Šok na procházce. Stalo se něco takového i vám?
Já vám musím říct co se mi dneska stalo. Šli jsme s manželem a malou po městě. V klidu jdeme, kus naproti nám šel chlap s dvěmi dětmi. Všichni bez roušky... Otočila jsem se na manžela, abych to nějak okomentovala, ale... Najednou k nám letěla ta jedna holka, mohlo jí být 7-8let. A bez nějakého varování se nám vrhla do kočárku na malou 😮Já v šoku uhýbala kočárkem, a manžel jí ruku vytáhnul naštěstí dřív, než se stihla dotknout naší princezny, stihla jen sáhnout na deku😨 A její otec, místo aby se omluvil, tak se ještě smál, prý že jeho dcera má teď období, že krade dudlíky. Jako vážně??!! Tohle by mě vykolejilo i v normální době, ale teď v době korony mě to vytočilo fakt maximálně😠. Já měla sto chutí toho chlapa nakopat někam. Stalo se něco takového i vám?
@me_druhe_ja Mně dcera olizovala madlo na nákupním vozíku nebo si našla v trávě vajgl ap. 🤐
Ještě jednou sem si ten tvůj příspěvek přečetla, abych ti fakt nekřivdila ale promiň, spojení ,,ta jedna holka".. mě akorát ujistilo v tom že ta tvoje reakce není normální.
@llluckaaa Mě v pondělí zas olizoval sedadlo v letadle. :D zatím stále žije. A (tuk tuk) za necelý rok ani ryma nebo teplota. 🙂
@me_druhe_ja Naše nejmladší je největší čuňátko a je z nich zdaleka nejzdravější.
Mně malá jednou v nestřežené chvíli svačila doma hlínu z květináče 😃 Byl ji asi rok a půl - přežila do dnešních dnů 🙂
@klokanka31 kdybych věděla že to píšeš ti, tak se na to fakt ani nedívám.
Tak ohledně "stravy", moje sestra a sestřenice jako malé zamačkály mravence a pak je jedly, dcera sežrala slepičinec, druhá dcera syrové kuřecí stejně jako dcerka od @llluckaaa (ale nic jí nebylo), syn hlínu, písek, trávu... A můj dědeček si hrál a svačil na hnoji, jde mu na 80 a stále pracuje (zedník) a je plný zdravíčka 🙂
Necetla jsem všechny komentáře, ale kdyby se to stalo nám a byl s námi třeba můj manžel či otec, tak by si ten druhý tatínek a holka vyslechl dost ošklivá slova. V době, kde si musíme držet odstupy (i z logického uvažování, nejenom, že to vláda nařídila), tak se hnát funici a prskajici do kočárku, sahat na miminka, u kterých se imunita teprve buduje (a nejsou třeba ještě očkovaná), sahat na dudlík a pomalu ho strkat do pusy, v 8 letech? Taková kravina by mě teda v 8 letech nenapadla, brát cizím jejich věci, mě rodiče vychovávali, narozdíl od některých děcek nyní. Taky bych uhýbala s kočárkem a okrikovala. I před 2 lety by se mi to nelíbilo, zvlášť ještě teď. I kamarádky syn ve 2,5 letech se slušně zeptal, zda může pohladit. Všechny moje kamarádky se ptaly. Nedivím se, že tě to naštvalo.
před 5 lety se mi jeden kluk asi 5letý také zničehonic vrhl na kočárek, přiletěl zezadu a sahal do kočárku na malého a chtěl mu píchat prsty do očí, hnala jsem ho svinským krokem a to znám jeho matku i tátu, jejich výchova je více než volná....a vím, že oni to neřeší, jejich 3 synové jsou "prostě živější" tohle co píše autorka by mi sakra vadilo a otce s IQ tykve bych si pěkně podala kovid nekovid....
Tak ja bych teda taky radila... jako co ti ma co lezt do kocarku? A nenechala bych to delat ani naopak sve deti....
@klokanka31 je to nepříjemná situace, chápu, že ses možná lekla nebo že jsi naštvaná, je blby, že se tatínek holčičky neomluvil, ale vzhledem k tomu, ze jsi zasáhla, dítě jsi usměrnila, tak se tvému dítěti nemohlo nic stát, neviděla bych to jako tak velký průšvih. Jak už tu psaly holky, počkej až ti ani hlínu, vajgl nebo dokonce bobek, to je pak hygiena jak vyšitá 😂. Věř tomu, že se to v životě stane ještě x krát, že tvé dítě bude " v ohrožení" nebo dokonce přes dobrou výchovu udělá samo nějakou takovouhle botu. Jsou to prostě děti, někdy reagují spontánně a neuděláš nic. Ano, otec se měl omluvit o tom žádná. Holčička by v osmi letech asi měla vědět, jak se chovat, ale stane se i v lepších rodinách. Dej si čokoládu, vydychej se, všechno je v pořádku, nic tak hrozného se nestalo ❤️.
@nazka já ti nevím, mrkni hned na první stránku s příspěvky, jestli ti to nepřijde jako výsměch... a je to možný, že to tak nebereš
mít jiný názor není špatný, jenže jak můžeš mít jiný názor na prožitek, který se ti nestal? ano, můžeš napsat, že bys reagovala jinak, ale abych zakladatelce psala, co měla dělat, nebo že to moc prožívá... to už není jiný názor, ale nevyžádaná rada.
můžu klidně napsat, že se mi to stalo nestalo, co bych dělala, jak by se mi to líbilo nelíbilo, ale jakmile napíšu, co měla dělat ona... už to není jiný názor, radím jí co a jak... a ona se neptala, co by měla dělat, ona prostě napsala, představte si co se mi stalo... chtěla sdílet... netápe, co by měla kdyby něco...
Tak u 7-8letého dítěte mi to přijde divné, že krade dudlíky. Asi bych z toho taky nebyla odvázaná,korona-nekorona. U menšího dítěte bych to brala asi tak, že to patří k věku, tady bych už očekávala větší sebekontrolu, nebo minimálně lepší výchovu 🤔
vůbec si neumím představit, že by si tohle moje dítě dovolilo a já bych tomu s úsměvem na rtech bez slova omluvy přihlížela.... s nějakým pitomím komentářem😵 někteří lidé jsou fakt debilní
jste zbytečně vynervovaná a paranoidní.. to chce klid.. První dítě a ještě k tomu mimino, že? Uvidíte za pár let 😉 A zas tak moc bych tu koronu neprožívala
Z některých komentářů ? matek? je mi fakt smutno 🤔 nazývat cizí dítě spratek,nebo dokonce některé tady neváji cizí dítě i uhodit ❓ žádné dítě není dokonalé výchovane, vždy dokážou v něčem dost překvapit. V tomhle příběhů se zachoval špatně otec a hystericka zakladatelka, stačilo té holce rozumně vše vysvětlit. Spíš by si nad sebou měli zamyslet dospělé. Zakladatelce nevěřím ani věk dítěte a domýšleni že ta holka chtěla " princezně" ublížit.
@95newmommy2020 Já bych se ohradila vůči tomu dítěti a řekla mu, že tohle teda ne, že se to nedělá. O dítěti bych si pomyslela, že je pěkně oprsklý. Rozhodně bych z toho nebyla na nervy a vykolejená jako tazatelka, nešílela bych, že mi někdo prskal na dítě a okamžitě bych to vypustila z hlavy. Paní působí jako pěkná hysterka.
Vadilo mi lezení do kočáru. Natož od cizích lidí. Pokud byla slečna autistka, tak její otec měl zasáhnout už dopředu, pokud ví, že nyní krade dudlíky. Prostě se to nedělá, lézt bez dovolení do kočárku.
@lstuchlova Já si nemyslím, ze je hysterka. Bylo to šokující, což fakt ano. Já bych se lekla taky. Je to její první dítě, nemá žádné starší a proste neví. První zkušenosti, první příběhy. A někdo je proste sdilnejsi, tak sem napsala, co se stalo, a jestli někdo tu má třeba podobnou zkušenost. Já jsem taky velmi sdílná a extrémně otevřená, a MK je dobrý místo kam se dá sdělit, co se dělo. Třeba tady já osobně očekávám podporu, pochopení. Místo kde se dá vykecat.
Byl tu i názor, ze by stačilo se vykecat manželovi. Noooo, nemyslím si, ze muži jsou ti praví na to tyhle věci s nima probírat, tak jak bych chtěla. Ten můj určitě ne. To by dopadlo stejně jako, když mi nadšeně vypráví o nějaký nový pistoli, a mě to nějak extra nebere. Zatímco, když o tom pokeca s kamosem, tak je opravdu vypovídanej, tak jak potřebuje. A vzhledem k situaci jaká je, lidi omezují kontakty, tak teď třeba nemá komu se poradně vypovídat. A proto jsme tu zde my. ❤️
@klokanka31 když nic nedělají,je to "fajn" ale nám tu běhá rotvajler a prý není zrovna andílek a pán ho k tomu zřejmě vede. Dokud jsme měli psa,tak se nám vyhýbal,ten náš by ho sejmul i když ho rakovina zabíjela,ale teď nevím,no...
@klokanka31 promiň,ale podáváš tady situaci Tvým pohledem zřejmě absolutně hysterické matky,....co se tedy stalo? Ty jsi v panice před cizím děckem uhýbala kočárkem a manžel statný to ochránce vás chránil zuby nehty...z čehož tedy cizí dítě sáhlo jen na deku...a co se tedy víc stalo???? Nic. Prostě hysterčíš. Neříkám,že je to v pořádku,o co se cizí dítě pokusilo, ale že bys z toho musela být tak vydřená..... 🙈

@ivaze 😃😃😃😃 Já byla včera a dítě mi v nestřežené sekundě začlo olizovat řetěz od houpačky. 😀