Antibiotika - průjem - křeče v kyčlích, máte zkušenosti?
Zdravím, jsem v 15týdnu těhotenství a minulý týden jsem prodělala zánět průdušek, na který jsem dostala antibiotika (Ospamox?). Paní doktorka mě varovala nad tím, že mě zcela jistě doběhne průjem a mám si pro jistotu pořídit a brát i probiotika (což jsem udělala) bohužel bez valného výsledku. Trpím průjmem už cca 5tý den s tím, že tomu vždy předchází velké až křečovité bolesti v pravé kyčli s s tím, že to vystřeluje jako by do nohy a do prostoru hýždí (nevím jak to popsat, ale není to v kloubu, ale jako by v prostoru pánve). Doktorka mi doporučila zkusit brát magnesium, že by to mělo přestat, na gynekologii se zasmáli, že to bude ještě horší, že to způsobuje rostoucí plod, že na to nic není... což si obecně nedovedu představit už tak je to dost intenzivní (až tak, že mám problém i řídit, pro jistotu se nechávám vozit a za volant nesedám). Trochu mě děsí, že to předchází vždy těm návalům průjmu (doteď jsem měla spíš zácpu, ale už tehdy se čas od času bolesti objevily s tím, že mě to následně prohnalo). Jsem I. diabetik (na pumpě), ale cukr zatím zůstává spíš nízký (často v noci padá) ale jinak nijak nezlobí.
Nemáte s tím prosím někdo zkušenosti případně nějaké rady co s tím ? Nikomu bych nic podobného nepřála, jen je to moje první těhotenství a jsem ze všeho vyplašená, a doktoři nijak extra sdílní nejsou...poptám se znovu na kontrole 8.3. ale nevím nevím ... Zkoušela jsem i cvičit a protahovat se, moc to nepomáhá. Váhově jsem po 14ti dnech ležení/s lítáním na WC o 3 kg níž ... aktuálně 68kg/výšce 167cm.
Díky za jakékoliv rady.