Porodnice v Ústeckém a Libereckém kraji, máte zkušenost?

indiankaindianka
6. bře 2017

Milé maminky, ráda bych se Vás zeptala na Vaše zkušenosti s porodnicemi v těchto krajích.
Jelikož naše porodnice, která je v Rumburku, se má zavírat a já bych tam rodit i tak nechtěla, chtěla bych se dozvědět co nejvíce o nemocnicích v okolí.
Když hledám nějaké recenze či diskuze, většina je už pár let stará.
Slyšela jsem chválu na nemocnici v Jablonci nad Nisou, také bych se ráda něco dozvěděla o porodnici v Děčíně, v Ústí nad Labem.
Nechtěla bych třeba do Liberce ani do České Lípy.

Za každou ať už pozitivní či negativní reakci budu ráda. Budu ráda také za poznatky a dodatky, co Vám kde chyběl nebo naopak, co Vás mile překvapilo.

Moc děkuji 🙂, myslím, že by to mohlo být přínosem i dalším "prvorodičkám" z těchto krajů.

majkoz
6. bře 2017

@indiankaindianka Rodila jsem třikrát v Děčíně. S prvním porodem- jeho vedením jsem tedy spokojená nebyla vůbec, ale bude to již 11 let... od té doby se, myslím, mnohé změnilo - k lepšímu. Druhý (2009) a třetí (2014- to byl i bonding samozřejmostí) porod- skvělý přístup lékařů i PA, dobrá komunikace, a oddělení šestinedělí taky dobré- jen je potřeba sestřičky třeba trochu přemluvit, aby miminko nemyly mýdlem a nematlaly jejich sponzorskými dary😉 (když si to nebudete přát), až Vám budou ukazovat, jak na to při koupání atd... Podpora kojení dle mne dobrá, ale pro všechny případy kontakt na externí l. poradkyni neuškodí mít připravený. Porodní odd. a šestinedělí je podle mne v Děčíně skvělé, narozdíl od právě třeba Č. Lípy, tam to sobně neznám, jen od kamarádek, a tedy nebrat... Vzhledem k Tvojí dojezdové vzdálenosti bych tu Děčínskou doporučila😃

indiankaindianka
autor
7. bře 2017

@majkoz Moc děkuji 🙂, já právě nemůžu nikde narazit na aktuální doporučení.
Ještě jsem zde včera narazila na Mělník (pro mě tedy o kus dál), ale strašně se mi líbily jejich porodní možnosti, kde upřednostňují bonding právě i u císařského řezu, který mi díky nízko položené placentě hrozil.
Takže děkuji za doporučení, snad se připojí ještě někdo se zkušenostmi 🙂

operetka
7. bře 2017

Rodila jsem před šesti týdny v Jablonci nad Nisou a 100% spokojenost. Personál úžasný, zejména porodní asistentka a dětské sestry - porod bez medikamentů, v libovolné poloze (PA mi sama doporučovala polohy, které bych mohla zkusit), v podstatě jsem odrodila sama s manželem, s poradou PA a bez dalších rušivých elementů.
Odd. šestinedělí v pohodě, podpora kojení dobrá, sestřičky úžasné, přiběhly kdykoli jste měla problém ve dne v noci a pokaždé byly milé.
Kamarádka rodila v Liberci - asi před 4 měsíci - a taky si moc chválila, prý se hodně zlepšilo.

indiankaindianka
autor
7. bře 2017

@operetka Moc děkuji 🙂

tauriel_nm
7. bře 2017

Musím se zastat České Lípy, rodila jsem v České Lípě, 09/2016, takže nedávno, měla jsem hrozné štěstí a rodil mě můj skvělý gynekolog. Nemůžu si absolutně stěžovat na Lipeckou porodnici. Jen jedna PA mě dost iritovala, ale to je vše. Jinak péče před i po porodu parádní. Ba naopak jsem slyšela negativa na Děčín, ale co clovek

tauriel_nm
7. bře 2017

Co člověk to názor, omlouvám se, odeslala jsem to dřív. :D

indiankaindianka
autor
8. bře 2017

@tauriel_nm I Vám moc děkuji za Váš názor 🙂. Moje známá tam rodila také, ale císařem, což je trošku jiné. Chtěla bych se Vás zeptat, zda-li dodrželi například Vaše přání, či radili a pomáhali? Pak jestli Vám narozené miminko nechali hned u sebe? A jak je to tam se soukromím a pokoji?
Já na Děčín ještě neslyšela žádnou recenzi (ani od známých), ani na internetu jsem se toho moc nedočetla :(

tauriel_nm
8. bře 2017

@indiankaindianka -Byla jsem hospitalizována den před porodem (den před TP), malý mě špatně průchody pupečníkem, šlo k němu málo kyslíku, porod mi vyvolávali. Miminko mi hned po narození přeložili a chvíli nechali semnou, ale jelikož měli šílený frmol a nemohli mě a miminko hlídat, tak mi ho vzali a dali do inkubátoru, hřát se. Měl několikrát obmotany pupečník okolo krku, museli ho víc sledovat, což by údajně nestihali, tak byl v inkubátoru. Moc se mi za to omlouvali. Po pravdě a mimo téma, do dnešního dne z toho mám deprese, z toho, že první hodiny života strávil sám beze mě, ale bohužel, na druhou stranu, rozumím tomu, že chtěli jistotu, že bude v pořádku atp. Měla jsem z prdele kliku, jak se říká a uvolnil se mi nadstandard, takže jsem byla na něm. Běžně jsou v České Lípě pokoje po dvou. Myslím, že hodně záleží na tom, na koho člověk narazí, s kým je na pokoji. Já jsem šťastná, že jsem mohla být sama.
V Děčíně rodila císařem kamarádka, vyprávěla dost hrozby "horory"... :D A nebyla jediná, od které jsem neslyšela dobré recenze...

indiankaindianka
autor
8. bře 2017

@tauriel_nm Moc děkuji za podrobnější popis. Já vím, že je to hodně o lidech, kteří tam zrovna budou, proto se snažím spíš si sehnat informace také o tom, jak to chodí. Myslím, že co se týče Vaší situace, tak naprosto chápu, že jste s ním nemohla být déle. S takovými komplikacemi člověk nikdy neví a nechce to mít na triku. Nemusíte mít deprese, jsou situace, které si člověk nenaplánuje, ale zdraví je na prvním místě.
Já postupně pročítám, co vše si budoucí maminky plánují - opravdu je to asi hodně velká věda, ale já zase tak náročná nejsem 🙂, jen bych chtěla mít ten počáteční kontakt, ať už budu muset na císaře nebo normálně. Pak jsem četla, že není povinnost, aby nás nastřihávaly, někde to bohužel dělají už dopředu..
Já v Děčíně byla bohužel na první revizi, ale musím říct, že mě mile překvapil jejich přístup.
Vím, že některé maminky ledacos zveličí, některé jsou citlivější, ale i tak si člověk z každé situace něco vezme.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru