Má na vývoj plodu vliv, když se budoucí mamina leká?

marseluska
10. říj 2014

Ahojky holky,

chtěla jsem se zeptat jestli jste náhodou neslyšely někde, zda má vliv na vývoj plodu, když se budoucí maminka leká, nebo občas hodně vyděsí ??? 🙂
Snad to není úplně hloupá otázka ale mám trochu strach.. jsem docela hodně lekavá ale hlavně mě občas hodně vyděsí malá dcera. Leknu se, že třeba spadne nebo v noci, když si rozsvítí lampu a já se zrovna probudím a leknu se ,že mi spadne z postele.
Někdy mám strach, jestli tím třeba nemůžu nějak ublížit miminku, které možná čekám. Takže se jedná o úplný začátek těhotenství.

Děkuji za každý názor.

Mějte se krásně.

belleelle
10. říj 2014

🙂 určitě ne. vzpomeň na zážitky z prvního těhotenství.

frantiska85
10. říj 2014

Neboj, žádné obyčejné BAF neuškodí. To bys musela mít třeba vadu srdce a vyděsit se až by to s tebou kleplo.

lrg
11. říj 2014

Těžko se za 9 měsíců vyhneš leknutí 🙂 Ale je fakt, že teď před pár dny spadl ze stěny obraz a to jsem se fakt tak leknula, že mě začalo bolet břicho. Ale to je spíš psychické.

aaani
29. pro 2016

Ahoj holky, oživuji diskusi - dneska jsem se moc lekla, protože jsme nabrali autem nečekaně ovci, která byla mimo ohradu a vběhla do silnice.. začal mě bolet podbřišek a mám strach, jsem 12 tt :(.

astyna
31. pro 2016

mě máma vždy říkala, že, když se leknu a popadnu za břicho, tak je zle. Sousedčín syn si přiskřípl ruku do dveří, ona se tak lekla, až se právě chytla za břicho a malý se narodil bez dlaně, přitom právě tu si její syn přiskřípl do dveří...náhoda? ...

Já jsem se leknutí a takových těch šoků vždy vyhýbala. Ale při slévání špaget jsem si trošku popálila břicho a malý má na tom samé místě flíček jako by od komára. A to už od narození. Já na to věřím.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru