Kdy koupit těhotenské kalhoty?

luj89
29. pro 2016

Holky, mám dilema, a tak prosím o radu zkušenější. Aktuálně končím 14. týden a začínám řešit těhotenské oblečení. Jde mi hlavně o kalhoty. Mám dole asi 2 kg a na jednu stranu mám strach, že když kalhoty koupím teď, za měsíc mi nemusí být přes zadek/stehna. Ale zase teď jsou výprodeje, dny se dají sehnat džíny kolem 500 Kč... Mé otázky tedy jsou - kdy jste začaly vy, štíhlé prvorodičky, nosit těhotenské kalhoty a myslíte,že už si je mám koupit🙂? Dekuji

sirka1
29. pro 2016

Začala jsem těhotenské kalhoty nosit asi v 8. týdnu. Všechny kalhoty mi byly nepříjemné přes břicho. Teď jsem v 18. týdnu a stále je nosím, nic jiného už neobléknu, všechno mě přes břicho škrtí. Váhově jsem taky asi mínus dvě kila. Pak tedy ještě sukně s pružným pasem a těhotenské punčocháče. Ony ty kalhoty jsou pružné, takže pokud mírně přibereš přes stehna a zadek, mělo by se to vejít.

absintka19
29. pro 2016

@luj89 ahojky, ja jsem zacala az nekdy v 18tt s tehu kalhotama. Teda koupila jsem v F&F kalhoty na sraky a jsou pres bricho i stehna i zadek elasticke, druhe na vetsi pupek jeste nenosim, ty mam z C&A, ted v 22tt mi staci jedny. Muzes kupovat postupne jak bude treba, nebo zacit s pasem co ti prodlouzi tricka, to je ta nejlevnejsi varianta kdyz jdou tricka kratka.

ajax78
29. pro 2016

Ahoj, Já si pořídila první kalhoty po ukončení 3tího měsíce a po triple testu (do té doby jsem nechtěla ze strachu nic řešit). Měla jsem tehdy taky o 2 kile méně (nevolnosti). Teď jsem v 29 tt, mám nahoře 7 kilo proti době, kdy jsem je kupovala a mám je stále dobré, jen trošičku upnutější, než na začátku.. 🙂

absintka19
29. pro 2016

@luj89 jen pridam ze na zadku nebo stehnech nevidim ze bych pribrala, jen to brisko. Jinak mam jeste par saticek volnych, to se da poridit za par korunek.

aliliax3
29. pro 2016

Ja jsem spokojena s HMkem....kvalita vyborna🙂 a i kdyz mi jsou vetsi, tak stejne se daji nosit!

luj89
autor
29. pro 2016

@aliliax3 Já právě chci zariskovat a objednat z HM e-shopu 😉. Mají tam i pěkná trička za pár korun. Není u nich ten pás až moc vysoký?

puutalo
29. pro 2016

Kupovala jsem kalhoty po screeningu, v té době mě začaly tlačit ty mé klasické (nosím vysoký pas, bokovky mi nebyly příjemné). Objednala jsem si hned troje v Bonprixu, ať můžu střídat. Kupovala jsem teda o číslo větší, pro jistotou. Ale zatím jsem přibrala jen přes břicho, ostatní zůstává.

luj89
autor
29. pro 2016

@puutalo Bohužel v Bonprixu neodpovídá číslování skutečné velikosti. Jejich 32 často odpovídá tak 36 - 38 v jiných obchodech. Asi ne u 100 % jejich produktů, ale už nějak nemám nervy na neustálé zkoušení a vracení zboží. Ještě před pár lety jsem tam ale v pohodě nakupovala. Ale zase je to asi fajn obchod pro silnější lidi, takže třeba trička pro manžela jsme tam kupovali hodně.

zuzinka6
29. pro 2016

s dcerou od 16 týdne a nyní u druhého cca od 8t, nevešla jsem se do ničeho s pevným pasem

zuzinka6
29. pro 2016

jinak mám jedny z CA, pak HM a jedny z těhubutiku. Páč mám 180cm a všechno je mi krátký.

michaela110
29. pro 2016

Happymum 😊👍

fallingstars
29. pro 2016

Ve čtvrtém měsíci, mám dvoje, plus nosím svoje klasické legíny a ještě mi jsou jedny klasické džíny (jsou hodně bokové a hodně strečové). Zbytek mi není přes pás. Nic jiného nemám v plánu kupovat, nechci za to vyhazovat peníze, ale je otázka, jak vydržím se zimními bundami. Jinak kalhoty mám z H&M, normální velikost 34, vzala jsem 36, abych měla trochu vůli (mám ty Super Skinny). Jinak nosím svoje svršky, do triček, halenek a svetrů se vejdu, plus vyselektované šaty a sukně.

michaela110
29. pro 2016

Od cca 7 mesice 😊.

puutalo
29. pro 2016

@luj89 Tak já už vím, jaké velikosti objednávat a vše mi sedí.

dandaa
29. pro 2016

Začínám 18tt a zatím neplanuji kupovat tehotenske kalhoty .Mám nahoře 2kg a většinu zimy nosím leginy,punčochy a šaty tak uvidím jak dlouho mi ještě bude moje oblečení.

aliliax3
29. pro 2016

@luj89 Noooo, ja jsem zacala nosit tehu kalhoty uz snad od 3. mesice (sedava prace, takze dziny dost skrtily) a jediny "problem" byl ten, ze pas byl nahore trosku sirsi,takze mi to malilinko sjizdelo. Ale nebylo to nic hrozneho, kalhoty jsem rozhodne neztracela:D A co se tyce toho, ze je vyssi.Asi ano, kdyz to srovnam s jinym parem co mam, tak asi bude malinko vys, ale az se malilinko pupik zakulati, je to tak jak ma byt🙂 Ano, co se tyce halenek/trik tak vyber je super...A rekla bych ze i kvalita🙂 Ale snad nejkrasnejsi jsou kosile...Chodila jsem kolem stojanu a porad cumikovala, co bych si odnesla🙂

kettkav
29. pro 2016

Koupila jsem si někdy kolem toho 3.měsíce v HM strečové džíny a nosím je ještě teď v 9.měsíci a sedí. Přibrala jsem 14 kg. Pak jsem později koupila ještě jedny kalhoty na Zoot, ale ty z HM jsou stejně příjemnější.

luj89
autor
30. pro 2016

Holky a mate nektera zkusenost s tem tehotenskymi dziny bez pasu, ale s pruznymi vsadkami? Prijdou mi fajn pro to prechodove obdobi, ale zase nevypadaji uplne nejlepe :-\

orvokki
30. pro 2016

Prvé som si kúpila na konci 1. trimestra, k tomu pár tehotenských šiat a tričká (tie bežné sú mi síce dobré, ale nesedia tak pekne na postavu v oblasti bruška) a odvtedy iné nenosím. Teraz na zimu som si aj tehotenské pančušky a legíny zohnala. Takže nosím od ~11-12tt a maximálna spokojnosť, nič na brušku netlačí (mám sedavé zamestnanie, tak i preto), lepšie chránený od zimy je aj chrbát. A stále mi sedia (som 27tt) aj tie čo som kupovala ako prvé a to už mám 10 kg hore. Oni sú celkom pružné. Ďalšie nohavice som kupovala o niečo väčšie, takže s tými vydržím snáď až do pôrodu. 🙂

hammerina
30. pro 2016

taky jsem nakupovala v HM, prijde mi, ze tam mají nejhezci věci a za přijatelnou cenu. Tehu obleceni, teda spis kalhoty jsem nosila uz cca od 10 tydne, sice jsem moc nepribrala, ale všechno me silene tlačilo na brise a dělalo mi to zle. Mam sedave zamestnani a takhle je to pohodička, ze ma brisko prostor🙂

lajla
30. pro 2016

Tak...dokud se vlezete do svych veci neni potreba...az se nevlezete koupite vetsi nebo poridite tehu veci...kazda to ma jinak

agar
30. pro 2016

U prvního jsem začala těhu oblečení nosit až v 7. měsíci. Kalhoty nosím s nižším pasem, rostoucímu bŕíšku tedy nevadily. Navíc už bylo teplo, tak jsem měla těhu jen 3/4 kalhoty, pak obyč kalhoty na gumu a jinak sukně a šatky, trika. Z toho těhu asi dvoje. Dopředu bych nic nekupovala. Sehnat se toho dá mraky, navíc i skoro nenošené z bazárků.

luj89
autor
30. pro 2016

@agar bohuzel v bazarech je opravdu minimum tricek ve vel XS, a pokud ano, tak nehezke. Radsi koupim za 200 Kc nove tricko ve vyprodeji 🙂 a dziny si bez moznosti vraceni nebo vyzkouseni nerisknu koupit. Ale na doma jsem sehnala 2x tricko+ teplaky+3/4 leginy za celkovou cenu 200 Kc.

agar
31. pro 2016

@luj89 Zase pŕi téhle velikosti nepotřebuješ kupovat těhu trička. Stačí o velikost, dvě větší než nosíš normálně. Navíc jsou ve většině pŕípadů daleko hezčí jak originál těhu 😊.

luj89
autor
31. pro 2016

@agar Já mám radši upnutá trička 🙂. Pár volnějších, který mi kdysi byly jsem si teda vyhradila na těhotenství, ale obávám se, že až budu mít bříško, bude mi netěhot. tričko ve vel. S nebo M stejně malý přes bříško a volný přes prsa, to tak max. na doma. Ale asi si i chci užít to těhotenský oblečení 🙂. V HM se dají sehnat i kolem 150 Kč. Pak si ho schovám na druhé těhotenství, případně prodám. Každopádně děkuju za rady 🙂.

majdulena
9. únor 2017

Já byla už od začátku pořád nafouklá a když jsem v práci seděla, tak jsem si cca už od 9tt na tajnačku rozepínala svoje oblíbené džíny:oD Pak jsem nosila leginy a cca ve 14tt jsem si už koupila těhu džíny a byla to veliká úleva- navíc nikdo nepoznal, že jsou žehu, protože vršek schovává tríčo:o)

popelka1984
9. únor 2017

Já jsem je myslím kupovala nejpozději třetí měsíc, kdy jsem si svoje musela při sezení rozepnout. Mam je z C&A, jsou to cerne strecove kalhoty s úzkými nohavicemi,měly tam i pekné džíny ale ty nenosím. Dobře mi seděly tak jsem si vzala rovnou dvoje stejne.

luj89
autor
9. únor 2017

@majdulena Na to schování pružného lemu u těhot. kalhot pozor. U světlého trička to prosvítá..

muhehehe
9. únor 2017

kup si je už teď ;) je to labůžo, pohodlný 🙂 Nějakou dobu ti vydrží, i když třeba přes zadek trochu přibereš... ale pak už přijdou teplé měsíce a můžeš nosit třeba šaty a legíny, popř. jen šaty, až začne léto.

pucmelinka
9. únor 2017

Kup si je klidně teď, lepší než se škrtit v normálních kalhotách. Já jsem 29.tt a těhotenský kalhoty jsem si pořídila cca před týdnem a něco, vejdu se stále do těch svých, ale už to nebylo ono... ty těhotenský jsou pohodlný... koupila jsem si normálně svou velikost, tak doufám, že nebudu muset kupovat větší... a koupila jsem je v C&A za 999 Kč...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru