icon

Registrace v porodnici. Jak to funguje?

gaaaby
8. pro 2020

Ahoj holky!
Mozna budu mit uplne blbou otazku,ale.. jak prosim funguji registrace v porodnicich.. vybrala jsem si porodnici ktera k porodu neregistruje, ale ja nevim zda to neni povinost? Nebojak se v tomto pripde postupuje , ze by mela porodnice uz plnou kapacitu? Je mozne se zaregistrovat jinde a pak v pripde ze se dostanu tam kam chci registraci zrusit? Nebo?
Vubec se v tom nevyznam..
dekuju moc za rady!

handulkak
•
8. pro 2020

@gaaaby u prvního porodu jsem byla v porodnici, kde se neregistruje. Byla jsem se tam podívat na prohlídku, abych vedela co a jak a pak až k porodu. 😊
Zavolala jsem si, ze už jedu a oni řekli ať dojedu. 😊😊
Ale okolo mého bydliště jsou min. tři porodnice bez registrace - takže v případě ze by měli plno bych jela jinam.

U druhého jsem registraci nestihla 😁

emamaira
•
8. pro 2020

Byla jsem v porodnici, kde se neregistruje, jen se předem může přijít vyplnit porodopis, ale není to povinnost. Registruje se až na vyjímky jen v Praze. Pokud nemocnice registrace nemá, tak jsem předpokládala, že mají takovou kapacitu, že by se neměla naplnit. Nejlepší když si do porodnice zavoláš už během těhotenství a oni ti řeknou, já to tak udělala.

areh
•
Autor odpověď smazal
•
areh
•
8. pro 2020

@gaaaby u nás se taky neregistruje. Až začneš rodit,tak přijedeš do nemocnice. Nebo tě tam předá gynekolog kolem termínu porodu a jdeš tam předem na kontrolu.(tu jsem u prvního nestihla). Jinak jsem si jen ohlídala,kdy porodnice maluje,aby neměli zavřeno. Mají to předem napsané na stránkách a je to každý rok ve stejné době.

jade85
•
8. pro 2020

Registraci bych neřešila, spíš bych trvala na sepsání dokumentace ještě před porodem (třeba do toho 36tt), abys měla jistotu, že tě nebudou otravovat s papírama, až tam přijdeš rodit. Je lepší si vše co podepisuješ přečíst v klidu a případně se doptat na co potřebuješ, ať to pak neřešíš v kontrakcích 🙂

patypresdevaty
•
8. pro 2020

Ono je ta registrace jen orientační a v Praze a okolí slouží hlavně k tomu, aby se rodičky trochu rozprostřely dle kapacity jednotlivých porodnic.
Ale pokud bude mít porodnice zrovna plno, stejně te nevezmou ani když budeš registrovaná

gaaaby
autor
•
8. pro 2020

Moc vsem dekuju za odpovedi! Uz to chaaaapu! Bohuzel mi to nikdo nerekl. Diky holky!

JESTE OTAZECKA KDYZ BYCH BYLA REGISTROVANA V NEJAKE PORODNICI A NA POSLEDNI CHVILI SE ROZHODLA RODIT V JINE KTERA REGISTRACI NEVYZADUJE TAK MOHU?

handulkak
•
8. pro 2020

@gaaaby tak můžeš, ale vlastně drzis místo někomu, kdo by tak třeba rad. 🙂

Já u první chtěla rodit cca 140km od nás, měla jsem registraci tam, ale raději jsem byla domluvena i tak, kde nebyla registrace třeba a byla blíž - no nedojeli jsme 😁😁

gaaaby
autor
•
8. pro 2020

@handulkak jasne! Chapu naprosto! Dekuju moc

klaruskaholubinka
•
8. pro 2020

Ja rodila na Příbrami, tam je to též bez registrace a od 32tt jsem tam co týden jezdila, aby si vedli své záznamy, takže bylo jasné, že budu rodit tam...ale je pravda, že jak mám gynekologa v Praze, tak jsem tam volala předem abych se na to zeptala, upozorňoval mě na to.