icon

Porodnice Liberec. Zkušenosti?

twins_sovovi
20. říj 2020

Ty které mají zkušenosti byla bych ráda o info Č. Lípu odmítám...

sigyn
20. říj 2020

Co vás zajímá?

twins_sovovi
autor
20. říj 2020

@sigyn porodnické oddělení i novorozenecké 🤗 jaký tam maji přístup a tak 😊

sigyn
21. říj 2020

@twins_sovovi Řekla bych, že převažuje kladný přístup. Po dobu mého "pobytu" byla tak 1 z 10 sestřiček nepříjemná. PA byla milá, jen když se pak prostřídaly, tak přišla jedna dost nerudná, ale tak jsme jenom lidi... doktoři byli spíše mladí, takže ještě nebyli vyhořelí, tam nebylo co vytknout. Předporodní pokoje perfektně vybavené, novorozenecké už bylo trochu horší - chybělo mýdlo, hodiny (zvlášt když musíte každou chvíli zapisovat údaje o miminku a kojit na čas, tak to čučení do mobilu byla už pak dost otrava), nestabilní wifi (zminuji hlavně ted, když nejsou možné návštěvy, tak videohovor se ne vždy podařil). Doporučuji si vzít dostatečnou zásobu plínek, vlh. ubrousků a případně vložek. Něco málo dostanete, ale mě to třeba nestačilo. Dost se to mění podle toho, co aktuálně dají sponzoři. S kojením se sestřičky snažily aktivně pomoc, jen co sestra, to jiná ráda, takže v tom pak byl guláš, ale byly trpělivé, žádné štěkání, když to nešlo apod.

twins_sovovi
autor
21. říj 2020

@sigyn Tak to slyším ráda 😍 mám asi vybráno v lipe to jde od 10 k 5ti a slyším hrozný hodnocení. Budu tedy druhorodicka takže mě asi nic učit nepotřebuji takže budou mít ode mě klidek🤭

sigyn
21. říj 2020

@twins_sovovi Ještě jsem zapomněla zmínit, že jsem se bála i jaké bude jídlo (jsem hodně vybíravá) a nemůžu říct, že by mi něco nechutnalo. Co jsem slyšela, tak druhorodičky už berou jako zkušené mámy, tak jim většinou už nic nevysvětlují (péči o dítě) a nechají je více mluvit do průběhu porodu.

twins_sovovi
autor
22. říj 2020

@sigyn Tak to je super mě Teda u prvního porodu "v lipe" nechaly bejt jak kdych měla odrozeno celé vojsko🤷‍♀️ přístup hroznej přitom jsme rodily 2 mě si nikdo nevšímal kdybych pak už nezačala volat že už to nedám dlouho tak jsem si tam ty děti v ty postely odrodila sama bez pomoci praskly mi vodu a během 2 hodin mi tam přišla PA. jen jednou pak když jsem jí volala tak spruzene že se koukne, ale že přeháním... No koukla se a říká vy jste na 10 prstů otevřená a rodite říkám no to já vím cejtim to TV ahla mě jak pytel brambor kontrakce nekontrakce to js byla už nepříjemná já že jako chodit v kontrakce prostě odmítám že to nejde.kdyz jsem konečně došla na sál tak mě pak nechaly asi 15 minut než přišel porodník ten MK tak laxne řekl si zatlacte... Pak ať počkám že to bude rychlý tak jsem zase čekala až se prevlikne druhéj doktor"kterej byl prevlecenej"na mě čuměl jak se tam svijim ani ke mě nešel nic než se vrátil ten první kontrakce mi zmizely prdely mi 4 vyvolavacky a nic takže jsem holku tlačila hodinu díky tomu jsem byla potrhaná když jsem malou porodila tak jsem nebyla už schopna vytlačit druhou takže do mě vrazil kleště druhéj ji rukama vytáhl a to jsem myslela že bude po mě... Naproti mě byly celou dobu otevřený dveře dokořán ať prošel kdo prošel každej na mě čuměl takže soukromí nebylo a jim to bylo sumak takže porod katastrofální.. Nemohla jsem 7 hodin vztat 3x jsem odpadla když mě chtěly vykoupat šílený... Už bych tam nešla ani náhodou 🤦‍♀️ Chci teď trochu péči a ne aby jsem byla jak na jatkach nějaká stará prasnice co nikoho nezajímá a třeba se po**r.. 🙄 Jídlo tak to. Nekomentuju to byl hnus 🤣 pak jsem chodila jist do kantyny protože jsem byla vážně hladová a ty blemty co jim říkaly jídlo byly strašný... Ráda slyším že to je v Liberci jiný 🤗🤗

sigyn
22. říj 2020

@twins_sovovi Tak já měla porod vyvolávaný, protože po odtoku pl. vody se nic nedělo. PA chodila každou hodinu kontrolovat a doktorka cca každé 3 hodiny. U samotného porodu jsem také měla otevřené okno (musí být super bydlet naproti v domě) a to doktorka chodila každých 45 minut. Zázemí na porodním sále bylo bohaté (ale jelikož jsem byla na kapačkách, tak jsme stejně měla smůlu) a až na to okno i bez "diváků", Když už šlo na finále, tak to trvalo snad 10 minut a bylo po všem, zranění jen mírná, ale dost jsem cvičila s Aniballem, tak jsem věděla co a jak. Ale ještě lepší pověst než Liberecká porodnice má Jablonecká porodnice, ale ta byla pro nás daleko.

twins_sovovi
autor
23. říj 2020

@sigyn O tom bytovým domě jsem už někde slyšela doufám že tam mají zaluzie😂jinak si hodím prostěradla prez okna 🤣no o aninallu jsem četla i koukala na videa, ale moc se mi. To nelíbí 🤷‍♀️nevím radši zůstanu u klasiky bez ničeho 😃Jablonec mám Teda také z ruky 🙄