icon

AFP test pozitívny na Downov syndrom, máte skúsenosť?

jozy2
26. kvě 2015

Dobry den chtěla bych se zeptat jake mate skušenosti na pozitívny test? 😢

veruska007
26. kvě 2015

Já měla + test, 1:13, na plodovku jsem nešla, miminko bylo zdravé.

cica002
26. kvě 2015

Ja mela 1:43 sla jsem na odber z choriovych klku a nastesti vse ok 🙂

editah222
27. kvě 2015

Měla jsem 1:15, na plodovku jsem šla a vše bylo a je v pořádku.

jozy2
autor
4. čer 2015

Dobry večer tak test na Downa byl negatívny a bude to kluk 🙂

lizaira
4. čer 2015

🙂

miskuli
5. čer 2015

Ja mela 1:3 a bohuzel uz jen utz pri amnio to potvrdil. Vam preji krasne a zdrave mimco.

lizaira
5. čer 2015

miskuli to mě moc mrzí ☹

anetpierowska
5. čer 2015

Moji svagrove pri obou tehotenstvi dopadli blbe, nesla na plodovku a ma dve zdrave deti. Kamaradka mela taky spatny vysledek sla na plodovku a potratila chlapecka, ktereho si moc prali,maji uz holcicku. Rikaji,ze nejvice spolehlive testy jsou v tom 12tt.

mina_
5. čer 2015

@jozy2 AFP testy jsou často falešně pozitivní, bohžel i když už je známá a používá se daleko přesnější metoda - screening v 1. trimestru, tak AFP testy pojišťovna platí a screening v 1. trim nikoli... stojí 1500 - 1800 Kč, podle oblasti a doktora. Se synem jsem měla negativní screeening (krev vyhodnocena s velkým rizikem, ale UTZ vyšel velmi dobře) a pak pozitivní AFP s vysokým rizikem... bohužel jsem tehdy dala na dr. a šla na plodovku.... potvrdilo se, že je syn zdravý... Ale ty nervy.... Odběr se spíš nafukuje.... není to nic hrozného lez to v pohodě vydržet, horší je to s psychikou, která pracuje... Důležité je pak být min 3 dny v naprostém klidu, ležet, jen si dojít na wc. A pak to strašné čekání na výsledky.. Kdybych si tehdy víc přečetla, tak jsem AFP test odmítla... a byla jsem víc v klidu. A do toho mám velmi špatnou zkušenost s onou odbornicí na genetiku, která nás zvala na "pohovor" a pak i s dr. co odběr prováděl.... ne z lékařského, ale z lidského hlediska.... Jestli máš nějaký dotaz, klidně napiš do interní pošty.