Asymetrie mozkových komor, co mě čeká v poradně?

katiiik57
22. lis 2016

Zdravím,
Maminky potřebuju asi jen trochu uklidnit, nebo dostat více informací. 10.11 Jsem byla na UTZ v 22.týdnu. Mému doktorovi se nezdála velikost zadního rohu mozkové komory hodnota byla tuším 9,34 mm. Dnes jsem byla na kontrole a velikost jedné komory je 5mm a druhé 14mm. Objednali mě na 1.12 do fakultní nemocnice do rizikové poradny.
Otázka je co mě v poradně čeká (předpokládám, že další UTZ), zda jste některá měla podobný problém a jak to dopadlo. Našla jsem několik diskuzí, ale závěrů moc ne. Chtěla bych prostě vědět co mě čeká a na co se připravit. Děkuju moc za každou odpověď.

cokoladaaa
24. lis 2016

@katiiik57 ahoj, taky nám našli ve 20.tydnu zvětšené mozkové komory (9 a 11mm) - následovala kontrola za mesic - stejne výsledky - konzultace na genetice - nabídnuti odběru plodové vody - odmítnutí - za mesic znovu kontrola - mozkové komory v normě....hlavu vzhůru

katiiik57
autor
29. lis 2016

@cokoladaaa dekuju za uklidnění. Ja uz se nemuzu dočkat toho 1. 12 az me konecne neco reknou.. vydesilo me jak se prave jen zvětšovali.. a najednou byla komora na 14mm..

cokoladaaa
30. lis 2016

@katiiik57 chápu, držím palce!! Dejte vedet a do te doby se opravdu snažit na to nemyslet a věřit ze to bude OK, ať se miminko muže v klidu vyvíjet. - taky bych se pro jistotu objednala jeste jinam pro druhy názor. Vse ostatní je v poradku?

esickoss
29. lis 2020

@katiiik57 dobrý den, prosím mohu se vás zeptat, jak to u vás dopadlo s těma mozkovyma komorama u děťátka? Zmenšily se?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru