Porodnice Náchod. Někdo čerstvé informace?

keplici
12. led 2023

Zdravím, chci se zeptat, máte někdo čerstvé zkušenosti s porodnicí v Náchodě? Vím, že to tam teď mají nové a krásné, ale jde mi spíše o personál? Neslyšela jsem moc chválu na dětské sestry z šestinedělí. Poprvé jsme rodila v Rychnově, tam jsme byla naprosto spokojená 🤗 ale teď kvůli prvorozenému, půjdu do Náchoda, máme to blíž. Díky 😊

klokanka31
12. led 2023

@keplici Já rodila 2020, takže stará zkušenost, ale z dětskýho personál opravdu nic moc.

keplici
autor
12. led 2023

@klokanka31 ajajaj.. a jinak vše v pořádku? ☺️ No já váhám i o ambulantním porodu, takže kdyžtak to tam zkusím a odejdu, když bude vše v pořádku.

klokanka31
12. led 2023

@keplici Právě já tam měla ambulantní porod 😃 A byla jsem šťastná, když jsem viděla jak chtěla sestra z dětskýho buzerovat...Ale zase na porodní asistentku jsem měla štěstí, byla super. A chlapský personál taky super, ať už šlo o primáře gyndy, doktor co mě odrodil, i doktor z dětskýho.

keplici
autor
12. led 2023

@klokanka31 až tak je to tam horký, jo? 🤣 A kolik hodin po porodu jste šla? ☺️ A odkud jste? Na ostatní vyšetření vám dal žádanky váš pediatr? ☺️ A odběr z patičky? Musela jste si někoho sehnat?

klokanka31
12. led 2023

@keplici To už si nepamatuju po kolika hodinách přesně, ale dopoledne jsem porodila a odpoledne šla. No já byla prvorodička takže si na mě sestra chtěla smlsnout 😄 Oni mi dali papír kam a kdy se dostavit na vyšetření, pediatra jsme si navštívili druhý den po porodu, na krev z patičky jsme šli do porodnice na dětský, a na kyčle a ultrazvuk ledvin taky v náchodský nemocnici.

keplici
autor
12. led 2023

@klokanka31 chudák a nevyšlo jí to 🤣 vy jste teda 🤣 je, takže paráda, takže se tam můžete vrátit na vyšetření, vím, že v Rychnově právě ne-e. A hlásila jste dopředu, že jdete domů? Nebo raději po? ☺️

klarahavlova
12. led 2023

@keplici Byla jsem tam 2019 a 2022.
S prvním (ještě ve staré budově) jsme na šestinedělí strávili týden a zažila jsem asi 2 směny nepříjemných sestřiček, většinou starší ženy, evidentně vyhořelé. Ostatní sestřičky byly skvělé, milé, příjemné a nápomocné.
S druhým jsme byli vloni na šestinedělí 4 dny a všechny sestřičky co jsme tam zažili byly skvělé, opravdu nemám co vytknout.
Zároveň jsem byla nadšená z nového prostředí, spousta místa, hodně samostatných pokojů, bufetová snídaně...

klokanka31
12. led 2023

@keplici Jako překazila jsem jí plány, ona na mě hrozně důležitým tónem že pak za mnou přijde abych ukázala jak budu přebalovat, a jak koupat, když jsem jako ta prvorodička (jednala se mnou jak s největší blbkou) tak jsem jí to s úsměvem odkývala, asi se pak divila že jsme pryč 😁 hlásila jsem to dopředu. Po porodu teda z dětskýho byli proti, strašili mě vším možným, ale bylo vše v pořádku tak nás pustit museli.

klokanka31
12. led 2023

@keplici A chce to mít fakt pevný nervy pokud chceš ambulantní, oni dokonce volali našemu pediatrovi a něco do něj hustili. Nám řekli že nás odmítá vzít takhle po ambulantním porodu, ale když mu volal manžel tak nás normálně objednal na druhý den, a pak nám říkal, že mu volali a vyváděli 🙄 Sám s tím problém neměl.

katule1990
12. led 2023

@keplici Já teda už před dvěma lety a znovu bych tam nešla. Strávila jsem tam 8 dní. Některý sestry byly moc milý (hlavně ty, co řeší miminka), některý naprostý fůrie (hlavně ty, co řeší rodičku). Jako aby na mě před 7 ráno řvala sestra, že chci vyvraždit mámy s dětma, protože mám ručník přes světlo, který mi tam dala sama od sebe jiná sestra, tak to už je i na mě moc. Bohužel jsem byla v tak hrozným stavu po všech těch komplikacích, že jsem se na nic nevzmohla. Celých 8 dní (+ 4 před porodem, co jsem ležela na gynekologickým) jsem prosila o nadstandard, nedali mi ho ani na den. Jakákoli možnost, že by tam za námi mohl byť na chviličku manžel (covid) neexistovala (což je protizákonné). Dítě mi měli po císaři přivést po 5 hodinách, přivezli až po 10 hodinách, celou noc jsem kvůli tomu nespala a čekala, až přijedou a když už si pak dovolila ze zoufalství zazvonit (vstát jsem nemohla), tak mě sestra seřvala, že toho mají moc a nejsem tam jediná. Za mě prostě ne, ačkoli tam byli některý i moc milý. Úplně to na mě zase padlo, jak to píšu.

keplici
autor
13. led 2023

@klokanka31 to snad ne, to je přehnané. Achjo. No s tím ukecavanim se bojím no, kór, když manžel s tím AP taky není na 100%. Jo, jsme zvědavá jak tohle ještě dopadne 🫣

keplici
autor
13. led 2023

@katule1990 tak to mě moc mrzí. Vůbec tohle nechápu, když je to nebaví, tak ať jdou dělat k pásu a ne dělat traumata maminkám, které jsou po porodu křehké. Jako chápu, že ne každý má v práci svůj den, ale prostě člověk, slyší na ten Náchod víc volných ohlasů, tak to tam někdo je naštvaný neustále snad.

krtcice
14. led 2023

Rodila jsem 2011, 2015, 2018 takže ne úplně čerstvá zkušenost. Ale vždy jsem byla naprosto spokojená.

mulen357
8. bře 2023

Dobrý den,
Rodila jsem v únoru 2023 v Náchodské nemocnici. Byl to můj 3. porod. Předchozí dvě děti jsem rodila v FNHK. A musím říct, že jsem šťastná, že jsem si své dva předešlé porody vyléčila jedním moc krásným a přirozeným porodem v Náchodě.
Měla jsem neuvěřitelnou kliku na starší, zkušenou a trpělivou PA. Byla úžasná. (Světlé vlasy) Bohužel, jsem zapomněla jméno. Také můj manžel byl perfektní a porod jsme si oba dva užili. Využila jsem bylinkovou napářku, sprchu, balón, polohy jsem mohla střídat přesně podle potřeb. S manželem jsme byli neustále spolu a po porodu i s naším synem. I přes velkou váhu miminka (přes 4kg) jsem nebyla nastřižena a ani poraněná. Vděčím za to šikovné PA a lékařce, které krásně vedly závěr porodu. Chválím i oddělení na kterém jsem měla nadstandart a opravdový klid na odpočinek po porodu. O takovém porodu jsem slyšela pouze ze zahraničí od kamarádek, kde je to běžná praxe.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru