Jste spokojené se svým jménem?

dagikk
27. lis 2018

Ahoj holky,jste spokojeny se svym jménem? A vaše děti?Vim,ze je tu jiz nejaka diskuse, ale chtela jsem neco aktualniho, Moc dekuji

michaela19911991
27. lis 2018

@dagikk ahoj ja z něj moc nadšená nejsem,.ale přejmenovat se nepoletím 😅 - nebo takhle Michaela mi nevadí, ale Míša ve mně evokuje medvěda a když mi někdo řekne Michalo tak to úplně nenávidím protože to na mně působí jako nadávka. A syn je malý na to si stěžoval.

kataada
27. lis 2018

@dagikk já ano, jsem Kateřina a moje jméno se mi líbí. Sama bych Katku dala, ale nelíbí se mi jména po rodičích. Máme Adamka (4) a Anežku (1) jestli jsou spokojený ještě nevím.

verunkanatalka
27. lis 2018

Ahoj,já jsem spokojená..Na to, že mi je 39 let mám "moderní"jméno ..Nikola😉..První dcera je Natálie(prý dobrý) a druhá Veronika..U té nevím,je to ještě prcek..😉

verunkanatalka
27. lis 2018

@michaela19911991 Michaela je nádherné jméno..Jmenuje se tak moje sestřenice,co je mo spíš sestrou.Říkáme jí Michalko..prostě jí to zůstalo z dětství no..nikomu to nřijde divný,prostě to tak je..no a to je jí 46 let..😀

marketa1218
27. lis 2018

@dagikk Já jsem s Markétou docela spokojená a nevadilo by mi ani tak pojmenovat moji dcerku. To je ale jenom takové uvažování zatím.

beata.n
27. lis 2018

Ja jsem sve jmeno nemela rada tak do dvaceti let-Beata driv nebyla zname jmeno, neznala jsem nikoho se stejnym jmenem. Kazdy si me hned zapamatoval. Ted se mi uz libi. Synove-Daniel a Dominik pry spokojeny jsou. U dcery-Elena si musim pockat.

lencamat
27. lis 2018

Ja se svym jmenem Lenka spokojena nejsem me se to jmeno absolutne nelibi otec my nekdy rika Leno to jak prostredek na nadobi.Ale kdyz my treba reknou pekne Leni to uz se treba da.Ale stim jmenem ziju x let a davat penize za jine se my moc nechce.A u deti mame Matěje (10) a Terezku (1).Syn si nejak nestezoval na jmeno a mu primo sedne a dcerka je jeste mala takte to nevnima.Ja uprimne jak jsem cekala deti tak jsem chtela ceske a ktere se v rodine neopakuje.A po sobe nebo po manzelovi jsme davat nechtely.

vevina14
27. lis 2018

Mně se moje jméno líbí, ale mám problém s jeho základní podobou, tedy Zuzana, jelikož jsem od rodičů zvyklá, že když mě tak pojmenovali, byl problém. Tak jsem se snažila to u holek dělat trochu jinak, ale stejně moje dcera přišla s tím, že se jí základní podoba nelíbí (Emma), ale řekla bych spíš, že to ode mne převzala. Je teda pravda, že když mě někdo nazve Zůza, tak bych střílela, to mi přijde ujetý, ale jinak s ním nemám vůbec problém. Holky si jinak na jména právě vůbec nestěžují, ale myslím, že jsou na to ještě malé, druhá se jmenuje Zita.

mon_88017
27. lis 2018

Mně se moje jméno nikdy nelíbilo a hrozně jsem záviděla všem Janičkám, Haničkám, Zuzankám a Leničkám, že se jmenují "normálně". Ale páč si člověk prý zvykne aj na šibenicu, zvykla jsem si a patří to ke mně, s titulem a kombinací příjmení vyvdané+rodné to vypadá pěkně.
Dcera nafasovala jedno z nejčastějších a nejklasičtějších českých jmen, zatím mi za to nevynadala, že je mezi všema těma Ellama, Emmama, Sofiema a Nelama skoro za exota 😀

sayast
27. lis 2018

Ja jsem Sandra a se svym jmenem jsem se zzila az v dospelosti. A nemam rada kdyz mi nekdo rika zakladnim tvarem. Prijde mi to tvrde a mam pocit jako bych neco provedla. Bratrovi koncilo jmeno na r a prijmeni na r zacinalo a ten se kvuli tomu nechal prejmenovat na jmeno podobne,temer stejne znejici. Dcera (10) je Julie a ta je zatim nespokojena a chce se v dospelosti prejmenovat,ale verim ze ji to prejde. Syn je Pavel po tatovi,jeste je malej,ale verim,ze ten s tim problem mit nebude.

michaela19911991
27. lis 2018

@verunkanatalka tak Michalko mi taky tolik nevadí, ale říká mi tak jen děda 😉

verunkanatalka
27. lis 2018

@michaela19911991 Mě děda říkával Nikolko..nepamatuji se,že by mě oslovil jinak..

drzticka81
27. lis 2018

Tak ja jsem se svym jmenem Martina spokojena-klidne bych tak pojmenovala svou dceru,nebo mela syna Martina,ale nemam rada rodinna jmena 🙂)) Nevadi mi zadny tvar - ani osloveni Martino mi nezni skarede-vsak jsem tak pojmenovana 🙂))
U nasich deti nevim,ale snad jsou zatím spokojeni- syn je Vit,prostredni je Ema (jmeno se mi libilo uz dřív, nez zacalo byt tak popularni) a nejmladsi je Tea (uz jsme pokracovali v tripismenkove tradici haha) ja jsem s jejich jmeny spokojena 🙂)) a vlastne i nase prijmeni zni ke vsem nasim jmenum krasne-tak umelecky haha 🙂))

vanea
27. lis 2018

Já byla dlouho hodně nespokojená a kdybych si mohla vybrat, tak si svoje jméno (Irena) nevyberu...nelíbí se mi většina tvarů (Irena, Irenka, Iris - ty úplně nesnáším..) Ale už jsem si zvykla, takže k nějakým změnám se nevydávám, navíc ctím rozhodnutí rodičů🙂 S mým vyvdaným příjmením mi to zní dost "tvrdě" , ale co nadělám...zas to aspoň nezní směšně:D no a náš malý si zatím nestěžuje (Adam) :D

terka2018
27. lis 2018

Ahoj ja se jmenuji Tereza a moje jmeno se mi celkem libi 🙂... Do 9 mesice matcinyho tehu jsem mela byt Ursula, tak diky bohu za tohle 😀

vineta
27. lis 2018

Mé jméno -Jana- mi přišlo vždycky hrozně obyčejný, nikdy jsem nikde (školka, škola, kroužky, tábory) nebyla jediná, přišlo mi, že naši si moc záležet teda nedali (mám staršího bratra Honzu 😀) a vždycky mě to trochu štvalo. V kombinaci s docela častým příjmením to byla dost nuda, byla bych vděčná aspoň za Johanu.. no za cokoliv. Se jménem jsem se vlastně srovnala až po svatbě, kdy jsem nafasovala hodně vzácné příjmení. Navíc v pracovním životě už to křestní tolik neřeším a mezi přáteli se nepletu... teď už bych neměnila. Pro vlastní dítě jsem pod vlivem svých pocitů nejdřív měla nachystaný pěkný šílenosti, ale už se to trochu uklidňuje 😀

nikahavel
27. lis 2018

Mě se moje jméno moc líbí a i ke mně sedí významem, škoda jen že před revolucí nedovolili úplně původní verzi moji máme. Takže jsem Nika a ne Niké ale i tak, význam je stejný. Ale každý už 30 let mi přeje na Nikolu a nebo Veroniku i lidi kterým jsem opakovaně řekla že se jedná o zcela jiné jméno ( Nikola z mého vznikla, ale přes Mikoláše a Mikuláše a všeli co a význam je hlavně jiný energie) hrozně mě to roky rozčilovalo že si Česko není schopné zvyknout na cizí jména u lidí cizího původu. Dnes mi je to už úplně jedno a jen vždy podekuju i tak je to moc pěkné že si vzpomeli.
Dcera je Debora tak jsem zvědavá jestli mi to jednou neomlatí o hlavu. Co se ale narodila počet Debor v ČR stoupl jednou tolik tak to nebude až tak netradiční. Vybírala jsem taky podle jejího horoskopu a co se k tomu bude hodit, podpoří ji. Ale moje máma je Iva a v podstatě to jméno až nesnáší.

jaja01k
27. lis 2018

Já jsem svoje jméno začala mít ráda, až když jsem se seznámila s manželem, který mi říká slovensky Janka, což je asi jediná podoba jména Jana, která se mi líbí.
Děti jsou Roman a Josef, zatím si na jména nestěžovali 🙂

gruyerre
27. lis 2018

Já moc nadšená nejsem, radši bych více ojedinělé jméno, nebo aspoň nějaké vznešenější. Jako malou mě štvalo, že není vůbec princeznovské 😀. Aby mé děti nemusely mít pocity jako já, mají jména méně obvyklá a královská, snad se jim budou celoživotně líbit 🙂.
Teď už jsem se svým jménem srovnaná, ale znám v blízkém okolí člověka, který se se jménem nesmířil a přejmenoval se 🙂. Taky řešení.

mrav
27. lis 2018

Já jsem Jiří, dcerka Anička. Obě jména se mi líbí.

babanci
27. lis 2018

Já jsem byla se svým jménem celkem v souladu, ale nedávno jsem četla, že je údajně z karmickou zátěží. A protože můj život není procházka sadem, asi na tom něco bude. A já ho dala ještě svojí prvorozené dceři. Moc se mi líbí jména mých vnuček - Anežka a Violka. Anežka už je slečna, chtěla prý být raději Aneta a Violka je malá, ta zatím neremcá. Pokud bych si mohla já dneska vybrat, chtěla bych mít nějaké méně obvyklé jméno v mojí generaci, třeba Linda nebo Leona.

chrystyanna
27. lis 2018

Ve třídě jsme byly tři Kristýny.
Mame matrikářka zatrhla Kristina, že to nejde.
Nejhorší verze kykyna(sousedka měla kočku tohoto jména).
Dlouhé jmeno i příjmení (krása se nacpat do kolonek).

antoinet
27. lis 2018

Já jsem jako Adéla byla vždy hodně spokojená, protože v mojí generaci bylo jméno málo obvyklé, takže se dobře pamatovalo, zároveň nikdo nespletl, jak se píše (narozdíl od příjmení). Líbí se mi i základní podoba, nevnímám ji nijak přísně, lepší než nějaké úpravy typu Aduš (to jediný nedávám😀).
Pro moje děti jsem taky chtěla nějaké jednoduché, české a nadčasové, hlavně ne módní vlnu, kdy jich bude pět ve třídě a pokaždé bude muset dodat, kolik L nebo M se ve jméně píše nebo, jestli jméno konci na -áš nebo -ias.
Ale dopředu nikdo nepozná, jestli se dítěti trefí do vkusu, i když má ty nejlepší úmysly🙂

malanoha
27. lis 2018

Ja jsem Pavla. Radosti do stropu jsem z toho nikdy neskakala, ale ani jsem to nijak neresila. Proste to beru, tak jak to je. Nemam moc rada, kdyz na me zavola nekdo v zakladnim tvaru Pavlo. To si pripadam jak ve škole - Pavlo, k tabuli! 🙄 Ale jinak moje jmeno ma hodne celkem hezkych podob. Muj tata mi rika cely zivot Pavlino. Ani to mi nikdy nevadilo, i kdyz je to vlastne jine jmeno.

malanoha
27. lis 2018

Jo a moje dite je Adéla. Ale je jeste mala, aby to nejak hodnotila..

letalnica
27. lis 2018

Já teda nic moc. Ještě beru Gábinu nebo Gabču, ale když na mě někdo zavolá Gabrielo, leknu se, co jsem zase provedla, to mám z dětství 🙂 Naštěstí nejsem původně plánovaná Irena, na tu mám narozeniny 🙂 Syn je Martin a jsem moc ráda, dnes je to samý Matěj a Matyáš a je jich fakt moc. Jo a moje ségra je netypická Jolana.

m.e.l
27. lis 2018

Obcas ho nenavidim. . . zase na druhou stranu nema ho kazda druha - Milena. Kluci nevim - Lukymu to je a vzhledem k postizeni bude jedno vzdycky. Jaromirovi je necely rok, uvidime za par let. 😁😂

kachna001
27. lis 2018

Kateřina - od puberty to jméno nesnáším, je dlouhé, má ř, jmenuje se tak kdejaka kráva 😀 ano, většina mně sympatických holek se jmenuje jako já 😀 samozřejmě nadsázka 😉 a Katka, tože nesnáším snad ještě víc...jediné, co snesu, je Kača...ale s krátkým, Káča taky nesnáším 😂

preiba
27. lis 2018

Já mám své jméno ráda, nevadí mi když mě někdo osloví jak Barbora, Barča, Bára, Barunka, Baruška nebo brambora 😁 dítě bych po sobě nepojmenovala, nejsem zastánce držení jména po rodičích, ale se jménem jsem spokojená. Myslím, že mi mohli dát horší 😂

preiba
27. lis 2018

A syn je Oliver a dcera bude Adélka. Synovi budou tři a zatím asi nepřemýšlí nad takovými věcmi a dcerka se teprve za měsíc narodí...