icon

Čekáte mimi v srpnu 2019?

lenulka89
13. únor 2019

Ahoj holky, čekáte miminko v srpnu ? My bychom měli mít TP 21.8. jak se cítíte? Jste doma nebo chodíte do práce? Máte nevolnosti? Můžete spát? Jak na to reaguje okolí že jsi těhotná?

verunkaaa27
2. pro 2019

@matys13 tak malej začal poznávat ručičky taky někdy kolem třetího měsíce, někomu to jde dřív a někomu později 🙂 teď už to jakžtakž chytne a drží a chvíli i hraje 🙂 ale jsou mu stále ještě tři měsíce 🙂 tak držím palce, aby přibral co nejvíc ať nás co nejdřív dožene...nakonec aby nebyl větší a těžší za pár měsíců :D

matys13
2. pro 2019

@verunkaaa27 tak porad si cuca prsty.. A pekne si snazi hrat kdyz se nad nim neco houpe.. Jen to chytani mu asi jeste chvili da.. My si myslime ze pribere uz dost.. Co jsme na umelym tak papa hezky a pekne pribira

lenulka89
autor
13. pro 2019

@verunkaaa27 kontroly jsem se bála 😀naštěstí dopadla dobře a žádné cvičení nemusíme provádět. Docela mě zarazilo jak udělala s malým doktorka "hačí" chytla ho v leže za ruce a do sedu... To jsem měla vykulene oči co jako dělá když Jakš takš udrží hlavičku. Jinak dostal hexa a druhý a třetí den hrůza, z hodného miminka se stala protiva ale naštěstí bez teplot. No už aby bylo po všech očkování ke konci roku druhá dávka... :(

verunkaaa27
14. pro 2019

@lenulka89 tak to je dobře, že nemusíte cvičit 🙂 my jsme byli potřetí 5.12. a další máme až na začátku ledna, tak jsem ráda, že to nehrotí 🙂 jinak doktorka i paní na rehabilitacích taky chytily malého za ručičky, vytáhly a čekaly až zvedne hlavičku, ale do sedu ho nedávaly, bylo to mezi lehem a sedem, takže bych na ně čučela taky, kdyby mi toto udělaly :D malej měl po hexa problém jen první den a pak už OK...prevenar měl jen zvýšenou teplotku 37,5...a teď v pondělí jdeme na další várku hexa, tak už čekám, že to bude jako poprvé

amitrama
14. pro 2019

@lenulka89 jj tento chmat je husty. Asi moc nespolupracoval kdyz mu hlavicka vysela. U nas ho i opakovali. A jeste na kontrolu reflexu je chytnou a prudce obloukem prevrati do strany. No lekaji se oni ale i ja🙄.

amitrama
14. pro 2019

@verunkaaa27 my na rehabku byli vcera, v utery kontrola u lekare tak jsem zvedava. Fyza se zminila ze by bylo fajn aby Dimik nosil helmicku. Ze ma hlavicku dost placatou a jeste krive. Jako to ma uz od narozeni, snazim se ho polohovat ale to snad nezabira. Vcera jsem ho sla vecer v postylce napolohovat a on ji mel na stred, no snad se bliska na lepsi casy.

Ockovani mame po 3. odlozene, nemaji ani jednu davku. Furt je jeden nemocny. Ted bychom meli jit ve stredu ale v noci zacala Viktorka kaslat a mela zvysenou 37,5. Ja jsem ji v noci odsavala nos takovou tou odsavackou jak se to taha pusou a boli me v krku 😕. Tato noc byla ocistec, kazdy xkrat vzhuru, ja se citim blbe a chlap juchal na vecirku. Ted jeste ani nevstal.... si to dnes asi hodim.

amitrama
Autor odpověď smazal
matys13
14. pro 2019

@amitrama ten nas uz pomalu taky zacina chytat hracky do rucicek.. Ale je to jeste v zacatku.. A jak ho prebaluju tak se otaci na bok a zkousi na brisko. Ale jen kdyz nema plinu 😁

verunkaaa27
14. pro 2019

@amitrama chudáček, ale pokud by ta helma pomohla, tak by to bylo fajn...ale ta hlavička se jim časem mění, třeba by se to srovnalo samo 🙂

my se už přes měsíc potýkáme s atopickým ekzémem..nejdřív na obličeji a teď v týdnu už i na zádech, na břiše i na nohou, tak nám doktorka doporučila bepanthen sensiderm , tak na těle to trochu pomohlo.... do toho už od středy problémy s očima, nejdřív jedno, pak i druhé, vypadá to na zánět spojivek :( no užíváme si taky :D my jsme měli divokou noc tři dny zpátky, jak syn, tak i dcera několikrát vzhůru, já nemohla usnout a dohromady z 10 hodin v posteli jsem spala po částech 4 hodiny, takže druhý den jsem byla jak mrtvola

malýho teď baví být na břiše, což je fakt pokrok, a jsem za to ráda, ale nejvíc ho to baví, když něco vidí a ne že se dívá jen do gauče :D takže je otočený směr televize a směr dcerka, která si tam hraje..a je spokojený...jinak je zatím vše při starém, hračky zkoumá a chvíli si s nimi hraje, většinou má nejraději plenku...otáčení na bok je klasika, na břicho většinou jen s pomocí, protože mu tam překáží ruka, kterou nedokáže dát pryč a u toho se pak hodně vzteká :D

inssomnia
Autor odpověď smazal
lenulka89
autor
15. pro 2019

@amitrama ten balónek je úžasný taky ho máme akorát v modrém a malý si ho chce strkat do pusy a nejde mu to tak se u toho rozčiluje 😂a cumel vůbec nechce rve si do pusy prstečky:(

lenulka89
autor
15. pro 2019

@verunkaaa27 no my jsme prevenar oddalili na příště protože malý se mi nezdal tak měl jen hexu. Dle doktorky je 100%zdravy ale mě se stejně nezdal tak 30.12 jdeme na další dávku a ještě se s tátou poradíme jestli mu necháme i prevenar teda dát..

lenulka89
autor
15. pro 2019

@amitrama jinak náš prcek strašně rád "tanči"takze písničky jedou pořád nějaké (asi zvyk z bříška když jsem často někam jezdila tak jsem měla v autě nahlas hudbu) a vyžaduje pozornost a jakmile se vzdalim tak začne tátovi brečet.... Mamanek...

lenulka89
autor
15. pro 2019
inssomnia
Autor odpověď smazal
amitrama
16. pro 2019

@inssomnia jj v tom mam vyhodu 😋 i kdyz az ted konecne i bracha vnima segru, do ted ji chudaka ignoroval a to ona na nej kouka jak na svaty obrazek.

@lenulka89 u Viky nejoblibenejsi hracka a to jsem si rikala ze takova plastova hloupost. Ale hezky se jim to chyta a taky tam strka jazyk a pak je cela oslintana. Tak ted vubec kdyz nema nic v ruce tak si olizuje dlane jak zmrzku a uz se ji z toho delaji pupinky. V noci se ji to nestiha regenerovat 😕 si prave rikam aby to nebyl atopak asi taky radsi zacnu mazat bepanthenem. Aby nebyla jako ja chudera s ekzemem vseho druhu.

@verunkaaa27 parkrat se mi osvedcilo si tady postezovat a ted to zabralo i s Domikem. Vcera po tom co usnul jsem mu sla otocit a podlozit hlavicku a on lezel na spravne strane 🙈 no radost jsem mela neskutecnou, i nekolikrat se zavrtel ale hlavicku tak nechal. Snad zacalo zabirat to tyrani co se nazyva cvicenim. Jako helmicku bych mu nechala dat ale mohl by ji nosit 3 az 6 mesicu a 23 hodin denne, pry to detem nevadi jen ta hlava pod tim smrdi... no kdyby se to spravilo samo byla bych moc rada, nez mit smradochoveho helmutika chudacka. Uvidi se za 2 mesice max.

verunkaaa27
16. pro 2019

tak dnešní čtyř měsíční kontrola následující - 7820g a 65,5 cm :D má další kilogram nahoře, by mě zajímalo kam to až dotáhne...předchozí měsíc byl nárůst 700g, tak jsem se radovala, že se to zpomaluje a ono prd :D naštěstí nám ještě neřekla, abychom dávali příkrmy, prý máme dále kojit 🙂 očkování nebylo, tak uvidíme 30.12., zda bude zdravej

na atopický ekzém nám dala plno léků, do toho jsem ještě zakoupila něco na hygienu, tak snad nám to zabere...sama řekla, že to má fakt hodně...pokud nepomůžou léky, tak přijde na řadu kožní, ale to bych musela do jiného města, u nás je to blbý.

inssomnia
Autor odpověď smazal
lenulka89
autor
30. pro 2019

@inssomnia nás vánoce nebavily. Objeli jsme babičky a byli jsme otravni ospalí atd. Jinak poslední dobou mi malý často spí. Někdy od večera od 21h do 12h s 2h.probuzenim na krmení. Jinak odpoledne taky spí. Dříve takový nebyl tak mi to přijde divné asi roste. Jinak za měsíc 700g nahoře a 4cm povyrost a 1cm větší obvod hlavičky. Jinak kojíme dále a máme pomaličku zavádět příkrm jako mrkvicku, brambory, bataty, cuketu, dýni. Tak jsem zvědavá co na to řekne😀

verunkaaa27
30. pro 2019

@lenulka89
@inssomnia
malej si vánoce doslova užíval :D byl středem pozornosti, na každého se smál a byl spokojený :D cestu 4 hodinky tam a 4 hodinky zpátky zvládl taky na jedničku, vždy byl vzhůru maximálně 45 minut dohromady...pokud jde o příkrmy, tak jen malá rada, pokud to ještě nevíte, já to taky budu teprve zkoušet...u dcerky jsem příkrmy rozdělovala do malých sáčků a do mrazáku, ale zjistila jsem, že je lepší to dát to formiček na led, nedělá to takový bordel v mrazáku a máte příkrmy na několik dní dopředu a dá se říct i hezky odvážené 🙂

lenulka89
autor
31. pro 2019

@verunkaaa27 dobrý nápad 👍
mě dnešní noc synek začal z ničeho nic strašně hystericky plakat, nedalo se ho utisit bobka :(pak naštěstí usnul ale vylekala jsem se co se děje nikdy mi to neudělal. Navíc při kojení večer jsem si všimla že si mne nosanek směrem k pusince. Zuby???? Docela ho to obtěžuje protože se přisaje a hned se na nose musí "podrbat". Nos má čistý ale pravda že si pořád cpe předměty do pusy a když jsem mu strčila do pusy prst abych zkusila jestli se mu tam neco neklube tak se mu to strašně líbilo a zvatlal jak o duši. Půjdu mu koupit kousátko snad dnes pořídím🤔

verunkaaa27
2. led 2020

tady jsem našla super stránku na příkrmy 🙂 jsou tam rady a i recepty 🙂 https://prvni-prikrmy-krok-za-krokem.estranky.c...

lenulka89
autor
5. led 2020

@verunkaaa27 já začala s bramborem a malý se doslova na kašičky těší. Vždy nás pozoruje zaujatě jak jíme a vypadá že by chtěl taky 😁

verunkaaa27
5. led 2020

@lenulka89 na těch stránkách jsem četla, že by se správně nemělo začínat mrkvičkou, že je pak stolice hodně tvrdá a že to miminko na to není zvyklé...že je lepší začít dýní nebo cuketou...brambor je taky skvělý nápad 🙂 jsem na něj zvědavá jak to bude chtít, kromě mléka zatím nechce skoro nic...když jsem mu měla dávat kapičky na kašel do čaje, tak mi to vzal až po půl hodině přemlouvání :D a to vždy jen trošku...jinak je to fakt jedlík, ale nevím zda se to bude týkat i dalšího jídla :D

amitrama
9. led 2020

Ahoj holky,
už takovou dobu se chystám napsat, ale nebyl vůbec čas.
Po 3 týdnech dovolené (i když pro mě to bylo náročnější než doma tak bych to dovolenou nenazývala) se mi děti totálně rozladili. Už jsem si zvykla na tu pohodu a v noci každého krmit jenom jednou, maximálně raz za čas dvakrát a teď jedeme opět každé 3 hodiny. Už je to týden co jsme doma a začíná se to trochu zlepšovat, ale nějak už noční směny nezvládám tak jak předtím. Asi mi už došli zásoby spánku.
2.1. bylo prckům 5 měsíců 😲 a 4.1. byl rok co jsem se dozvěděla že nečekám jedno ale dvě miminka ❤❤ s manželem jsme si tedy udělali hezký večer, nechali jeho rodiče prvně hlídat a šli do divadla. Dost mi to prospělo, ale musela jsem se smát že jsem doslova musela odprášit kabelku :D tchánovci to zvládli včetně koupání a jednoho krmení. Já byla docela v klidu jenom jsem každou půlhodinku čekala na nějakou zprávu jak se jim vede. Muž byl ale hotový, jako fakt hodně. Už jednou i když jenom 3 hodiny ale taky včetně koupačky a papání hlídali moji rodiče a zvládli to taky super. To jsme si zašli na večerní koupání do termálu. Myslím že takto si vnoučatka užijí daleko víc, než když jim budu stát za zadkem.
No ale už týden jedeme příkrmy. Zatím dýně cuketa, zítra bude brambor. No jako hlavně holce to jede dost. Musela jsem to utnout jinak by už snědla fakt celou dávku. Domík teda tu cuketu moc nedával, ale taky bude papat pěkně. Od narození dávám kapičky lžičkou a asi i proto jsou na ni zvyklí, už mi i asistují. No ale je to sranda. S tou dýni vypadali jako ptáčátka, oba otevřené pusinky a já nestíhala nabírat. Vypadá to tak, že je budu muset krmit po jednom.

@verunkaaa27 ta stránka je super, taky jsem ji našla a inspirovala jsem se. I to mražení. I tady na koníkovi jsem našla jeden album kde to měla paní velmi pěkně zpracované, ale už nevím jak jsem se k tomu překlikala.
Jak vám jde cvičení. U nás prý zlepšení o 70% ale nevím jak to měří. Ramínka ale stále drží vysoko, ale aspoň to otáčení hlavičky je už dobré. Má ji trochu slehlou na straně tak se snažím podkládat jak to jde, ale jak je už větší (7,7kg) tak málokdy usne aby ji měl otočenou na tu nepopulárni stranu. No snad se mu ta vyležená ploška ztratí.

Jinak u nás hrazdičky neskutečně frčí. Jako už se tam vyhrají oba bez mé asistence docela dlouho. A to stačilo pořídit ještě jednu. Já je furt cpu k sobě a hlavně teda Domík potřeboval vlastní prostor. No ještě furt musím zkoumat co komu vyhovuje.

puhelin
9. led 2020

Ahoj, rada k vam sem nakukuju. Taky mam srpnatko a ctu si tu, co nas ceka a v cem mame pridat. 🙂

verunkaaa27
9. led 2020

@puhelin Vítám tě tu 🙂 konečně další člen 🙂 je tady toho požehnaně...ale pokud budu vědět, tak i ráda poradím, tak se klidně ptej 🙂

puhelin
9. led 2020

@verunkaaa27 Ahoj. Ja uz mam starsi dcerku, ale spoustu jsem toho zapomnela. A pak... Kazde dite je jine, tak ani brasku se starsi segrou srovnavat nemuzu, kazdy svym tempem. Dcerka je takova urputna, malicky je totalni salamista, klidas.

verunkaaa27
9. led 2020

@amitrama ahoj, taky si říkám, že toho času je nějak málo, sice mám jednoho malého prcka, ale dcera Ivetka (skoro pětiletá) vydá za dalších deset :D :D a myslím si, že Vašík bude ještě víc akčnější než Ivetka. Neskutečný pokrok během chvíle...hrozně moc si teď hraje s hračkami, i když se nad ním houpou, tak do nich cvrnká. Můžu už s ním dělat blbosti a on se chechtá tak nahlas a tak od srdce, že je to něco úžasného 🙂 pořád se chce houpat, přetáčet atd...
v úterý jsme byli na další rehabilitaci a tam ho doktorka chválila, jen se ujišťovala kolik že je mu měsíců, že hrozně klame tělem a skoro mi nevěřila, že jenom kojím jak je obrovskej :D dále mi skoro nevěřila, že se už přetáčí na bříško..někdy už i na záda. Říkala mi jen, že má uvolněné břišní svalstvo, ale že je to z toho jakej je cvalík :D a hlavičku máme taky trochu zploštělou z toho ležení, ale říkala, že mu hlavně nemáme dávat žádné helmičky, že se to srovná samo.
Včera jsme konečně byli naposledy na kyčlích, už je má v pořádku, takže hip hip hurááá.
No a pět měsíců mu bude za tři dny..aktuální váhu ani výšku zatím nevíme, kontrola je až 20.1..
Jen jsme si užili hned na konci roku a začátek roku takovou blbou nemoc. Měl jakoby štěkavý nebo kokrhavý kašel a dostal dýchátko s maskou, ale naštěstí za tři dny už měl dýchací cesty čisté, tak se mi dost ulevilo.
Pokud jde o ty příkrmy, tak jsem fakt na něj zvědavá, protože takhle by do pusy nacpal co se dá, ale jestli to tak bude i s jídlem?? Takže je super, že ti takhle krásně baští a držím palce, aby to vydrželo...četla jsem od některých maminek, že jim pár týdnů krásně baštili a pak najednou opak a nic nechtěli :D
Fotky z Vánoc :D

verunkaaa27
20. led 2020

ahoj, tak pětiměsíční kontrola za námi, 8800g a 69 cm :D :D první zoubek venku, druhý se asi klube...zatím v pohodě, jen měl několik dní průjem, takže jsme si to užívali :D příkrmy zatím nemusíme zavádět, tak mi to ani nijak nevadí :D jen mě děsí to, že už dobíráme poslední trojky pleny a začnem už čtyřky :D velikost oblečení musíme mít 86/92 :-O vůbec nestíháme kupovat oblečení...otáčí se často na bříško a z bříška na záda, tomu ale na rehabilitacích a doktorka nevěří, protože je to podle nic moc brzo :D :D už se dokonce i trochu plazí, rád dělá na bříšku letadélko :D no je s ním hrozná sranda a myslím si, že to bude dobré čertisko :D

Strana