Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@bzubzalka mě to přestali automaticky posilat ve 42týdnu,kdy mi napsali: “tento týden je tvůj poslední” nebo tak něco. Vidiš,asi jsi podle nich slon
Ahij holky diky za vase reakce, nase mala ma ted 4 tydny a zatim se na me cilene neusmiva, jen vidim ze obcas zpozorni kdyz na ni mluvim a obcas na me kouka ale taky me casto ignoruje a kouka uplne jinam. Nemam rada sledovani vyvoje podle tabulek ale neovladnu se a delam to orotoze u maleho jsme resili neurovyvojovou poruchu tak jsem holt vystrasenejsi. Jinak vcera uz jsem koupila Nutriton protoze jsem se nemohla divat na to vecne ublinkavani kdy ji obcas mlicko zaskocilo a treba se parkrat neuspesne snazila nadechnout, vzdy se toho leknu a hazu ji pres rameno. Jen je to orace s tim Nutritonem zatim jsem zkousela jen variantu vmichat do mleka jeste musim zkusit gel kdy se to vmicha jen do vody. Jinak na prdiky jsme pred 4 dny zacalibuzivat bio gaia kapky pry by po tydnu mely zabrat tak v to doufam protoze ten espumisan se muze jen 14 dni v kuse. Jak jste na tom vy?
Holky, jak.uspavate vaše miminka? Ten náš lumpík usne jedině v náruči, když položíme,spí většinou 10-20min a je vzhuru. V noci spí s námi jinak by jsem se asi vůbec nevyspala. V kočárku spí hezky a většinou i po příjezdu domů ještě dospává. Myslíte,že už jsme si ho naučili v5 týdnech? Někde jsem myslím četla, že do 3m nejde miminko rozmazlit,ale...
@bzubzalka 😂, tak vidím, ze na tom jsme dosti podobně. Malý spí také v noci s námi. Když vařím, musím si ho hodit do autosedačky tu dat na kočár a jezdit, jinak bychom asi nejedli. 😂 Jinak většinou mi malý usne u prsa a pak ho po odbeknutí položíme do kolébky nebo ho v ní uvozím. Co se týče kočárku tam spí jen pokud se jede, jakmile se zastaví je do pěti minut vzhůru. Takže já Ti asi neporadím. To, že se miminka nedají rozmazlit do 3m jsem slyšela také, ale připadá mi, že ten náš je už rozmazlený dost. 😲😂
@dominikaromanova no musím říct, že jsem ráda, že v tim nejsem sama. Sam teda spí v kočárku,i když stojí, včera jsem ho uhoupala na balkoně a 40minut spal,tak to bylo dobrý, když přijdeme z venku,tak taky chvíli dospava jen ho vždy rozbalim,aby mu nebylo horko.
@bzubzalka U nás je také problém s uspáváním.... Sám spát nechce, v kočárku kouká. Přes den spí hrozně málo, snad tak 3-4 hod. Jinak x hodin nic.... Chvilku ho zabaví houpačka, ale jinak vyžaduje pozornost. V noci spí hezky, budí se po 3 hod. Přes den nejsem schopná normálně s ním fungovat. Aby usnul, musí být třeba u prsa, ale nesmím ho dát mimo
@bzubzalka Náš malý má Reflux.po kojeni take usne na rukách, ale jakmile ho položím do postýlky tak se mu to začne vracet tak se vzbudí a musime zvednou. Pak usne a zase se to opakuje. V noci je to lepší, to zabere silnějším spánkem. Ale kolikrát ho dám jen tak do postýlky a usne sám od sebe. Někdo ti řekne že už si ho ucis na ruky, jiný má názor že se chce tulit a je mu u tebe dobře.já jsem tak napůl.
Tak mi jsme všichni nemocní. Starší ze školky.donesl bacila a už jsme nachlazení všichni. I Daneček. Protože kojim tak prý.můžu jen horké nápoje.s medem a citronem. Jak naschvál.tak zle už mi dlouho nebylo, ani mluvit nemůžu a kašel mám hrozný. Malý taky začal kašlat a kýchá, ale naštěstí soplik mu.vždycky vyletí a je lip.je tu ted
mamca, tak.ho pohlída a já dospavam. A dnes tu začalo mrznout a sněžit, takže paráda. Nějaké rady jak na to nachlazení pro mě i malého?
Ahojda holky, píšu po delší době novinky od nás...Véna měl ve středu 6 týdnů, byli jsme u doktorky, ta vykulená, že za 3 týdny přibral skoro 1 kg. Váha a výška tedy 4 330g a 53cm(porodní 2780g a 49cm). Plně kojim, poslední dobou mě začíná povolovat právě prso, hůř se k němu přisává, a jako by mě v něm píchá. Techniku kojení mám stejnou. Četla jsem, že je dobré si koupit citrovital a tím prso pokapat, tak nevím, možná vyzkouším.Taky jsme byli na kyčlích v 6tydnech, mudr.zjistil zhoršenou pohyblivost - abdukci právě nožky 😒 mám používat široké balení, a roztahovat nožky do žabky. Pořídila jsem Himerky, ale spíš se prcka budu víc snažit dávat do šátku. Šátkuje zatím jen doma, ale je to moc fajn, i malému se to líbí.
Jinak je s ním už sranda, začíná se zajímat o okolí. Už v se na měe cíleně usmívá a začíná si semnou i povídat. Otáčí hlavičku na všechny strany. Past koně ho moc nebaví 🐎 radši pase žížaly 🐍 😂
@bzubzalka Uspavam jedině u kojení.....pak opatrně přendávam do postýlky. Obdivuju miminka, která usnou sama, ale nechápu a nevím jak toho docílit 😎 Když jsem Vénu zkoušela položit po kojení do postýlky, když byl ještě vzhůru, okamžitě začal ječet jako siréna, takže nechápu 🤔
@paja173 Já jsem byla lehce nachlazená, bolelo mě v krku a 2 dny jsem měla rýmu. Na bolest v krku jsem pořídila Septilen cucave tablety vhodné pro kojící i těhotné. Snažím se zvlhčovat vzduch mokrou utěrkou, na kterou nakapu pár kapek eukalyptu a dám na radiátor. Na kašel jitrocelový sirup, já si ho vyráběla v létě sama.
@vikiza moc držím palce,ať jsou výsledky a můžete normálně fungovat! Spí ti teda nic moc😢 třeba se to uklidní i jidlem.
@paja173 děkuji za odpověď.Reflzx je blbý, ale brzy se to upraví. Já u 1.syna měla vyvýšenou postýlku-podlozenou knihami. Na kašel je sirup Stop kašel(můžou těhotné i kojící),taky jsem ho teď brala, od te samé značky jsou i cucaci tabletky,taky se mohou,paralen a pomohlo mi kloktat solny roztok(doporuceni dr.)
@evelin1251 přibral krásně👍 s prsem.neporadim, nemám zkušenost...kyčle mám Sam taky horší nález IIa na levé straně, taky naordinovano široké balení,Himerky jsem taky koupila,kontrolu mame až v10tydnu,první byla ve4 týdnech
@evelin1251 u nás se taky pasou žížaly😀 a bez uspání na ruce taky siréna,hrůza,jak kdyby jsme mu rvali hlavu ☹
Holky, děkuju za rady. Tady v Anglii je to trochu jinak, v lékárně i doktor mi řekl že bohužel. Pít horké nápoje a vydržet. Dneska jsem byla s malým u Dr. Má soplik a kašle, tak jsem chtěla aby ho poslechl, zdálo se mi že chrči když dýchá. Taky manžel chtěl ujistit. Všechno je prý dobré a jen mu mužem kapat solne kapky do nosiku aby se vypcikal. Naštěstí pije a nevadí mu to. Tak doufám že nás to brzy přejde.
Marodi se vsude..i u nas.prostredni ma druhy den teplotu.tak je doma.nejstarsi kasle ale zatim asi v norme tak sel do skolky..zacinam se citit dost unavene.uzat je jaro,zima at zmizi.vsichni uz potrebujeme nacerpat energii.
Jinak zaciname 5.tyden,docela spinka.nekdy na ruce nekdy sam.place nebo knoura behem dne kdyz chce na ruku a pak nad ranem.nos taky nema cisty,cistin usatkem a fyziologickym roztokem..
Holky jak jste rozhodnuté s nepovinnými očkováními?
Holky, jak rychle vám přišel průkaz pojištěnce?děkuji
@bzubzalka, mám ho dala paní na pobočce hned.
@garalela, povinné očkováni dám určitě, možná i meningokoka a asi před nástupem do školky rotaviry.
Holky tak jak to zvladate? Priznam se ze zacinam byt vyrizena. Nakonec jsem se rozkojila tak jedem zas kojeni ale je to boj. Hlavne uz zacinam byt celkem vycerpana psychicky i fyzicky. Jak to vsechny zvladate? 🙂 uz se zacinam tesit az bude vetsi a bude vetsi sranda.

Holky, prosím jak vypnu, že už nejsem těhotná, mám tam 45týden 😉