icon

Porodnice Krč, neboli Thomayerova porodnice

lucias1
28. led 2007

Ahojky...Nevím jestli tohle téma tady už někde je a jestli je tak se omlouvám.
Chtěla bych vědět veškeré zkušenosti maminek s touto porodnicí.
Předem děkuji za odpovědi.

zuzavlc
8. dub 2008

Teda to jsem zklamaná, když si čtu o tom,že v Krči nedávají po císaři stehy samovstřebávací ☹ ,myslela jsem,že už se dávají běžně všude.První císař jsem měla u Apolináře a měla jsem samovstřebávací,šla jsem pátý den domů.A to vyndavání stehů bolí??? 😕

petule.h
9. dub 2008

zuzavic: je to jedna dlouhá nit, která se pak až budeš odcházet na jedné straně ufikne, protože je tam uzlíček na každé straně a z té druhé strany se to vezme a vytáhne.nebolí to, ale trochu to štípne,přeci jen po týdnu, ale pak jdeš hned domů...mohla jsem jít domů o den dřív s tím, že bych druhý den dorazila na vyndání toho stehu, tak jsem ještě noc vydržela... 🙂 no já rodila v sobotu v 6 ráno a domů jsem šla v pátek ráno, protože den porodu se prý nepočítá...takže 6 dní..

marcet
9. dub 2008

petule.h:zatím se nikdo neposílá nikam pryč,ale je pravda,že už nějaké maminky po porodu byly na patře,jelikož nebylo místo,ale hned během dopoledne byly převezeny k nám na šestinedělí...
Zrovna dneska jsem po noční a stav je 28 dětí🙂

marcet
9. dub 2008

matru:jojo jsem sestřička,z novorozeneckého oddělení 😉

vrana
9. dub 2008

Ahoj marcet,
a když přijedu v době kdy bude plno, kam mě odešlete?

marcet
9. dub 2008

vrana:ahoj,termin jsem koukala máš nějak na začátku října a to by podle mě nemělo být až tak plno,jelikož prvních 14 dní v září máme zavřeno...takže než se to naplní nějaký ten den potrvá. 🙂 Tak se nestrachuj...času máš ještě dost 🙂

petule.h
9. dub 2008

no jede to teď jak na běžícím páse co? to jsem zvědavá na ten červenec teda? no holky, přeji Vám dnes pěkný den, je tam slunečno 🙂

marcet
9. dub 2008

petule.h:no to jede teda 😀 tak zatím od začátku dubna se u nás narodilo 62 dětí 😉

petule.h
9. dub 2008

no to je dost hustý 😉 , škoda, že nejde zamluvit nadstandartík, asi je o něj boj co?

marcet
9. dub 2008

no celkem jo,většinou jsou tam cizinky,ale taky je tam občas volno 😀

petule.h
9. dub 2008

já měla společné wc taky minule s cizinkou a celou rodinkou, ale nikdy jsem je tedy nepotkala 🙂 , no já ho mít budu, tomu věřím, ale tam ty asi nejezdíš co?tam jsou sestry zvlášť.No nic, pokud bych měla císaře, tak mi doneseš mimino na JIP 🙂 .

marcet
9. dub 2008

no ono oddělení novorozenců na šestinedělí a nadstandart je jedno oddělení,takže občas tam mám taky nějkou službu 😉 ..no jasně,jak jinak..pokud nebudu mít zrovna dovolenou 😀

petule.h
9. dub 2008

aha, já , že dole byli všechny sestry ve své kukani a střídali ser myslím na 2-3 směny na konci chodby a ty sestry co byli nahoře už jsem dole neviděla, tam jsem čekala na to vyvolání porodu 🙂 tak to jsem netušila, že to tam je tak hezky propojené 😀

bramburka
10. dub 2008

Marcet a jak to udelala Dara, když rodila, mi neříkej, že byl zrovna uplně náhodou volnej nadstandart - a taky bych neverila, že byla na normoš pokoji, nebo jo?

Jednou byla na obede v restauraci, kde jsem pracovala, objednala si strašně drahej salát, a vyjedla z nej jen okurku salatovku, kuchar byl naprdlej teda.

katchula
10. dub 2008

Tak s tou Darou Rolincovou mě to už taky napadlo? To jde si ten nadstandard nějak předplatit dopředu?

marcet
10. dub 2008

bramburka,katchula:ono chodila k našemu gynekologovi normálně na gynekologické prohlídky ještě před otěhotněním..a když pak byla těhotná..tak chodila stále k němu na kontroly..on jí také rodil a tím pádem jí on ten pokoj před prodem zablokoval...

matru
10. dub 2008

no to je jasný, že neležela nahoře 🙂 🙂 marcet:to je fajn , že znám aspoň jednu sestřičku, to se budeme učit kojit, co?snad to po těch letech ještě zmáknu, hlavně aby už to bylo 😀 😀

matru
10. dub 2008

a jak to tam teď vypadá?říkala jsem si, že mimča z víkendu už by mohla být doma a tím pádem volněji, ale asi se to točí stále dokola? 🙂

marcet
10. dub 2008

matru: 😉 😉 tak až narazim na holčičku která se bude jmenovat Nela,tak budu vědět,že si to ty 🙂
Dneska odlétám do Londýna,ale příští týden jsem v práci od úterka....

marcet
10. dub 2008

matru:včera jsem odcházela a bylo tam 28 dětí,ale mělo jich jít docela hodně domů...

matru
10. dub 2008

tak skvělý, v úterý mám termín 😀 tak přeju krásný výlet do Londýna!! 🙂

marcet
10. dub 2008

díky🙂 jenom doufám,že v tu dobu tam nebude víc holčiček se jménem Nela 😀 😀

matru
10. dub 2008

jsem Martina mám 9-ti letou Kačenku 🙂 🙂 🙂 to snad nás víc nebude 😀

marcet
10. dub 2008

snad ne 😀 😀 😀 a já jsem Markéta 🙂)

petule.h
10. dub 2008

Ahoj holky, no Matru a jak to s tebou vypadá? už se nějak otevíráš či co? já jen, aby jsi tu nepsala ještě za týden 🙂

matru
10. dub 2008

Petule, zatim se nic nedeje, akorát mám dole břicho...zítra mám zase kontrolu, tak uvidím, co mi řeknou...týden ještě vydržím, ale déle už čekat nechci! 🙂 🙂 taky mě překvapilo, že jsem ještě nebyla na monitoru, můj gynekolog mi ho dělal 3x a v Krči zatím vůbec...tak možná zítra... 🙂

petule.h
10. dub 2008

ahoj, mě gynekolog dělá každou prohlídku ultrazvuk, v Krči před 2 lety mě taky při každé kontrole dělali jen ultrazvuk a samo do mě sáhli aby viděli jak jsem otevřená. A čemu říkáte monitor? na tom jsem tam nebyla nikdy

petule.h
10. dub 2008

tedy pokud to není ultrauzvuk 🙂

bramburka
10. dub 2008

to ti daji na bricho takový repráky a jedním poslouchají srdeční ozvy a druhým děložní kontrakce pokud se nemýlím a zaznamenává to graf, pred porodem jsem tam mela krásný pravidelný kopečky, ale jinak asi až 10 minut pred porodem to házelo kopce jaký chtělo 😀

matru
10. dub 2008

je to tak jak říká bramburka...jinak vnitřní vyš. a sono mi dělají pokaždé...ten monotor je asi důležitý až po termínu, aby bylo vidět, že je mimi v pořádku...při prvním těhu jsem na něm byla několikrát, ale už si nepamatuju jestli před termínem...

Strana