Jóga v těhotenství, máte zkušenost?

sapphire88
3. dub 2016

Ahoj,

chtěla jsem se zeptat, zda máte některá zkušenost s cvičením jógy v těhotenství případně mě umí doporučit nějakou knížku s cvičením??? Jógu dělám necelý rok a miluji ji 🙂 Pak ještě pole dance, ale tomu se budu dále věnovat až po porodu 🙂 Doufám 🙂 Potřebuji si každý den protáhnout tělo tak si myslím, že je jóga ideální. Děkuji za názory a tipy 🙂

iveta93
3. dub 2016

Existuje jóga přímo pro těhotné. Jukni na net. 🙂

sapphire88
autor
4. dub 2016

Jo to vim. Jen jsem chtela vedet zda ma nekdoosobni zkusenosti ci knihu 🙂

bousovka007
4. dub 2016

Mám osobní zkušenost. Z té bych nedoporučovala cvičit podle knihy. Navštěvuji běžné hodiny Ashtanga jogy s lektorkou i v momentálním 7. měsíci těhotenství. Sice si občas zacvičím Gravidjogu podle YouTube (příjemná verze pro uvolnění), ale s protažením s lektorkou, která zná moje možnosti a schopnosti, to není srovnatelné. Samozřejmostí je informovat cvičitelku od začátku o vašem stavu. Sama vás pak upozorní, kterým cvikům se rozhodně vyhnout, případně jak kompenzovat vaše konkrétní potíže.

jaajaa
4. dub 2016

Ahoj, musim souhlasit s @bousovka007 . Jogu cvicim od narozeni druheho ditete, pod vedenim lektorky. Ted pokracuji normalne dal, samozrejme nektere cviky nejdou stejne jako bez tehu. Ale jinak je to skvele. Zlepsila se mi celkove kondice, ohebnost tela, nemam problem s bolenim zad, vzdy po 1,5 hodinove lekci mam prijemny pocit, ze nemam zadne bricho. podle internetu si zacvicim obcas sama, ale bez nejake konzultace bych to asi nedoporucovala. 😉

letadlo13
4. dub 2016

Ptala jsem se lektorky a určitě cvičit mám. Do příjemna a podle možností... Je to fajn na záda.

naomi6
4. dub 2016

@sapphire88 Cvičila jsem těhotenskou jogu celá tohotenství a moc mi to pomáhalo, takže já vřele doporučuji 🙂. Dýchání do břicha pak pomáhá i při samotném porodu.

sapphire88
autor
4. dub 2016

Holky moc dekuju za nazory. Jste zlate 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru