icon

Je věkový rozdíl 15 let mezi partnery problém?

13. led 2023

Přijde vám to v pohodě? Já nevidím teď problém, ale mám růžové brýle 😂😂

Strana
z3
katule1990
13. led 2023

Naprosto souhlasím s @irmamala a @carmenz. Můj manžel je starší o 19 let, jsme spolu skoro 12 let. Samozřejmě mám trochu strach z toho věku a pořád čekám, kdy mi dojde, že mám doma starýho chlapa a zatím nic 😀. Ano, je v takovém případě pravděpodobnější, že dřív umře, že bude mít zdravotní problémy, že zdědkovatí. Nicméně ani se stejně starým partnerem není vůbec jistota, že se to nestane, znám chlapy, co jsou ve 40 dědci s kupou zdravotních problémů, znala jsem chalpy, kteří umřeli mezi 40-50, člověk prostě nikdy neví, co bude. Kde je jistota, že když budou partneři stejně staří, tak u nich nebude v 50 válka Roseových? I priority lidí se mění, kdo chtěl ve 30 cestovat, v 50 už ho to nemusí bavit a naopak (viz naši, mamka teď letí do Saudský Arábie s kámoškou, tátu už cestovat nebaví, dědek ale není, furt někde lítá na kole). Myslím, že důležitý je hlavně se shodnout na prioritách a plánech do budoucna. Můj manžel je třeba velký sportovec a přestože už mu bylo 50, tak mě porazí asi ve všech sportech a to nejsem žádná velryba ani sportovní antitalent. Navíc je pořád pěknej chlap, co mě přitahuje. Věk je jen jedna z mnoha proměnných 🙂.

ckocka
13. led 2023

Rozdíl 19 let, spolu čtvrtstoletí. Nikdy bych neměnila, rozumíme si čím dál tím lépe.

jana31990
13. led 2023

Osobně v tom nevidím žádný problém třeba kamarádce je 32 a jejímu příteli 60 a mají spolu 5 letého kluka a jsou spokojenía to uz jsou spolu asi 8let. Prostě lásce občas neporučíš

lv
13. led 2023

A není to naopak, partner mladší o 15let? To mi přijde sice na románek nezadaných obohacující, její zkušenosti a a sex. apetit, jeho neustala potřeba. Ale pro trvalé partnerství ne.

klokanka31
13. led 2023

@jana31990 Někdy lásce neporučíš, někdy penězům...

pavlinar
13. led 2023

Za mě je to moc. Jistě, nekomu to funguje. 55 ženská krepci se 70 stramakem a sotva mu stačí. Ale myslím, že jsou to spíše výjimky.

barulina
13. led 2023

Já 10 let rozdíl, poznala jsem ho když mě bylo 21 jemu 32, bylo to fajn, dokud jsem úplně nevyzrálá. Já chtěla začít být ženou, on ve mě viděl furt mladou holku. Nikdy na něj neřeknu špatně slovo, koneckonců, mám s ním dceru, je skvělý otec, byl fajn partner, ale cítila jsem se jak malé decko ke konci.

korin
13. led 2023

Muž je starší o 11 let, jsme spolu 15 let a zatím dobrý. Zatím mu ještě stačím 😀

lutu11
13. led 2023

Za mě je to moc. Když tebe bude 50, jemu bude 65. Nez ty pojedes do duchodu, jemu bude 80 (mozna). S kym budes svy poslednych 20 let zivota?

l_
13. led 2023

@lutu11 a kde mas jistotu, ze tu tvuj stejne stary pritel tu za 20let bude ;)

klokanka31
13. led 2023

@l_ Přesně, můj děda s babičkou byli od sebe o 9 let, a děda ji přežil o 20 let.

jana31990
14. led 2023

@klokanka31 tak u nich to opravdu není o penězích. Ona normálně pracuju v penny a on je automechanik. Takže fakt kdo ví jaké závratné peníze si on nevydělá

ninive211
14. led 2023

Pro mě by to bylo moc a nesnesla bych dlouhodobě vedle sebe někoho o tolik staršího, bych si připadala jak děcko vedle otce. Navíc otázka, proč vůbec chlapy ve středním věku přitahují holky těsně po škole - krom honění ega a zvyšování sebevědomí, že na to nàm, sbalit a udržet si mladou kočku. Za mě limit 10 let max a už to je dost. Ale každý to může mít jinak.

carmenz
14. led 2023

@ninive211 To je asi různé, někteří jsou možná opravdu ti "slintáci", co jdou po mladém mase, někteří si opravdu zvýší prestiž, ale někdy se to prostě jen stane. Jako u nás. Navíc můj chlap nechtěl mladou, protože jeho kámoš měl zrovna po takovém katastrofickém vztahu. A tradá 🤣 Já se ale asi na svůj věk chovala poměrně vyzrále, takže to bude hrát roli i naopak, některá je ve 25 ještě střevo a některá hotová ženská (navíc s bonusem svěžího vzhledu).

lenulen
14. led 2023

15 let je moc. Vlastne ti jednoho dne tech 15 let veme. Teda az zestarne, budes se o nej starat, dochovas ho a jak umre uz budes ve veku, kdy budes potrebovat sama pomoct.

sedouana
14. led 2023

Známí rozdíl 25 let. Něco strašného a slečna začíná být z toho vzteklá.

vladenkamaminka
14. led 2023

Kamarádky maminka 58 let, manžel o 17 let starší, poslední 3 roky u nej velké známky stařecké demence. Dostala se do fáze, kdy chodí k psychologovi, má syndrom vyhoření, je vztekla, neurotická a kamarádce i mě říkala, ze sice spolu strávili krásných 30 let, ale ze ten věk jednou každého dožene… chtěla by ještě jezdit na dovolené, chodit na ples a místo toho, když si jen odskočí do obchodu, on stihl jednou zapálit půl baráku…

orchidis
14. led 2023

Vždy jsem tíhla ke starším mužům, nakonec však s výrazně starším mužem nežiji.
Za mě tolik - mám jednu kamarádku, která to tak má. Když se poznali, bylo jí 16 a muži 31. Zpočátku to mělo samé výhody - on měl peníze, užívali si, brzy se vzali, stavěli dům, Bc. státnice absolvovala s pupíkem. Vše zalité sluncem.

Horší je to dnes. Jí je 34, je v nejlepším věku, jemu teď bylo padesát. Ona krásná, on má hroznou nadváhu. Ona v nejlepším věku, on nemá chuť cestovat, nemá náladu na malé děti (mají 3). Ona se netají milionem pomůcek na sebeuspokojování, o kterých jsem v životě neslyšela, takže asi ani výkonnost v sexu už nic moc ☹. Jediná výhoda u nich je, že je její muž schopen vydělat poměrně velké částky, takže to řeší tím, že si žije pro sebe. Tvoří hezký domov, věnuje se dětem, nepracuje, nakupuje si módu, kosmetiku, čte, zajímá se o zahradu.

Trochu si troufám odhadovat, že kdyby nevyplňovala tyto nedostatky konzumem "malých radostí", drhlo by to tam o dost více.
Zdůrazňuji, že to je jen jeden případ z mnoha, nemusí to tak být všude, ale co vidí dvacítka na pětatřicátníkovi, nemusí platit za 15 let ☹.
Dneska jsem hodně vděčná za to, jak to máme my.

orchidis
14. led 2023

Jo a poslední věc - absolutně vůbec bych se nedivila, kdyby jí v tomto věku ruplo a začala dohánět, co nestihla v těch 16 a vůbec v mladém věku. Sama jsem se vdávala mladá a i tak si (nebo právě proto) fakt nemyslím, že dnešní holky v devatenácti mají mít vlastní domácnost, rodit a dělat spořádanou ženušku 🙂. Že to tak bylo za komárů, vůbec neznamená, že je to dobré, správné a vhodné do této doby.

ruzovyjednorozec77
14. led 2023

Mame 14. A jako jde to znat, hlavně když je jedné straně 40cet a druhé ještě 2x. Ale myslím, že když člověk s rozdilem počítá, problem neni 😊.

levandule_k
Autor odpověď smazal
nefertiti20
14. led 2023

My máme 14let od sebe .. jsme spolu přes 10let , syna a jsme spolu stastny

suzanna123
14. led 2023

Mám chlapa o 15 let staršího (55) a jeho energii bych chtěla mít.. Na druhou stranu třeba u jeho o 3 roky mladšího kamaráda je ten věk hodně zřejmý, toho bych, co se energie týče, tipla klidně na 60 a víc. Vtipné je, že má manželku o 2 roky starší a ta je něco jako můj muž. Hodnotit někoho jen podle věku je nesmysl a nebýt s někým, protože za dvacet let bude moc starý nebo kdovíco - to je jako bych nechtěla být s někým stejně starým, protože až mi bude padesát, tak mě opustí kvůli mladší 🙄

lutu11
14. led 2023

@l_ nemám. Ale urcitě větší než kdyby byl o 15 let starší.

zelenaesmolda
14. led 2023

V mladi to neni problem,s pribyvajicim vekem to bude cim dal horsi.Nesla bych do toho.

kolibricek36
14. led 2023

Já to vidím z blízka u tchanovcu. Jsou od sebe 8 let, jen. Ale ve stáří už je rozdíl vidět a to hodně. V mládí to připadá docela super. Ale s věkem už druhý tomu mladšímu nestačí. I pak s hlídáním, starší už chce mít svůj klid.

martinka0209
14. led 2023

Taky si myslím,že ne každý starší člověk je lenivý,můj děda ještě v 90.letech jezdil autem( pak mu nedali řidičák) na chalupu a tam pořád něco dělal,byl fakt akční,jinak já mám o 10 let staršího chlapa,ano může mě pak brzdit,ale jsem s ním šťastná,já bych nechtěla chlapa staršího,10 let je pro mě strop

elviraf
14. led 2023

Za mě dost velký rozdíl. Ale lásce neporučíš. Řídila by se srdcem. Abych pak někdy nelitovala, že jsem ho poslala k vodě skrz věk. Vztah není o věku ale vzájemné toleranci, důvěře, lásce... věk je jen číslo

katule1990
14. led 2023

@orchidis Tohle je ale opravdu, jak kde. Mymu uz taky bylo padesat, jeho atletickou postavu a fyzicku by mu mohl zavidet lecjaky o generaci mladsi kluk. V sexu taky bez problemu, nikdy zadny problem s libidem nebo erekci, hracek mame sice taky spoustu, ale spolecnych. Vetsi problem vidim v tom, ze staryho psa novym kouskum nenaucis, cim je chlap starsi, tim min je vetsinou ochotny zmenam v zivote.

upuska
14. led 2023

@jana31990 automechanik si může vydělat hodně pěkné peníze, když je šikovnej 😉

Strana
z3