohuniciach a na porodnom sale sme boli velmi spokojni, mali sme nadstandard a velmi dobru porodnu asistentku. Po porode sme lezali tiez na nadstandarde na 7.poschodi ale tam som bola nemilo prekvapena pretoze pokoj bol strasne maly, uprostred bol obrovsky stlp, takze som sa tam ledva vosla ja a maly...Nie som narocna, ale ked chcu za to take peniaze tak clovek by si myslel ze aspon pokoje budu vacsie...Manzel aj ked velmi chcel s nami zostat aj v noci (mal moznost tam zostat a spat na nafukovacke), proste nemal kde lezat a spat, nebolo tam miesto...Ale inak detske sestriky boli mile, vsetko vysvetlia...To moja skusenost.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru